Home  //  Management  //  Istražujemo

Niko se ne dvoumi preterano da li je ukusnije meso pripremljeno na roštilju na ćumur ili na električnom. Ćumur, vele, daje poseban ukus, posebnu aromu, šmek, a to što zna da zagaravi meso – premala je šteta naspram koristi. Izbacivanje ovog zarad montiranja električnog roštilja u kuhinju restorana dođe kao svetogrđe.

 

Rusija, kao najveća zemlja na svetu, koja se graniči sa 18 država, okupila je mnoštvo različitih kultura, pa je i njena kuhinja veoma raznovrsna. U 16. i 18. veku ruska kuhinja temeljila se na običajima, a ne na veštini, pa su jela bila jednostavna i ne preterano raznovrsna.

 

Zlatibor je planina izuzetne lepote, obiluje velikim prostranstvima koje karakteriše blago zatalasana visoravan, bujni pašnjaci, ispresecani brojnim rečicama i potocima. Nesvakidašnji doživljaj pružaju zlatiborski pejzaži nepreglednih suvata i mirisnih livada, prekriveni poljskim cvećem i bogatim šumama zlatnog bora, jele i smreke. 

 

Da li burgeri postaju trend u Srbiji?

Pljeskavice spadaju u nacionalno, univerzalno privlačno jelo, i nema onoga ko ih bar jednom nije probao. U zemlji mesojeda, gde godišnje po glavi stanovnika pojedemo oko 45 kilograma mesa, najpoznatija je leskovačka pljeskavica.

 

Obezbeđenje u klubovima

Zadatak obezbeđenja je da spreči da do problema dođe, a oblast delovanja je samo lokal koji se obezbeđuje. Ostalo je posao policije

 

Radnici u ugostiteljstvu

Vlasnici lokala od zaposlenih uglavnom traže ono najosnovnije, da budu ljubazni i da žele i umeju da rade, ali zaposlenima je, čini se, teško da i to ispune. 

 

Insekti mogu da budu ukusni. Zašto ih ne bismo jeli? Dovoljno je razloga za: Jednostavno ih je uzgajati, jedu manje od goveda, ovaca ili svinja, nisu im potrebni pašnjaci, brzo se množe i nisu uzrok gasova koji proizvode efekat staklene bašte.

 

Turisti koji vole da putuju sami (ili prosto nemaju s kim) ubuduće bi mogli da uštede značajan deo novca ukoliko pristanu da podele troškove iznajmljivanja hotelske sobe sa nepoznatom osobom

 

Španski restoran El Celler de Can Roca u Đironi izabran je za najbolji na svetu, objavio je britanski časopis Restaurant.

 

Praktični vodič

Kada planirate romantično putovanje, umetničko hodočašće, gastronomsko istraživanje, uživanje u vinu ili mirisima lavande i ruzmarina, italijanska regija Toskana jedan je od prvih izbora. 

 

Kompanije već uveliko koriste Twitter kao novi način promovisanja, povezivanja i brendiranja. Prenosimo 10 osnovnih razloga zbog kojih i vaša kompanija treba da poseduje nalog na toj mreži

 

Poređenje cena prenoćišta u evropskim prestonicama pokazuje:

 

Najnovije vesti


MADERA: Čast nam je!

Restoran Madera nalazi se na listi Top 12 beogradskih restorana za 2018. godinu!



HOMA: Topli obrok za sve zaposlene!

Posvećeni vlasnici Vlastimir Puhalo i Filip Ćirić svakog dana čine sve što je potrebno da u svakom trenutku budu ispunjeni svi aspekti za dobro i uspešno ugostiteljstvo. 



Ugostitelj prodaje biznis za 12.500 evra

U tu cenu, kako sam kaže, ulazi sve od opreme potrebno za funkcionisanje jednog objekta te vrste.



Vodite li vinski dnevnik?

Udruženje Žene i vino izdalo je ovaj dnevnik kako bi olakšali vinarima i amaterima da svoje beleške o vinu “drže pod kontrolom”, na jednom mestu.



Heineken Lovefest Fire rasprodat!

Do dolaska Green Velvet-a, legende svetske elektro scene ostalo je još tri dana, a ulaznice za Heineken Lovefest Fire su gotovo rasprodate!