Home  //  Management  //  Istražujemo

Stefan Barca
kuvar, Hyatt Regency Beograd

Naslov ukazuje na moto mladog kuvara Stefana Barce, koji je svojom kreativnošću i umećem uspeo da se plasira među prvih devet šefova na nemačkom takmičarskom konkursu Hot or Not. Upravo se sprema da otputuje u kulinarski kamp u Oslu, a zatim i na polufinale takmičenja koje će u oktobru biti održano u Kelnu, u sklopu značajnog gastronomskog događaja Chef Sache

 

Šta donosi novi Zakon o jakim alkoholnim pićima
Novi zakon o jakim alkoholnim pićima mora da se usaglasi sa zahtevima Evropske unije i sa interesima države i proizvođača rakije

 

Tijana Naumović
vlasnica knjigovodstvene agencije TIO Trade doo 

Jedna od značajnijih novina u Zakonu o poreskom postupku i poreskoj administraciji (Sl. glasnik RS br. 68/14, u nastavku teksta Zakon), koji se primenjuje od 4. jula 2014. godine (pojedine odredbe primenjivaće se od 5. oktobra i 4. novembra 2014. i od 1. januara 2015. godine), predstavlja uvođenje poslova poreskog kontrolora, koji obavlja pojedine radnje u okviru određenih postupaka terenske kontrole (član 123)

 

CaféBar network putešestvije
Raskošni hoteli i tirkizno more

Luksuzni hoteli, 300 sunčanih dana godišnje, palme i borovi, tirkizna rivijera, kao i nasleđa brojnih naroda, čine Tursku jednom od omiljenih destinacija za odmor.

 

On vodi najskuplji restoran na svetu

Paco Roncero

 

Kako je obična cvekla dala boju i ime najvećem američkom slatkišu
Od kultnog filma “Gvozdena magnolija” iz 1989. Amerikanci su ponovo poludeli za tortom od crvenog pliša. U filmu (Dž. NIkolson, Š. Meklejn) svadbena torta, u obliku simpatičnog američkog armadilja, bila je spremljena po starom receptu, po kome su slojevi testa crvene, a krem bele boje.

 

Aleksandar Škipić
ugostitelj

Beograd je konačno standardizovan, a kada to kažem, mislim da je to posledica  osvešćivanja ugostitelja. Trenutno u glavnom gradu bašte izgledaju bolje nego ikad, a samo do pre nekoliko godina grad je sa raznoraznim lokalima podsećao na veliki vašar

 

Istraživali smo od kada se u Srbiji baš toliko jede pica i da li su dva najveća lanca picerija u našoj zemlji "zaratila”?

 

Ekspres restorani sve popularniji
Kuhinjica, Ekspres lonac, Kašika, Domaćice, Kantina, Čorba house, Moja kuhinja, Balkan ekspres, Ukus, Culina... Ekspres restorani vraćaju se u modu na velika vrata. 

 

Gosti su vlasnici hotela

Duže od šezdeset godina u vlasništvu porodice Xamena, hotel Bon Sol pruža gostima doživljaj letovanja kod prijatelja i rođaka sa uslugom koja prevazilazi uobičajena ugađanja

 

Šta rade udruženja ugostitelja?

Ili zašto udruženo delovanje nije svakodnevica ugostitelja

 

Ada Ciganlija

Da li ste se ikad zapitali koliko ugostiteljskih objekata ima na Adi Ciganliji? 

 

Najnovije vesti


Da li je to baš tako?

Jovan Mrđenović
ugostitelj

Ne prođe dan da neko od ljudi u poznijim godinama ne zacvili za dobrim starim vremenima i boemskim kafanama kojih više nema



Dobro se dobrim vraća

 Predstavljamo Udruženje Dobro delo... Stefan Nikolić iz Vršca govori nam o misiji, projektima i planovima udruženja čiji je osnivač. Pomisao na to koliko je malo potrebno da se učini dobro delo kada nam se za to ukaže prilika, pokrenula je 2012....



Ujedinjeni u regulisanju bakšiša

Piše: Deana Dimitrijević

Praksa davanja napojnica stara je koliko i ugostiteljstvo, a nastala je spontano. Nisu je nametnuli ni ugostitelji ni gosti, već jednostavno postoji oduvek. Međutim, nijedan pozitivan pravni propis Republike Srbije ne...



Ostajemo bez kultnih kafana

Dragi naši gosti, pošto je vaša omiljena kafana Tašmajdan restitucijom vraćena vlasnicima, koji ne žele s nama da nastave poslovanje, mi vam najsrdačnije zahvaljujemo što smo imali vas kao drage goste i prijatelje – stoji na natpisu koji je...



Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...