Home  //  Management  //  Manifestacije  //  VinItaly okupio vinare iz celog sveta

 

VinItaly, tradicionalni sajam italijanskih vina u Veroni, ove godine održan 48. put, od 6. do 9. aprila okupio je više od 4.000 izlagača koji su na raspolaganju imali više od 100.000 kvadratnih metara izložbenog prostora. Kao jedna od najznačajnijih vinskih izložbi, VinItaly je i ove godine privukao oko 140.000 posetilaca iz 120 zemalja sveta.

Internacionalizacija je bila ključna reč ovogodišnjeg sajma, budući da su ove godine, po prvi put, šansu da predstave svoja vina dobili i proizvođači iz drugih zemalja. Pod nazivom VinInternational, jedna od hala bila je rezervisana za strane izlagače. Posetioci su imali priliku da probaju vina iz Francuske, Australije, Južne Afrike i Novog Zelanda, ali i iz Ukrajine, Slovenije, Rusije, Azerbejdžana, Argentine, Čilea, Španije, Kosova, Kolumbije i Indije. 

U toku sajma održane su i brojne degustacije, ali i stručna predavanja i prezentacije novih vina, među kojima su i ona od autentičnih starih sicilijanskih sorti grožđa. Posebna pažnja posvećena je organskim vinima i takozovanim biodinamičkim vinima, koja nastaju isključivo od organski uzgajanog grožđa, na zemljištu koje nije tretirano veštačkim đubrivom i zadovoljavaju stroge standarde Evropske unije. Za strane proizvođače na sajmu je održano i posebno master class predavanje o italijanskim vinima.

Po završetku ovogodišnje manifestacije, najavljen je i naredni sajam VinItaly, koji će biti održan od 22. do 25. marta 2015. godine.  

Share