Home  //  Management  //  Manifestacije  //  Održani Dani banice u Beloj Palanci

Održani Dani banice u Beloj PalanciOdržani Dani banice u Beloj PalanciDeveta manifestacija Dani banice u Beloj Palanci, održana od 15. do 17. avgusta, okupila je 200 učesnika iz zemlje i inostranstva, koji su pokazali umeće u pripremi banice, pite po kojoj je ovaj grad poznat. 

Pripremale su se slane, slatke i banice od integralnog brašna, došli su i gosti iz Bugarske, a u pripremanju pite oprobali su se i najmlađi. Radionicu pod nazivom Kuvanje sa decom, održao je Nenad Gladić, poznatiji kao Lepi brka, zajedno sa Vikom Jensenom, predsednikom Diplomatske asocijacije Srbije, a učestvovalo je petnaestoro dece diplomatskih predstavnika iz Australije, Iraka, Engleske, Filipina i Gane.

Diplomatska asocijacija Srbije (DAS) prvi put je učestvovala na manifestaciji Dani Banice i bila gost Bele Palanke. A u sklopu projekta Tour de Chef, koji organizuje DAS u okviru kojeg internacionalni kuvari putuju Srbijom i pripremaju nacionalna jela. U Beloj Palanci gostovali su šefovi iz Indije i Gane.

Šef iz Gane Ebenezer “Nana” Eshun, koji je pripremio Abomuu, pileće meso u sosu, dok je Indijac Amberish “Baba” Sarang spremio specijalitet Ki Sadji, kuvani krompir sa začinima.

 

 

 

 

 

 

Share