Home  //  Management  //  Istražujemo

Na nepuna dva sata vožnje od Milana smeštena je dolina Valle d’Aosta koja s razlogom nosi naziv Srce Alpa

 

Nekad se znalo – kafana je bila mesto boema, intelektualaca, ljudi od integriteta koji su voleli da u društvu razmene pokoju reč od velikog značaja, pa i pokoju čašicu, dok im tamburica na uvce svira lagano, a sve to na nivou, sa stilom, gospodski... 

 

Ono što voliš nikada nije teško

Pre gotovo četvrt veka Dragan Raščanin iz Lazarevca otvorio je kafić Zanzibar, koji je ubrzo postao glavno mesto okupljanja u tom gradu. Dolazili su tu razni poznati i oni manje afirmisani bendovi, mnogo mladih, ali i onih starijih.

 

Mađarska kuhinja

Najistaknutiji sastojak mađarske kuhinje jeste paprika. Danas Mađari koriste nekoliko različitih vrsta paprike, od svetlozelenih, preko slatkih crvenih, do žutih, ali najčešća je mlevena crvena paprika, slatka ili ljuta, koja jelima daje živu crvenu boju i specifičan ukus

 

Novi hoteli u Beogradu

Procenjuje se da bi skoro 5.000 novih radnih mesta u hotelskoj industriji moglo da bude dostupno ove godine u Beogradu ukoliko budu otvoreni svi hoteli koji se trenutno grade ili čija gradnja treba uskoro da počne. 

 

Upravljanje ambalažnim otpadom

Gde i kako odlagati plastiku ili staklo, kako čuvati papirnu ambalažu, može li neko sam da odveze otpad na deponiju ili to mora da uradi ovlašćena firma, samo su neka od pitanja koja zanimaju vlasnike ugostiteljskih objekata. 

 

U Pančevu, kaže za CaféBar network Aleksandar Semeši, iz Turističke organizacije tog grada, ne postoji objedinjena baza ugostiteljskih objekata, tako da na gradskom nivou zasada nije ni moguće preduzeti sistemske korake kako bi se taj deo turističke ponude unapređivao.

 

Peninsula hotel, HongkongZakoračite u luksuz

I pre nego što kročite u Peninsula hotel u Hongkongu, zakoračićete u luksuz. Odakle god da dolazite, na aerodromu će vas dočekati automobil Rolls Royce, kojim će vas vaši domaćini dovesti do smeštaja. Ako kojim slučajem to nije dovoljno luksuzno za vas ili jednostavno ne želite da trošite vreme u saobraćajnim gužvama, po sletanju vašeg aviona možete se ukrcati u helikopter, koji će vas odvesti direktno na krov Peninsula hotela

 

Pelecas Country Club

Boravak u Pelekas Country Clubu biće veoma koristan za svakoga ko razmišlja da investira u seoski turizam u Srbiji, posebno za one koji imaju dilemu kako adaptirati stare objekte i prilagoditi ih modernom gostu, a istovremeno sačuvati autentičan ambijent

 

Gosti Požarevca uglavnom su biciklisti koji krstare Evropom, pa u tom gradu u Stigu ostaju tek dan--dva. Za to vreme obično obiđu Viminacijum, Carski šator, u kome je potpisan Požarevački mir, ergelu Ljubičevo, Narodni muzej, kuću Petra Dobrnjca, Gradsko zdanje (jednu od najstarijih javnih zgrada u Srbiji), i nađu vremena za predah u nekom od ugostiteljskih objekata

 

Zašto ne postoje krediti za ugostitelje

Iako banke koje posluju u Srbiji nude različite kredite, ne postoji onaj koji je namenjen samo ugostiteljima

 

Kreolska kuhinja

Kreolska kuhinja karakteristična je za bivše evropske kolonije i predstavlja mešavinu evropske, afričke, američke, indijske i karipske kuhinje. Danas je najzastupljenija u Luizijani, na Karibima (Portoriko, Kuba, Dominikanska Republika, Martinik, Gvadalupe, Haiti) i u Južnoj Americi

 

Najnovije vesti


Kafana je moja sudbina

Jovan Mrđenović,ugostitelj

Kafane su bile deo života čaršije. Nosile su poseban duh, neobičan, lepršav, nepredvidiv, duh koji je profilisao kulturni, zabavni i društveni život grada...



Tata mata

U kući u kojoj je pre rata živeo Mata Milošević, jugoslovenski reditelj, glumac i profesor, iskusni ugostitelj Milan Miculović otvorio je restoran dalmatinskih specijaliteta, konobu Tata Mata. Na tom mestu, u Dalmatinskoj ulici u Beogradu,...



Novi i trendi restorani

Pogledajte šta se sve zanimljivo otvorilo širom sveta u prva tri meseca 2018. 



Meso i još malo mesa

Šta se jede u srpskim restoranima?

Samo u Beogradu, prema podacima Horesa ima oko 2000 objekata koji služe hranu. Među njima je najveći broj onih koji služe roštilj i od tog broja malo je francuske kuhinje, japanske, vijetnamske, grčke, španske,...