Home  //  Management  //  Istražujemo

Čile se obalom Tihog okeana pruža dužinom od čak 4.270 kilometara i kao zemlja koja obuhvata raznovrsne predele, može se pohvaliti veoma bogatom kuhinjom, u kojoj različiti morski plodovi zauzimaju glavno mesto. Kuhinja Čilea nastala je pod brojnim uticajima, a more je nesumnjivo najznačajniji od njih, zbog čega su riba i morski plodovi glavni sastojci mnogih njenih specijaliteta. 

 

Vlasnik kafića iz Beograda obratio nam se za pomoć, postavljajući pitanje našoj redakciji u vezi sa, takoreći, dva večita problema ugostitelja – letnjim baštama i naplatom muzičkog dinara.
Evo odgovora koji smo dobili od nadležnih institucija 

 

Možda su prostorno mali, ali su zasigurno veliki kada je u pitanju stil. Predstavljamo vam pet novih luksuznih boutique hotela koji dizajnom i ambijentom privlače goste 

 

Banke i ugostiteljstvo

Iako gotovo sve banke koje danas posluju u Srbiji nude kredite za podršku maloj privredi, mali je broj onih koje imaju namenske kredite za ugostiteljstvo. Pa kada je situacija takva, nudimo vam nekoliko preporuka šta možete učiniti da nađete najpovoljniju ponudu.

 

Oj, Karlovci, mesto moje drago! – povikao je naš poznati pesnik Branko Radičević u jednoj od svojih pesama, opisujući svoju naklonost ka tom gradiću na obali Dunava, na obroncima Fruške gore. Danas, glavni trg u Sremskim Karlovcima nosi njegovo ime, a popularno se naziva i Trg četiri lava, po česmi Četiri lava koja se tu nalazi, a koja je podignuta davne 1799. godine u čast završetka prvog karlovačkog vodovoda.

 

Predstavljamo vam neke od najlepših i najluksuznijih hotela u Beogradu u kojima je pružanje usluga VIP gostima jedno od svakodnevnih zaduženja

 

Lokali specijalizovani za zdravu ishranu

Moderno doba donelo nam je ubrzanje života i konzumerizam u kojem je kvantitet često traženiji od kvaliteta. Trčeći okolo za poslom, novcem, porodičnim obavezama ili nečim drugim, često iz vida gubimo koliko je važan dobar, zdrav obrok.

 

Cena domaćih vina u restoranima je tri puta viša od nabavne. Poznati beogradski ugostitelji objašnjavaju ovakvu cenovnu politiku

 

U Švajcarskoj postoje mnogi divni rizorti nalik na kutiju čokolade, ali dva najekskluzivnija nisu ni nalik tome. Kralj kraljeva jeste jedinstveni St. Moriz, u regionu Graubünden...

 

Istorija, pejzaž i kultura ovog dela Francuske plene svojom lepotom, raznolikošću, autentičnošću. Alzas se sastoji od gornjeg i donjeg regiona, Bas-Rhin i Haut-Rhin, a glavni grad je Strazbur.

 

Nacionalne kuhinje su pre svega dobro osmišljeni marketinški proizvodi koji se oslanjaju na tradiciju države čije ime nose, i time omogućavaju veće prihode od turizma i pomažu plasmanu prehrambenih proizvoda sa te teritorije. Zabluda je da se jelima nacionalne kuhinje smatraju samo ona jela koja ste sami izmislili i koja niko drugi nigde ne pravi.

 

Vinarije u Srbiji

1. Da li ste zadovoljni poslovanjem u protekloj godini?
2. Koje biste poslovne uspehe izdvojili kao značajne za svoju vinariju u 2012?
3. Šta očekujete od poslovanja u 2013?
4. S koliko ugostiteljskih objekata sarađujete i da li ste zadovoljni saradnjom s HoReCa sektorom i planirate li neke konkretne korake u toj oblasti u 2013?