Home  //  Management  //  Manifestacije  //  Završen Sajam turizma

Danas je svetski dan turizmaMeđunarodni sajam turizma u Beogradu obeležili političko-kulinarski slogani. Hrvatska turistička zajednica dobila Sajamsku nagradu za najbolje nacionalno prestavljanje. Turistička organizacija Nemačke otvorila regionalnu kancelariju za šest okolnih država.

U Beogradu je završen Međunarodni sajam turizma, koji je okupio rekordnih hiljadu izlagača iz 46 država. Sajam je i ove godine izazvao veliko interesovanje građana, jer su se letnji aranžmani kupovali uz popust i do 30 odsto. Sve države insistirale su na nacionalnim adutima, dok tako Srbija nastavila kampanju Hrana sa dušom. 

Zemlja partner na ovogodišnjem sajmu bila je Turska, sedma svetska turistička sila, koja je prošle godine ugostila oko 32 miliona turista. Najveći broj njih odmarao se na moru.

Sajamsku Nagradu za najbolje nacionalno prestavljanje dobila je Hrvatska turistička zajednica. Osim mora, plaža i sunca, nude i seoski turizam.

"Etno deo i ruralni turizam je nešto što postaje sve atraktivnije u ovom stresnom vremenu. To je prilika da se u par dana nostalgično vratimo u prošlost, u neke mirise detinjstva, pa mislim da je to vrlo atraktivno", navela je Jasna Babić iz Hrvatske turističke zajednice.

Slovenci vole da dođu u Srbiju, u Guču, na Egzit, tu su i za Novu godinu, Prvi maj i Dan mladosti. 

Turistička organizacija Nemačke, koja se ove godine prvi put predstavila na Sajmu, rešila je da baš u Beogradu otvori regionalnu kancelariju za šest okolnih država. 

 

Share

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...