Home  //  Management  //  Istražujemo

Ono što voliš nikada nije teško

Pre gotovo četvrt veka Dragan Raščanin iz Lazarevca otvorio je kafić Zanzibar, koji je ubrzo postao glavno mesto okupljanja u tom gradu. Dolazili su tu razni poznati i oni manje afirmisani bendovi, mnogo mladih, ali i onih starijih.

 

Mađarska kuhinja

Najistaknutiji sastojak mađarske kuhinje jeste paprika. Danas Mađari koriste nekoliko različitih vrsta paprike, od svetlozelenih, preko slatkih crvenih, do žutih, ali najčešća je mlevena crvena paprika, slatka ili ljuta, koja jelima daje živu crvenu boju i specifičan ukus

 

Novi hoteli u Beogradu

Procenjuje se da bi skoro 5.000 novih radnih mesta u hotelskoj industriji moglo da bude dostupno ove godine u Beogradu ukoliko budu otvoreni svi hoteli koji se trenutno grade ili čija gradnja treba uskoro da počne. 

 

Upravljanje ambalažnim otpadom

Gde i kako odlagati plastiku ili staklo, kako čuvati papirnu ambalažu, može li neko sam da odveze otpad na deponiju ili to mora da uradi ovlašćena firma, samo su neka od pitanja koja zanimaju vlasnike ugostiteljskih objekata. 

 

U Pančevu, kaže za CaféBar network Aleksandar Semeši, iz Turističke organizacije tog grada, ne postoji objedinjena baza ugostiteljskih objekata, tako da na gradskom nivou zasada nije ni moguće preduzeti sistemske korake kako bi se taj deo turističke ponude unapređivao.

 

Peninsula hotel, HongkongZakoračite u luksuz

I pre nego što kročite u Peninsula hotel u Hongkongu, zakoračićete u luksuz. Odakle god da dolazite, na aerodromu će vas dočekati automobil Rolls Royce, kojim će vas vaši domaćini dovesti do smeštaja. Ako kojim slučajem to nije dovoljno luksuzno za vas ili jednostavno ne želite da trošite vreme u saobraćajnim gužvama, po sletanju vašeg aviona možete se ukrcati u helikopter, koji će vas odvesti direktno na krov Peninsula hotela

 

Pelecas Country Club

Boravak u Pelekas Country Clubu biće veoma koristan za svakoga ko razmišlja da investira u seoski turizam u Srbiji, posebno za one koji imaju dilemu kako adaptirati stare objekte i prilagoditi ih modernom gostu, a istovremeno sačuvati autentičan ambijent

 

Gosti Požarevca uglavnom su biciklisti koji krstare Evropom, pa u tom gradu u Stigu ostaju tek dan--dva. Za to vreme obično obiđu Viminacijum, Carski šator, u kome je potpisan Požarevački mir, ergelu Ljubičevo, Narodni muzej, kuću Petra Dobrnjca, Gradsko zdanje (jednu od najstarijih javnih zgrada u Srbiji), i nađu vremena za predah u nekom od ugostiteljskih objekata

 

Zašto ne postoje krediti za ugostitelje

Iako banke koje posluju u Srbiji nude različite kredite, ne postoji onaj koji je namenjen samo ugostiteljima

 

Kreolska kuhinja

Kreolska kuhinja karakteristična je za bivše evropske kolonije i predstavlja mešavinu evropske, afričke, američke, indijske i karipske kuhinje. Danas je najzastupljenija u Luizijani, na Karibima (Portoriko, Kuba, Dominikanska Republika, Martinik, Gvadalupe, Haiti) i u Južnoj Americi

 

Ove godine obeležava se 170 godina od otvaranja prvog hotela u Beogradu. Tim povodom, Udruženje istoričara arhitekture i arhitekata Distrikt 6, u saradnji s Kućom legata, organizovalo je izložbu. Uvid u 170 godina dugu tradiciju hotelijerstva u Beogradu mogli su da steknu svi građani koji su obišli izložbu Hoteli u Beogradu (1843–2013). Od 13. septembra do 10. oktobra u Galeriji Kuće legata u Knez Mihailovoj bilo je predstavljeno šezdesetak bivših i sadašnjih objekata, na fotografijama, razglednicama i arhitektonskim planovima iz fonda Muzeja grada Beograda.

 

Želite da budete ugostitelj?

Pokretanje poslovanja nije nimalo jednostavan zadatak. Iako je temelj svakog uspešnog poslovanja dobra ideja, pre ulaska u poslovne vode potrebno je napraviti poslovni plan i analizu tržišta. Treba se, takođe, upoznati i sa zakonskim regulativama i osigurati početni kapital koji će omogućiti uredno poslovanje dok se ne ostvari profit

 

Najnovije vesti


MADERA: Čast nam je!

Restoran Madera nalazi se na listi Top 12 beogradskih restorana za 2018. godinu!



HOMA: Topli obrok za sve zaposlene!

Posvećeni vlasnici Vlastimir Puhalo i Filip Ćirić svakog dana čine sve što je potrebno da u svakom trenutku budu ispunjeni svi aspekti za dobro i uspešno ugostiteljstvo. 



Ugostitelj prodaje biznis za 12.500 evra

U tu cenu, kako sam kaže, ulazi sve od opreme potrebno za funkcionisanje jednog objekta te vrste.



Vodite li vinski dnevnik?

Udruženje Žene i vino izdalo je ovaj dnevnik kako bi olakšali vinarima i amaterima da svoje beleške o vinu “drže pod kontrolom”, na jednom mestu.



Heineken Lovefest Fire rasprodat!

Do dolaska Green Velvet-a, legende svetske elektro scene ostalo je još tri dana, a ulaznice za Heineken Lovefest Fire su gotovo rasprodate!