Home  //  Management  //  Istražujemo

Vila Garovo, koju je 1815. godine Karolina od Brunzvika, princeza od Velsa, a kasnije i kraljica Engleske, preimenovala u Villa d’Este, izgrađena je davne 1568. godine prema nacrtima arhitekte Pelegrina Pelegrinija, koji ju je osmislio za Tolomea Galija, kardinala oblasti Komo.

 

Gde popiti kafu dok lutate Evropom

 

CLUBBING

Brodarska ulica i Savski kej uveče se pretvaraju u modnu pistu. Devojke se trude da u što boljem izdanju dođu na splav, ali neke i preteraju u svom pokušaju. Tako se lome od auta do splava u što višim štiklama i sa što manje odeće na sebi, misleći da će te večeri zablistati. 

 

Pero di Reda, DJ Peppe
Te davne ‘94. radio sam kao DJ u Soul Foodu. Tada su moji heroji bili Džejms Braun i umetnik Roj Ers. Puštao sam muziku povodom njegovog koncerta u prepunom Soul Foodu.

 

Niko se ne dvoumi preterano da li je ukusnije meso pripremljeno na roštilju na ćumur ili na električnom. Ćumur, vele, daje poseban ukus, posebnu aromu, šmek, a to što zna da zagaravi meso – premala je šteta naspram koristi. Izbacivanje ovog zarad montiranja električnog roštilja u kuhinju restorana dođe kao svetogrđe.

 

Rusija, kao najveća zemlja na svetu, koja se graniči sa 18 država, okupila je mnoštvo različitih kultura, pa je i njena kuhinja veoma raznovrsna. U 16. i 18. veku ruska kuhinja temeljila se na običajima, a ne na veštini, pa su jela bila jednostavna i ne preterano raznovrsna.

 

Zlatibor je planina izuzetne lepote, obiluje velikim prostranstvima koje karakteriše blago zatalasana visoravan, bujni pašnjaci, ispresecani brojnim rečicama i potocima. Nesvakidašnji doživljaj pružaju zlatiborski pejzaži nepreglednih suvata i mirisnih livada, prekriveni poljskim cvećem i bogatim šumama zlatnog bora, jele i smreke. 

 

Da li burgeri postaju trend u Srbiji?

Pljeskavice spadaju u nacionalno, univerzalno privlačno jelo, i nema onoga ko ih bar jednom nije probao. U zemlji mesojeda, gde godišnje po glavi stanovnika pojedemo oko 45 kilograma mesa, najpoznatija je leskovačka pljeskavica.

 

Obezbeđenje u klubovima

Zadatak obezbeđenja je da spreči da do problema dođe, a oblast delovanja je samo lokal koji se obezbeđuje. Ostalo je posao policije

 

Radnici u ugostiteljstvu

Vlasnici lokala od zaposlenih uglavnom traže ono najosnovnije, da budu ljubazni i da žele i umeju da rade, ali zaposlenima je, čini se, teško da i to ispune. 

 

Insekti mogu da budu ukusni. Zašto ih ne bismo jeli? Dovoljno je razloga za: Jednostavno ih je uzgajati, jedu manje od goveda, ovaca ili svinja, nisu im potrebni pašnjaci, brzo se množe i nisu uzrok gasova koji proizvode efekat staklene bašte.

 

Turisti koji vole da putuju sami (ili prosto nemaju s kim) ubuduće bi mogli da uštede značajan deo novca ukoliko pristanu da podele troškove iznajmljivanja hotelske sobe sa nepoznatom osobom

 

Najnovije vesti


Srbin među 10 najboljih na svetu

Aleksandar Josipović,direktor marketinga White Label Grupe u Dubaiju ostvario je još jedan veliki uspeh na međunarodnoj sceni zajedno sa Cavalli Club Restaurant & Lounge-om u Dubaiju.



Dan za limuNADU!

Svratište za decu i Centar za integraciju mladih 14. jula 2018. organizuju akciju pod nazivom Dan za limuNADU.



Novi predsednik Udruženja pivara Srbije

Vladimir Vava, generalni direktor Carlsberg Srbija je od 25. juna ove godine preuzeo funkciju predsednika Udruženja pivara Srbije sa mandatom od dve godine.



Tri razloga zbog kojih morate mudro odabrati ozvučenje za vaš lokal

Zato je važno da se ugostitelji, koji žele uspešan restoran pun zadovoljnih gostiju, zapitaju koliko pažnje zaista pridaju muzici.



Bubble Jam početkom jula

Festival penušavih vina “Bubble Jam” održava se ove godine po četvrti put. Ovaj događaj zakazan je za 7. jul 2018. u Hotelu Radisson Blu Old Mill u Beogradu, tačnije na platou ispred hotela.