Home  //  Management  //  Manifestacije  //  Deveti Zagreb VINOcom okupio gastronomsku javnost

Deveti festival vina i hrane, Zagreb VINOcom, održan je 28. i 29. novembra u zagrebačkom hotelu Esplanada. Preko 300 izlagača, među kojima 250 vinarija, predstavilo je svoje proizvode pred oko 5.000 posetilaca. 

Među izlagačima našli su i se vinari iz Srbije – vinarija Zvonko Bogdan i vinarija Tonković, kao i destilerija Zarić iz Kosjerića, čiji su proizvodi ovom prilikom izazvali veliko interesovanje publike. 

Zagreb VINOcom, kao jedan od najznačajnijih sajmova vina i gastronomije u regionu, u celosti je posvećen kulturi hrane i vina. I ovaj put na jednom mestu je okupio najznačajnije ljude iz sveta gastronomije. Osim brojni prezentacija i degustacija, učesnici su održali i veliki broj edukativnih enoloških i gastronomskih radionica.

Specijalni gost ovogodišnjeg festivala bila je grupa stranih novinara, koji su nekoliko dana pred početak festivala imali priliku da upozanju Hrvatsku i njenu eno-gastro ponudu.

Share

Najnovije vesti


Zlatna medalja za „Vase de Pierre 2017"

Zlatna medalja za crveno vino „Vase de Pierre 2017" na prestižnom takmičenju vina „MUNDUS VINI“ u NemačkojBeograđani i turisti uživali uz muziku, hranu, vino i feštu na reci

Uspešno završen prvi Belgrade Waterfront good food & wine festivalTOURISM INNOVATION DAY

Prva regionalna konferencija o inovacijama u preduzetništvu u turizmu, „Tourism innovation day“, održaće se 25. septambra 2019. godine u Naučno-tehnološkom parku Beograd. Projekat je podržao kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade...Visoke ocene za devet premium vina ,,Tikveš Châteaux & Domaines”

Čak devet vina brend platforme ,,Tikveš” ,,Tikveš Châteaux & Domaines” dobila su visoke ocene od poznatog vinskog kritičara Jeb Dunnuck koji je deo  tima ,,Wine Advocate” čuvenog vinskog eksperta Roberta Parkera.Više od 250.000 ljudi prevezeno kroz akciju „Društvo, ko vozi kući“ za 7 godina

Više od 250.000 posetilaca letnjih festivala u Srbiji koristilo je besplatan i bezbedan prevoz u proteklih sedam godina, u okviru akcije „Društvo, ko vozi kući?“. To znači da je kroz ovu društveno odgovornu kampanju, kompanija HEINEKEN Srbija...