Home  //  Management  //  Manifestacije  //  VinItaly okupio vinare iz celog sveta

 

VinItaly, tradicionalni sajam italijanskih vina u Veroni, ove godine održan 48. put, od 6. do 9. aprila okupio je više od 4.000 izlagača koji su na raspolaganju imali više od 100.000 kvadratnih metara izložbenog prostora. Kao jedna od najznačajnijih vinskih izložbi, VinItaly je i ove godine privukao oko 140.000 posetilaca iz 120 zemalja sveta.

Internacionalizacija je bila ključna reč ovogodišnjeg sajma, budući da su ove godine, po prvi put, šansu da predstave svoja vina dobili i proizvođači iz drugih zemalja. Pod nazivom VinInternational, jedna od hala bila je rezervisana za strane izlagače. Posetioci su imali priliku da probaju vina iz Francuske, Australije, Južne Afrike i Novog Zelanda, ali i iz Ukrajine, Slovenije, Rusije, Azerbejdžana, Argentine, Čilea, Španije, Kosova, Kolumbije i Indije. 

U toku sajma održane su i brojne degustacije, ali i stručna predavanja i prezentacije novih vina, među kojima su i ona od autentičnih starih sicilijanskih sorti grožđa. Posebna pažnja posvećena je organskim vinima i takozovanim biodinamičkim vinima, koja nastaju isključivo od organski uzgajanog grožđa, na zemljištu koje nije tretirano veštačkim đubrivom i zadovoljavaju stroge standarde Evropske unije. Za strane proizvođače na sajmu je održano i posebno master class predavanje o italijanskim vinima.

Po završetku ovogodišnje manifestacije, najavljen je i naredni sajam VinItaly, koji će biti održan od 22. do 25. marta 2015. godine.  

Share

Najnovije vesti


Zlatna medalja za „Vase de Pierre 2017"

Zlatna medalja za crveno vino „Vase de Pierre 2017" na prestižnom takmičenju vina „MUNDUS VINI“ u NemačkojBeograđani i turisti uživali uz muziku, hranu, vino i feštu na reci

Uspešno završen prvi Belgrade Waterfront good food & wine festivalTOURISM INNOVATION DAY

Prva regionalna konferencija o inovacijama u preduzetništvu u turizmu, „Tourism innovation day“, održaće se 25. septambra 2019. godine u Naučno-tehnološkom parku Beograd. Projekat je podržao kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade...Visoke ocene za devet premium vina ,,Tikveš Châteaux & Domaines”

Čak devet vina brend platforme ,,Tikveš” ,,Tikveš Châteaux & Domaines” dobila su visoke ocene od poznatog vinskog kritičara Jeb Dunnuck koji je deo  tima ,,Wine Advocate” čuvenog vinskog eksperta Roberta Parkera.Više od 250.000 ljudi prevezeno kroz akciju „Društvo, ko vozi kući“ za 7 godina

Više od 250.000 posetilaca letnjih festivala u Srbiji koristilo je besplatan i bezbedan prevoz u proteklih sedam godina, u okviru akcije „Društvo, ko vozi kući?“. To znači da je kroz ovu društveno odgovornu kampanju, kompanija HEINEKEN Srbija...