Home  //  Management  //  Manifestacije

Iako se u Srbiji uglavnom dovodi u vezu sa smederevkom i špricerom, Tikveš je mnogo više od toga! Vinarija se nalazi u srcu Tikveškog vinogorja, najvećeg i najznačajnijeg u Makedoniji. Posebna pažnja posvećuje se celokupnom procesu proizvodnje vina, u šta smo se i uverili tokom trodnevnog putovanja Tikveškim vinogorjem

 

Ekipa CaféBar networka zajedno s vinarima slavila je početak berbe vinskog grožđa, uz čašu-dve vina, podrazumeva se...

 

Povodom predstavljanja novog džina, kompanija Coca-Cola HBC Srbija organizovala je jednodnevni izlet na Taru za barmene. I mi smo bili deo odabrane „botaničarske” ekipe i zajedno s barmenima išli u potragu za 22 biljke koje se koriste u destilaciji džina The Botanist

 

U godinama kada slavi 130 godina postojanja vinarija Tikveš je u Kavadarcima 14-15. novembra organizovala šest put “Tikvešov festival mladog vina”. 

 

U gradskoj hali Mostonga u Somboru početkom decembra biće održan festival vina i hrane. 

 

CafeBar network biće jedan od medijskih sponzora hoReCa samita u Pragu, a u sledećem broju časopisa čitajte detaljan izveštaj sa ove manifestacije.

 

Najboljih deset barmena iz faze kvalifikacija dobili su priliku da se bore za titulu najboljeg barmena na nacionalnom finalu u Srbiji, i za učešće na svetskom finalu u Londonu koje se održava u januaru 2016.

 

B Network, izdavačka kuća, predstavila je svoja izdanja CafeBar network, Market network, Pharma network i Ton Energija Boja na Media Marketu - Sajmu informisanja, komunikacija i marketinga koji se održao u okviru Međunarodnog sajma knjiga.

 

Festival srpskih vina i rakije održava se 30. i 31. oktobra u Beogradu, u izložbenoj sali hotela Crowne Plaza. Udruženje Srpsko vino četvrtu godinu zaredom organizuje ovaj festival, sa ciljem da se srpski proizvođači vina i rakije prestave ljubiteljima i poznavaocima ovih popularnih pića.

 

Deveti festival vina i hrane, Zagreb VINOcom, održan je 28. i 29. novembra u zagrebačkom hotelu Esplanada. Preko 300 izlagača, među kojima 250 vinarija, predstavilo je svoje proizvode pred oko 5.000 posetilaca.

 

Drugi po redu Belgrade Wine & Dine održan je 29. i 30. novembra u Mikser House-u. Festival vina i hrane, koji zajednički organizuju Wine Jam i Mikser House, ove godine okupio je još više izlagača i publike u odnosu na prvi put, ponudivši gostima bogate vinske i gastronomske sadržaje. 

 
Vina iz Srbije osvojila su osam medalja na ovogodišnjem, desetom po redu, takmičenju Emozioni dal Mondo Merlot e Cabernet Insieme, održanom od 16. do 18. oktobra u Bergamu, u Italiji. Među nagrađenim etiketama našla su se vina iz vinarija Aleksić, Temet, Aleksandrović i Radovanović.
 

Deveta manifestacija Dani banice u Beloj Palanci, održana od 15. do 17. avgusta, okupila je 200 učesnika iz zemlje i inostranstva, koji su pokazali umeće u pripremi banice, pite po kojoj je ovaj grad poznat. 

 

VinItaly, tradicionalni sajam italijanskih vina u Veroni, ove godine održan 48. put, od 6. do 9. aprila okupio je više od 4.000 izlagača koji su na raspolaganju imali više od 100.000 kvadratnih metara izložbenog prostora. Kao jedna od najznačajnijih vinskih izložbi, VinItaly je i ove godine privukao oko 140.000 posetilaca iz 120 zemalja sveta.

 

Deveti međunarodni festival vina Vinofest održan je u Vršcu 28. i 29. marta u hotelu Srbija. Pored vinarija iz Srbije, svoja vina predstavile su i vinarije iz Češke, Mađarske, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Rumunije. 

