Home  //  Management  //  Istražujemo

Kako do zimske bašte

Maštarije Beograđana o ispijanju kafe ili čaja na snegu obistiniće se i ove sezone jer će pojedini kafići dobiti zimske bašte. Osnovni kriterijumi nalažu da takvi montažni objekti ne narušavaju istorijsko-ambijentalnu celinu i da budu postavljeni samo na trotoarima širim od sedam metara

 

Imate li problema sa nabavkom namirnica? 

Dobro poznavanje domaćeg tržišta, saradnja i s malim i s velikim dobavljačima, što više poznanstava i nabavke u inostranstvu, presudni su za svakodnevno snabdevanje namirnicama u ugostiteljskim objektima

 

Koje rakije pijemo u lokalima

Rakija se u Srbiji najviše proizvodi od šljiva jer godišnji prinosi i kvalitet domaćih šljiva to omogućavaju. Osim šljivovice, u Srbiji se proizvode i rakija od kajsije, dunje, kruške, jabuke, maline, ali i meda, oraha i mnoge druge.

 

Vrsta kafe koju pijete odražava vašu ličnost, pokazalo je novo istraživanje. Studija je pronašla vezu između određenih tipova ličnosti i vrsta kafe koje se mogu pronaći na tržištu. 

 

Vila Garovo, koju je 1815. godine Karolina od Brunzvika, princeza od Velsa, a kasnije i kraljica Engleske, preimenovala u Villa d’Este, izgrađena je davne 1568. godine prema nacrtima arhitekte Pelegrina Pelegrinija, koji ju je osmislio za Tolomea Galija, kardinala oblasti Komo.

 

Gde popiti kafu dok lutate Evropom

 

CLUBBING

Brodarska ulica i Savski kej uveče se pretvaraju u modnu pistu. Devojke se trude da u što boljem izdanju dođu na splav, ali neke i preteraju u svom pokušaju. Tako se lome od auta do splava u što višim štiklama i sa što manje odeće na sebi, misleći da će te večeri zablistati. 

 

Pero di Reda, DJ Peppe
Te davne ‘94. radio sam kao DJ u Soul Foodu. Tada su moji heroji bili Džejms Braun i umetnik Roj Ers. Puštao sam muziku povodom njegovog koncerta u prepunom Soul Foodu.

 

Niko se ne dvoumi preterano da li je ukusnije meso pripremljeno na roštilju na ćumur ili na električnom. Ćumur, vele, daje poseban ukus, posebnu aromu, šmek, a to što zna da zagaravi meso – premala je šteta naspram koristi. Izbacivanje ovog zarad montiranja električnog roštilja u kuhinju restorana dođe kao svetogrđe.

 

Rusija, kao najveća zemlja na svetu, koja se graniči sa 18 država, okupila je mnoštvo različitih kultura, pa je i njena kuhinja veoma raznovrsna. U 16. i 18. veku ruska kuhinja temeljila se na običajima, a ne na veštini, pa su jela bila jednostavna i ne preterano raznovrsna.

 

Zlatibor je planina izuzetne lepote, obiluje velikim prostranstvima koje karakteriše blago zatalasana visoravan, bujni pašnjaci, ispresecani brojnim rečicama i potocima. Nesvakidašnji doživljaj pružaju zlatiborski pejzaži nepreglednih suvata i mirisnih livada, prekriveni poljskim cvećem i bogatim šumama zlatnog bora, jele i smreke. 

 

Da li burgeri postaju trend u Srbiji?

Pljeskavice spadaju u nacionalno, univerzalno privlačno jelo, i nema onoga ko ih bar jednom nije probao. U zemlji mesojeda, gde godišnje po glavi stanovnika pojedemo oko 45 kilograma mesa, najpoznatija je leskovačka pljeskavica.