Home  //  Management  //  Manifestacije  //  Deveti Zagreb VINOcom okupio gastronomsku javnost

Deveti festival vina i hrane, Zagreb VINOcom, održan je 28. i 29. novembra u zagrebačkom hotelu Esplanada. Preko 300 izlagača, među kojima 250 vinarija, predstavilo je svoje proizvode pred oko 5.000 posetilaca. 

Među izlagačima našli su i se vinari iz Srbije – vinarija Zvonko Bogdan i vinarija Tonković, kao i destilerija Zarić iz Kosjerića, čiji su proizvodi ovom prilikom izazvali veliko interesovanje publike. 

Zagreb VINOcom, kao jedan od najznačajnijih sajmova vina i gastronomije u regionu, u celosti je posvećen kulturi hrane i vina. I ovaj put na jednom mestu je okupio najznačajnije ljude iz sveta gastronomije. Osim brojni prezentacija i degustacija, učesnici su održali i veliki broj edukativnih enoloških i gastronomskih radionica.

Specijalni gost ovogodišnjeg festivala bila je grupa stranih novinara, koji su nekoliko dana pred početak festivala imali priliku da upozanju Hrvatsku i njenu eno-gastro ponudu.

Share

Najnovije vesti


Svako u srcu nosi svoju kafanu

Jovan Mrđenović

ugostitelj

Beograd 1867. slavi povratak kneza Mihaila Obrenovića iz Carigrada, gde mu je turski sultan uručio ferman o predaji srpskih gradova. U kafani Srpska kruna priređeno je veliko slavlje. Tim povodom došao je Jaša Ignjatović...Danuška Kumara

Danuška Kumara

Glavni kuvar hotela Hyatt Regency Beograd Iris New Balkan Cuisine

Iris New Balkan Cuisine, fine dining restoran, Beogradu je pre nešto više od dve godine, kada je otvoren, doneo novi koncept ugostiteljstva. Malo ko je verovao u njegov opstanak, ali zahvaljujući ogromnom entuzijazmu zaposlenih i ljubavi prema...Tajna uspeha je u radu, posvećenosti i viziji

Mihailo Janković

direktor kompanije Nectar, govori za CaféBar network povodom obeležavanja jubileja, 20 godina uspešnog poslovanja kompanije NectarCoca-Cola inspirisala sve da budu Deda Mraz i usreće decu iz SOS sela Srbije

Ove Nove godine 170 dece iz SOS dečijih sela u Kraljevu i Sremskoj Kamenici iskusiće radost praznika i provesti nezaboravno zimovanje zahvaljujući građanima Srbije i kompaniji Coca-Cola.