Home  //  Management  //  Manifestacije  //  VinItaly okupio vinare iz celog sveta

 

VinItaly, tradicionalni sajam italijanskih vina u Veroni, ove godine održan 48. put, od 6. do 9. aprila okupio je više od 4.000 izlagača koji su na raspolaganju imali više od 100.000 kvadratnih metara izložbenog prostora. Kao jedna od najznačajnijih vinskih izložbi, VinItaly je i ove godine privukao oko 140.000 posetilaca iz 120 zemalja sveta.

Internacionalizacija je bila ključna reč ovogodišnjeg sajma, budući da su ove godine, po prvi put, šansu da predstave svoja vina dobili i proizvođači iz drugih zemalja. Pod nazivom VinInternational, jedna od hala bila je rezervisana za strane izlagače. Posetioci su imali priliku da probaju vina iz Francuske, Australije, Južne Afrike i Novog Zelanda, ali i iz Ukrajine, Slovenije, Rusije, Azerbejdžana, Argentine, Čilea, Španije, Kosova, Kolumbije i Indije. 

U toku sajma održane su i brojne degustacije, ali i stručna predavanja i prezentacije novih vina, među kojima su i ona od autentičnih starih sicilijanskih sorti grožđa. Posebna pažnja posvećena je organskim vinima i takozovanim biodinamičkim vinima, koja nastaju isključivo od organski uzgajanog grožđa, na zemljištu koje nije tretirano veštačkim đubrivom i zadovoljavaju stroge standarde Evropske unije. Za strane proizvođače na sajmu je održano i posebno master class predavanje o italijanskim vinima.

Po završetku ovogodišnje manifestacije, najavljen je i naredni sajam VinItaly, koji će biti održan od 22. do 25. marta 2015. godine.  

Share

Najnovije vesti


Svako u srcu nosi svoju kafanu

Jovan Mrđenović

ugostitelj

Beograd 1867. slavi povratak kneza Mihaila Obrenovića iz Carigrada, gde mu je turski sultan uručio ferman o predaji srpskih gradova. U kafani Srpska kruna priređeno je veliko slavlje. Tim povodom došao je Jaša Ignjatović...Danuška Kumara

Danuška Kumara

Glavni kuvar hotela Hyatt Regency Beograd Iris New Balkan Cuisine

Iris New Balkan Cuisine, fine dining restoran, Beogradu je pre nešto više od dve godine, kada je otvoren, doneo novi koncept ugostiteljstva. Malo ko je verovao u njegov opstanak, ali zahvaljujući ogromnom entuzijazmu zaposlenih i ljubavi prema...Tajna uspeha je u radu, posvećenosti i viziji

Mihailo Janković

direktor kompanije Nectar, govori za CaféBar network povodom obeležavanja jubileja, 20 godina uspešnog poslovanja kompanije NectarCoca-Cola inspirisala sve da budu Deda Mraz i usreće decu iz SOS sela Srbije

Ove Nove godine 170 dece iz SOS dečijih sela u Kraljevu i Sremskoj Kamenici iskusiće radost praznika i provesti nezaboravno zimovanje zahvaljujući građanima Srbije i kompaniji Coca-Cola.