Home  //  Management  //  Istražujemo

Španski restoran El Celler de Can Roca u Đironi izabran je za najbolji na svetu, objavio je britanski časopis Restaurant.

 

Praktični vodič

Kada planirate romantično putovanje, umetničko hodočašće, gastronomsko istraživanje, uživanje u vinu ili mirisima lavande i ruzmarina, italijanska regija Toskana jedan je od prvih izbora. 

 

Kompanije već uveliko koriste Twitter kao novi način promovisanja, povezivanja i brendiranja. Prenosimo 10 osnovnih razloga zbog kojih i vaša kompanija treba da poseduje nalog na toj mreži

 

Poređenje cena prenoćišta u evropskim prestonicama pokazuje:

 

Profit od kafe

Srbi već godinama uživaju u kafi, ali ne možemo sa sigurnošću tvrditi da smo eksperti za njen kvalitet. U Srbiji se stalno otvaraju nove kafeterije, a ponuda kafe sve je veća. 

 

Loznica se prvi put pominje u Povelji kralja Milutina, kada je Katarina, supruga Milutinovog brata Dragutina, podigla manastir Tronošu (1317. godine). Prema predanju, Loznica je dobila naziv po vinovoj lozi koja se gajila u tim krajevima, počev od 3. veka nove ere, u doba rimskog cara Proba. 

 

Poreska inspekcija na delu
Iako je ukinuta zabrana obavljanja delatnosti do 60 dana za određene situacije u kojima se nađu ugostitelji, direktor Poreske uprave nedavno je potvrdio da će lokali ipak privremeno biti zatvarani ako ponove prekršaj za koji su najpre bili kažnjeni

 

Vlasnici ugostiteljskih objekata u centru Beograda i Novog Sada, čija površina ne prelazi 50 kvadratnih metara, ubuduće će za muzički dinar plaćati ...

 

Oglasi su prepuni opreme za ugostitelje i u njima se može pronaći sve, od čaša i kuhinjskih aparata do stolova i baštenske opreme. Mnogi vlasnici odlučuju se na kupovinu polovnih stvari, pod uslovom da su dobro očuvane. Ipak, polovna oprema ponekad samo trenutno može biti isplativija.

 

CafeBar network prenosi The Quardian

Recepti iz vrhunskih svetskih restorana širom planete

 

Čile se obalom Tihog okeana pruža dužinom od čak 4.270 kilometara i kao zemlja koja obuhvata raznovrsne predele, može se pohvaliti veoma bogatom kuhinjom, u kojoj različiti morski plodovi zauzimaju glavno mesto. Kuhinja Čilea nastala je pod brojnim uticajima, a more je nesumnjivo najznačajniji od njih, zbog čega su riba i morski plodovi glavni sastojci mnogih njenih specijaliteta. 

 

Vlasnik kafića iz Beograda obratio nam se za pomoć, postavljajući pitanje našoj redakciji u vezi sa, takoreći, dva večita problema ugostitelja – letnjim baštama i naplatom muzičkog dinara.
Evo odgovora koji smo dobili od nadležnih institucija