Home  //  Management  //  Istražujemo

Peninsula hotel, HongkongZakoračite u luksuz

I pre nego što kročite u Peninsula hotel u Hongkongu, zakoračićete u luksuz. Odakle god da dolazite, na aerodromu će vas dočekati automobil Rolls Royce, kojim će vas vaši domaćini dovesti do smeštaja. Ako kojim slučajem to nije dovoljno luksuzno za vas ili jednostavno ne želite da trošite vreme u saobraćajnim gužvama, po sletanju vašeg aviona možete se ukrcati u helikopter, koji će vas odvesti direktno na krov Peninsula hotela

 

Pelecas Country Club

Boravak u Pelekas Country Clubu biće veoma koristan za svakoga ko razmišlja da investira u seoski turizam u Srbiji, posebno za one koji imaju dilemu kako adaptirati stare objekte i prilagoditi ih modernom gostu, a istovremeno sačuvati autentičan ambijent

 

Gosti Požarevca uglavnom su biciklisti koji krstare Evropom, pa u tom gradu u Stigu ostaju tek dan--dva. Za to vreme obično obiđu Viminacijum, Carski šator, u kome je potpisan Požarevački mir, ergelu Ljubičevo, Narodni muzej, kuću Petra Dobrnjca, Gradsko zdanje (jednu od najstarijih javnih zgrada u Srbiji), i nađu vremena za predah u nekom od ugostiteljskih objekata

 

Zašto ne postoje krediti za ugostitelje

Iako banke koje posluju u Srbiji nude različite kredite, ne postoji onaj koji je namenjen samo ugostiteljima

 

Kreolska kuhinja

Kreolska kuhinja karakteristična je za bivše evropske kolonije i predstavlja mešavinu evropske, afričke, američke, indijske i karipske kuhinje. Danas je najzastupljenija u Luizijani, na Karibima (Portoriko, Kuba, Dominikanska Republika, Martinik, Gvadalupe, Haiti) i u Južnoj Americi

 

Ove godine obeležava se 170 godina od otvaranja prvog hotela u Beogradu. Tim povodom, Udruženje istoričara arhitekture i arhitekata Distrikt 6, u saradnji s Kućom legata, organizovalo je izložbu. Uvid u 170 godina dugu tradiciju hotelijerstva u Beogradu mogli su da steknu svi građani koji su obišli izložbu Hoteli u Beogradu (1843–2013). Od 13. septembra do 10. oktobra u Galeriji Kuće legata u Knez Mihailovoj bilo je predstavljeno šezdesetak bivših i sadašnjih objekata, na fotografijama, razglednicama i arhitektonskim planovima iz fonda Muzeja grada Beograda.

 

Želite da budete ugostitelj?

Pokretanje poslovanja nije nimalo jednostavan zadatak. Iako je temelj svakog uspešnog poslovanja dobra ideja, pre ulaska u poslovne vode potrebno je napraviti poslovni plan i analizu tržišta. Treba se, takođe, upoznati i sa zakonskim regulativama i osigurati početni kapital koji će omogućiti uredno poslovanje dok se ne ostvari profit

 

Igraonice

Posao s igraonicama danas ne donosi posebno veliku zaradu, ali oni koji ozbiljno rade i ulažu u opremu prostora i marketing opstaće na ugostiteljskom tržištu. Raznovrsna ponuda pića, cene niže od prosečnih gradskih, obezbeđivanje hrane i rođendanskih torti, samo su neki od razloga zbog kojih je poslednjih godina postalo popularno da se dečja slavlja i slavlja za odrasle organizuju u igraonicama. 

 

Pet friendly

Sve je više kafića i restorana u Srbiji na čijim se vratima mogu videti oznake dog friendly ili pet friendly u koje gosti mogu da dođu sa svojim kućnim ljubimcima

 

Jedna od najpoznatijih banja u Srbiji Sokobanja spada u red vazdušnih banja, okružena je sa četiri planine, kroz nju protiče reka, u neposrednoj blizini nalazi se jezero. Priroda je zaista predivna, idilu jedino može da naruši put do Sokobanje koji je prepun rupa. Ali situacija je ista u celoj Srbiji, pa se to Sokobanji ne može zameriti. Sokobanja se bavi turizmom već 180 godina, a u poslednjih nekoliko godina počela je znatnije da se razvija. 

 

Wine bar u Srbiji može da opstane samo uz puno ljubavi prema tom poslu. Naravno, vlasnik mora da bude spreman da obavlja i sve ostale poslove u svom objektu da bi izveo neku računicu na kraju

 

Kako do zimske bašte

Maštarije Beograđana o ispijanju kafe ili čaja na snegu obistiniće se i ove sezone jer će pojedini kafići dobiti zimske bašte. Osnovni kriterijumi nalažu da takvi montažni objekti ne narušavaju istorijsko-ambijentalnu celinu i da budu postavljeni samo na trotoarima širim od sedam metara

 

Najnovije vesti


Da li ste spremni za kremasto uživanje?

Grand kafa lansirala je Insta Grand, novi brend u kategoriji instant kafe. Za sve one koji biraju punu šolju potpunog užitka, Insta Grand dolazi u 11 različitih varijanti koje karakteriše pun kafeni ukus i kremasta tekstura, a sigurni smo da...



Inovacije i razmena iskustva su ključni za razvoj ugostiteljstva

Kompanija Coca-Cola HBC Srbija u okviru Međunarodnog sajma turizma  organizuje stručne panele i diskusije u cilju daljeg jačanja ugostiteljske ponude

Koliko je atraktivan noćni život u Beogradu, kakva je gastronomska ponuda prestonice, ali i...



Grand Black'n'Easy prava turska, budi za minut

Jutro je najužurbaniji deo dana, a svima nam je neophodna energija za početak istog. Potrebno nam je da se odmah razbudimo, što pre rasanimo i podignemo nivo koncentracije za dan pred nama.

Kako bismo se efikasno razbudili i započeli dan na...



Istinita priča o zdravijim grickalicama od sušenog voća i povrća

True Story, brend koji domaćem tržištu nudi zdravije grickalice koje se mogu konzumirati bez griže savesti u odnosu na standardnu ponudu, predstavio se medijima uz takmičenje u kuvanju i degustaciju. True Story potrošačima nudi sušene čipseve od...



Za Dan zaljubljenih poklonite iskustvo!

Dan zaljubljenih se bliži, što znači da je vreme da počnete da razmišljate o tome kako da obradujete svoju drugu polovinu. Verujemo da su vam uvek dobrodošli saveti i ideje za poklone. Uvek se možete odlučiti za kutiju slatkiša i čokoladu, buket...