Home  //  Management  //  Manifestacije  //  Održani Dani banice u Beloj Palanci

Održani Dani banice u Beloj PalanciOdržani Dani banice u Beloj PalanciDeveta manifestacija Dani banice u Beloj Palanci, održana od 15. do 17. avgusta, okupila je 200 učesnika iz zemlje i inostranstva, koji su pokazali umeće u pripremi banice, pite po kojoj je ovaj grad poznat. 

Pripremale su se slane, slatke i banice od integralnog brašna, došli su i gosti iz Bugarske, a u pripremanju pite oprobali su se i najmlađi. Radionicu pod nazivom Kuvanje sa decom, održao je Nenad Gladić, poznatiji kao Lepi brka, zajedno sa Vikom Jensenom, predsednikom Diplomatske asocijacije Srbije, a učestvovalo je petnaestoro dece diplomatskih predstavnika iz Australije, Iraka, Engleske, Filipina i Gane.

Diplomatska asocijacija Srbije (DAS) prvi put je učestvovala na manifestaciji Dani Banice i bila gost Bele Palanke. A u sklopu projekta Tour de Chef, koji organizuje DAS u okviru kojeg internacionalni kuvari putuju Srbijom i pripremaju nacionalna jela. U Beloj Palanci gostovali su šefovi iz Indije i Gane.

Šef iz Gane Ebenezer “Nana” Eshun, koji je pripremio Abomuu, pileće meso u sosu, dok je Indijac Amberish “Baba” Sarang spremio specijalitet Ki Sadji, kuvani krompir sa začinima.

 

 

 

 

 

 

Share

Najnovije vesti


Zlatna medalja za „Vase de Pierre 2017"

Zlatna medalja za crveno vino „Vase de Pierre 2017" na prestižnom takmičenju vina „MUNDUS VINI“ u Nemačkoj



Beograđani i turisti uživali uz muziku, hranu, vino i feštu na reci

Uspešno završen prvi Belgrade Waterfront good food & wine festival



TOURISM INNOVATION DAY

Prva regionalna konferencija o inovacijama u preduzetništvu u turizmu, „Tourism innovation day“, održaće se 25. septambra 2019. godine u Naučno-tehnološkom parku Beograd. Projekat je podržao kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade...



Visoke ocene za devet premium vina ,,Tikveš Châteaux & Domaines”

Čak devet vina brend platforme ,,Tikveš” ,,Tikveš Châteaux & Domaines” dobila su visoke ocene od poznatog vinskog kritičara Jeb Dunnuck koji je deo  tima ,,Wine Advocate” čuvenog vinskog eksperta Roberta Parkera.



Više od 250.000 ljudi prevezeno kroz akciju „Društvo, ko vozi kući“ za 7 godina

Više od 250.000 posetilaca letnjih festivala u Srbiji koristilo je besplatan i bezbedan prevoz u proteklih sedam godina, u okviru akcije „Društvo, ko vozi kući?“. To znači da je kroz ovu društveno odgovornu kampanju, kompanija HEINEKEN Srbija...