Home  //  Management  //  Manifestacije  //  Sajam turizma i BeoWine Fair


Otvoren je 35. Međunarodni sajam turizma u Beogradu i trajaće do 24. februara, a paralelno sa njim na Beogardskom sajmu odžavaju se i 9. Međunarodni sajam hotelsko ugostiteljske opreme HORECA, 4. Međunarodni sajam vina BeoWine Fair i 8. Sajam suvenira Posetite Srbiju. Ove godine se na ovim manifestacijaa predstavlja rekordan broj izlagača, njih 1.000 iz 46 zemalja.  

Nemačka, kao ovogodišnja država-partner na Sajmu turizma, predstavlja ponudu u oblasti kulturnog turizma, a kako je na otvaranju sajma izjavio Branislav Petković, ministar kulture, kulturno nasleđe Srbije takođe je veoma značajan adut kojim naša zemlja može da privuče veliki broj posetioca. 

Brojne turističke agencije, turoperatori, hoteli, planinski centri, banje, jezera, gradovi, regije i zemlje sa svih kontinenata, posetiocima sajma, kao i svake godine, nude sajamske popuste na aranžmane za predstojeću turističku sezonu. 

Pod okriljem Sajma turizma po četvrti put održava se i Međunarodni sajam vina BeoWine na kojem se ovaj put predstavlja 140 izlagača iz Srbije i 13 iz inostranstva, među kojima su domaći i regionalni proizvođači, vinski podrumi, kuće vina, kao i kompanije koje se bave proizvodnjom i distribucijom vina. Ovom prilikom promoviše se vinski turizam i biće predstavljene vinske ture po Srbiji. 

Ove godine na sajmu BeoWine vinarije iz jagodsikog vinogorja udružile su snage i  nastupaju na zajedničkom štandu. Među njima su Jagodinska vinarija, vinarija Cilić i vinarija Temet. Kako za CafeBar network kaže Nebojša Aleksić, vlasnik vinarije Temet, najverovatnije će zajednički nastupati i na nekim narednim manifestacijama. 

Share