Home  //  Management  //  Manifestacije  //  Održani Dani banice u Beloj Palanci

Održani Dani banice u Beloj PalanciOdržani Dani banice u Beloj PalanciDeveta manifestacija Dani banice u Beloj Palanci, održana od 15. do 17. avgusta, okupila je 200 učesnika iz zemlje i inostranstva, koji su pokazali umeće u pripremi banice, pite po kojoj je ovaj grad poznat. 

Pripremale su se slane, slatke i banice od integralnog brašna, došli su i gosti iz Bugarske, a u pripremanju pite oprobali su se i najmlađi. Radionicu pod nazivom Kuvanje sa decom, održao je Nenad Gladić, poznatiji kao Lepi brka, zajedno sa Vikom Jensenom, predsednikom Diplomatske asocijacije Srbije, a učestvovalo je petnaestoro dece diplomatskih predstavnika iz Australije, Iraka, Engleske, Filipina i Gane.

Diplomatska asocijacija Srbije (DAS) prvi put je učestvovala na manifestaciji Dani Banice i bila gost Bele Palanke. A u sklopu projekta Tour de Chef, koji organizuje DAS u okviru kojeg internacionalni kuvari putuju Srbijom i pripremaju nacionalna jela. U Beloj Palanci gostovali su šefovi iz Indije i Gane.

Šef iz Gane Ebenezer “Nana” Eshun, koji je pripremio Abomuu, pileće meso u sosu, dok je Indijac Amberish “Baba” Sarang spremio specijalitet Ki Sadji, kuvani krompir sa začinima.

 

 

 

 

 

 

Share

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...