 

Međunarodni sajam turizma u Beogradu obeležili političko-kulinarski slogani. Hrvatska turistička zajednica dobila Sajamsku nagradu za najbolje nacionalno prestavljanje. Turistička organizacija Nemačke otvorila regionalnu kancelariju za šest okolnih država.

 

Pred nama je još jedan doček Nove godine. Izbor mesta gde se može dočekati 2014. je i ove godine veoma bogat. 

 

Nastupom Zvonka Bogdana, Masima Savića, Ramba Amadeusa i bendova Belgrade Blues Factory, Bad Copy i Sunshine na Ušću je 14. avgusta počeo Belgrade Beer Fest i trajaće do 18. avgusta. 

 

Otvoren je 35. Međunarodni sajam turizma u Beogradu i trajaće do 24. februara, a paralelno sa njim na Beogardskom sajmu odžavaju se i 9. Međunarodni sajam hotelsko ugostiteljske opreme HORECA, 4. Međunarodni sajam vina BeoWine Fair i 8. Sajam suvenira Posetite Srbiju. 

 

Tim Asocijacije šefova kuvara Srbije zabeležio je veliki uspeh na 11. internacionalnom gastronomskom festivalu u Istanbulu, održanom od 5. do 10. februara, osvojivši 14 zlatnih, devet srebrnih i osam bronzanih medalja.

 

Ove godine doček na gradskom trgu u Beogradu biće organizovan na Trgu republike za razliku od prethodnih nekoliko godina kada je glavna bina bila ispred Skupštine Srbije. Novogodišnju noć će Beogrаđаni i gosti Beogrаdа ove godine provesti uz bendove rаzličitih žаnrovа.

 

I ovaj put veliki broj beogradskih klubova organizuje žurke za doček Nove godine. Izbor je raznolik - od jedne do šest bina, od živih svirki, preko live video DJ setova i video art performansa do žurki pod maskama.

 

Jedinstveni ulazak u Novu godinu, žurka pod nazivom Širom zatvorenih očiju, oganizuje se osmu godinu zaredom. I ovaj put svi prisutni biće pod maskama i plaštovima, ali za razliku od prethodnih godina, kada je doček Širom zatvorenih očiju bio organizovan u zgradi Geozavoda u Karađorđevoj ulici, ovaj put u ponudi je dvostruko više.

 

Organizatori ove žurke naglašavaju da su pronašli formulu za najbolji novogodišnji provod, a ona glasi: Ti + 1.500 mladih ljudi + jedna od boja semafora + 6 sjajnih stejdževa + mnogo dobrih vibracija = Novogodišnja semafor zurka!

 

Najnovije vesti


Kult gazde u Srba

Među redovnim gostima beogradskih restorana, a kažu da je njih u glavnom gradu oko dve hiljade, često se čuju rečenice tipa Hoćemo li kod... Gosti su već odavno u Beogradu prekristili Franš, Marinadu, Carevu Ćupriju, Homu... Jednostavno, danas se...



Caffe Caffe &Fish

Senjački restoran CaffeCaffe&Fish ove godine prvi put se našao na listi CaféBar network recommends Top 12 beogradskih restorana. Konstantan standard u poslovanju, kvalitetna usluga i odlična ponuda, uz posvećene vlasnike Srbislava Veljića i...



Ugostiteljstvo i besparica

Goran Jović

vlasnik kafića Knez, Valjevo  

Dugo sam razmišljao da li uopšte da počnem da pišem o ovoj temi bojeći se, pre svega, da ne budem pogrešno shvaćen. U razgovoru s nekolicinom prvenstveno drugara, a zatim i kolega, rešio sam da zarežem...



Luksuz u najavi

Novi hoteli u Srbiji

U naredne tri godine gosti Beograda i Novog Sada moći će da uživaju u svim sadržajima luksuznih hotela. Kako je najavljeno, svoja vrata otvoriće Hilton, Sheratton, St. Regis i W Belgrade. Srbija će se time upisati na mapu...



Vizionar koji krši pravila

Chef Masimo Botura

Masimo Botura u svetskoj gastronomiji poznat je kao kuvar beskrajne energije i neograničene mašte. Vlasnik je restorana Osteria Francescana, koji se nalazi u Modeni, u regiji Emilija Romanja, na severu Italije. Taj restoran...