Home  //  Management  //  Manifestacije  //  Deveti Zagreb VINOcom okupio gastronomsku javnost

Deveti festival vina i hrane, Zagreb VINOcom, održan je 28. i 29. novembra u zagrebačkom hotelu Esplanada. Preko 300 izlagača, među kojima 250 vinarija, predstavilo je svoje proizvode pred oko 5.000 posetilaca. 

Među izlagačima našli su i se vinari iz Srbije – vinarija Zvonko Bogdan i vinarija Tonković, kao i destilerija Zarić iz Kosjerića, čiji su proizvodi ovom prilikom izazvali veliko interesovanje publike. 

Zagreb VINOcom, kao jedan od najznačajnijih sajmova vina i gastronomije u regionu, u celosti je posvećen kulturi hrane i vina. I ovaj put na jednom mestu je okupio najznačajnije ljude iz sveta gastronomije. Osim brojni prezentacija i degustacija, učesnici su održali i veliki broj edukativnih enoloških i gastronomskih radionica.

Specijalni gost ovogodišnjeg festivala bila je grupa stranih novinara, koji su nekoliko dana pred početak festivala imali priliku da upozanju Hrvatsku i njenu eno-gastro ponudu.

Share

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...