Home  //  Management  //  Istražujemo

Tijana Naumović
vlasnica knjigovodstvene agencije TIO Trade doo 

Jedna od značajnijih novina u Zakonu o poreskom postupku i poreskoj administraciji (Sl. glasnik RS br. 68/14, u nastavku teksta Zakon), koji se primenjuje od 4. jula 2014. godine (pojedine odredbe primenjivaće se od 5. oktobra i 4. novembra 2014. i od 1. januara 2015. godine), predstavlja uvođenje poslova poreskog kontrolora, koji obavlja pojedine radnje u okviru određenih postupaka terenske kontrole (član 123)

 

CaféBar network putešestvije
Raskošni hoteli i tirkizno more

Luksuzni hoteli, 300 sunčanih dana godišnje, palme i borovi, tirkizna rivijera, kao i nasleđa brojnih naroda, čine Tursku jednom od omiljenih destinacija za odmor.

 

On vodi najskuplji restoran na svetu

Paco Roncero

 

Kako je obična cvekla dala boju i ime najvećem američkom slatkišu
Od kultnog filma “Gvozdena magnolija” iz 1989. Amerikanci su ponovo poludeli za tortom od crvenog pliša. U filmu (Dž. NIkolson, Š. Meklejn) svadbena torta, u obliku simpatičnog američkog armadilja, bila je spremljena po starom receptu, po kome su slojevi testa crvene, a krem bele boje.

 

Aleksandar Škipić
ugostitelj

Beograd je konačno standardizovan, a kada to kažem, mislim da je to posledica  osvešćivanja ugostitelja. Trenutno u glavnom gradu bašte izgledaju bolje nego ikad, a samo do pre nekoliko godina grad je sa raznoraznim lokalima podsećao na veliki vašar

 

Istraživali smo od kada se u Srbiji baš toliko jede pica i da li su dva najveća lanca picerija u našoj zemlji "zaratila”?

 

Ekspres restorani sve popularniji
Kuhinjica, Ekspres lonac, Kašika, Domaćice, Kantina, Čorba house, Moja kuhinja, Balkan ekspres, Ukus, Culina... Ekspres restorani vraćaju se u modu na velika vrata. 

 

Gosti su vlasnici hotela

Duže od šezdeset godina u vlasništvu porodice Xamena, hotel Bon Sol pruža gostima doživljaj letovanja kod prijatelja i rođaka sa uslugom koja prevazilazi uobičajena ugađanja

 

Šta rade udruženja ugostitelja?

Ili zašto udruženo delovanje nije svakodnevica ugostitelja

 

Ada Ciganlija

Da li ste se ikad zapitali koliko ugostiteljskih objekata ima na Adi Ciganliji? 

 

Svetsko prvenstvo u fudbalu u beogradskim lokalima
Beogradski lokali dočekaće predstojeće Svetsko prvenstvo u fudbalu uglavnom s postojećom TV i video opremom, ali i s promocijama, nižim cenama pića, posebnim ponudama za nežniji pol

 

Šta je dobar etno-restoran?

U koji restoran odvesti poslovnog partnera na ručak ili večeru posle poslovnog sastanka, ili pak tamo organizovati sastanak? Kako izabrati restoran u kome ćete strancu ili drugom gostu koji nije iz vašeg kraja predstaviti lokalne ukuse, kuhinju, kulturu? 

 

Najnovije vesti


Kafana je moja sudbina

Jovan Mrđenović,ugostitelj

Kafane su bile deo života čaršije. Nosile su poseban duh, neobičan, lepršav, nepredvidiv, duh koji je profilisao kulturni, zabavni i društveni život grada...



Tata mata

U kući u kojoj je pre rata živeo Mata Milošević, jugoslovenski reditelj, glumac i profesor, iskusni ugostitelj Milan Miculović otvorio je restoran dalmatinskih specijaliteta, konobu Tata Mata. Na tom mestu, u Dalmatinskoj ulici u Beogradu,...



Novi i trendi restorani

Pogledajte šta se sve zanimljivo otvorilo širom sveta u prva tri meseca 2018. 



Meso i još malo mesa

Šta se jede u srpskim restoranima?

Samo u Beogradu, prema podacima Horesa ima oko 2000 objekata koji služe hranu. Među njima je najveći broj onih koji služe roštilj i od tog broja malo je francuske kuhinje, japanske, vijetnamske, grčke, španske,...