Home  //  Management  //  Istražujemo

Radnici u ugostiteljstvu

Vlasnici lokala od zaposlenih uglavnom traže ono najosnovnije, da budu ljubazni i da žele i umeju da rade, ali zaposlenima je, čini se, teško da i to ispune. 

 

Insekti mogu da budu ukusni. Zašto ih ne bismo jeli? Dovoljno je razloga za: Jednostavno ih je uzgajati, jedu manje od goveda, ovaca ili svinja, nisu im potrebni pašnjaci, brzo se množe i nisu uzrok gasova koji proizvode efekat staklene bašte.

 

Turisti koji vole da putuju sami (ili prosto nemaju s kim) ubuduće bi mogli da uštede značajan deo novca ukoliko pristanu da podele troškove iznajmljivanja hotelske sobe sa nepoznatom osobom

 

Španski restoran El Celler de Can Roca u Đironi izabran je za najbolji na svetu, objavio je britanski časopis Restaurant.

 

Praktični vodič

Kada planirate romantično putovanje, umetničko hodočašće, gastronomsko istraživanje, uživanje u vinu ili mirisima lavande i ruzmarina, italijanska regija Toskana jedan je od prvih izbora. 

 

Kompanije već uveliko koriste Twitter kao novi način promovisanja, povezivanja i brendiranja. Prenosimo 10 osnovnih razloga zbog kojih i vaša kompanija treba da poseduje nalog na toj mreži

 

Poređenje cena prenoćišta u evropskim prestonicama pokazuje:

 

Profit od kafe

Srbi već godinama uživaju u kafi, ali ne možemo sa sigurnošću tvrditi da smo eksperti za njen kvalitet. U Srbiji se stalno otvaraju nove kafeterije, a ponuda kafe sve je veća. 

 

Loznica se prvi put pominje u Povelji kralja Milutina, kada je Katarina, supruga Milutinovog brata Dragutina, podigla manastir Tronošu (1317. godine). Prema predanju, Loznica je dobila naziv po vinovoj lozi koja se gajila u tim krajevima, počev od 3. veka nove ere, u doba rimskog cara Proba. 

 

Poreska inspekcija na delu
Iako je ukinuta zabrana obavljanja delatnosti do 60 dana za određene situacije u kojima se nađu ugostitelji, direktor Poreske uprave nedavno je potvrdio da će lokali ipak privremeno biti zatvarani ako ponove prekršaj za koji su najpre bili kažnjeni

 

Vlasnici ugostiteljskih objekata u centru Beograda i Novog Sada, čija površina ne prelazi 50 kvadratnih metara, ubuduće će za muzički dinar plaćati ...

 

Oglasi su prepuni opreme za ugostitelje i u njima se može pronaći sve, od čaša i kuhinjskih aparata do stolova i baštenske opreme. Mnogi vlasnici odlučuju se na kupovinu polovnih stvari, pod uslovom da su dobro očuvane. Ipak, polovna oprema ponekad samo trenutno može biti isplativija.

 

Najnovije vesti


Coca-Cola hbc najodrživiji proizvođač napitaka u evropi

Prema Dau Džons indeksu održivosti za 2019. godinu, jednom od vodećih globalnih merila održivosti poslovanja, kompanija Coca-Cola HBC je rangirana kao najodrživiji proizvođač napitaka u Evropi



Zlatna medalja za „Vase de Pierre 2017"

Zlatna medalja za crveno vino „Vase de Pierre 2017" na prestižnom takmičenju vina „MUNDUS VINI“ u Nemačkoj



Beograđani i turisti uživali uz muziku, hranu, vino i feštu na reci

Uspešno završen prvi Belgrade Waterfront good food & wine festival



TOURISM INNOVATION DAY

Prva regionalna konferencija o inovacijama u preduzetništvu u turizmu, „Tourism innovation day“, održaće se 25. septambra 2019. godine u Naučno-tehnološkom parku Beograd. Projekat je podržao kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade...



Visoke ocene za devet premium vina ,,Tikveš Châteaux & Domaines”

Čak devet vina brend platforme ,,Tikveš” ,,Tikveš Châteaux & Domaines” dobila su visoke ocene od poznatog vinskog kritičara Jeb Dunnuck koji je deo  tima ,,Wine Advocate” čuvenog vinskog eksperta Roberta Parkera.