Home  //  Management  //  Istražujemo

Šta rade udruženja ugostitelja?

Ili zašto udruženo delovanje nije svakodnevica ugostitelja

 

Ada Ciganlija

Da li ste se ikad zapitali koliko ugostiteljskih objekata ima na Adi Ciganliji? 

 

Svetsko prvenstvo u fudbalu u beogradskim lokalima
Beogradski lokali dočekaće predstojeće Svetsko prvenstvo u fudbalu uglavnom s postojećom TV i video opremom, ali i s promocijama, nižim cenama pića, posebnim ponudama za nežniji pol

 

Šta je dobar etno-restoran?

U koji restoran odvesti poslovnog partnera na ručak ili večeru posle poslovnog sastanka, ili pak tamo organizovati sastanak? Kako izabrati restoran u kome ćete strancu ili drugom gostu koji nije iz vašeg kraja predstaviti lokalne ukuse, kuhinju, kulturu? 

 

Na nepuna dva sata vožnje od Milana smeštena je dolina Valle d’Aosta koja s razlogom nosi naziv Srce Alpa

 

Nekad se znalo – kafana je bila mesto boema, intelektualaca, ljudi od integriteta koji su voleli da u društvu razmene pokoju reč od velikog značaja, pa i pokoju čašicu, dok im tamburica na uvce svira lagano, a sve to na nivou, sa stilom, gospodski... 

 

Ono što voliš nikada nije teško

Pre gotovo četvrt veka Dragan Raščanin iz Lazarevca otvorio je kafić Zanzibar, koji je ubrzo postao glavno mesto okupljanja u tom gradu. Dolazili su tu razni poznati i oni manje afirmisani bendovi, mnogo mladih, ali i onih starijih.

 

Mađarska kuhinja

Najistaknutiji sastojak mađarske kuhinje jeste paprika. Danas Mađari koriste nekoliko različitih vrsta paprike, od svetlozelenih, preko slatkih crvenih, do žutih, ali najčešća je mlevena crvena paprika, slatka ili ljuta, koja jelima daje živu crvenu boju i specifičan ukus

 

Novi hoteli u Beogradu

Procenjuje se da bi skoro 5.000 novih radnih mesta u hotelskoj industriji moglo da bude dostupno ove godine u Beogradu ukoliko budu otvoreni svi hoteli koji se trenutno grade ili čija gradnja treba uskoro da počne. 

 

Upravljanje ambalažnim otpadom

Gde i kako odlagati plastiku ili staklo, kako čuvati papirnu ambalažu, može li neko sam da odveze otpad na deponiju ili to mora da uradi ovlašćena firma, samo su neka od pitanja koja zanimaju vlasnike ugostiteljskih objekata. 

 

U Pančevu, kaže za CaféBar network Aleksandar Semeši, iz Turističke organizacije tog grada, ne postoji objedinjena baza ugostiteljskih objekata, tako da na gradskom nivou zasada nije ni moguće preduzeti sistemske korake kako bi se taj deo turističke ponude unapređivao.

 

Peninsula hotel, HongkongZakoračite u luksuz

I pre nego što kročite u Peninsula hotel u Hongkongu, zakoračićete u luksuz. Odakle god da dolazite, na aerodromu će vas dočekati automobil Rolls Royce, kojim će vas vaši domaćini dovesti do smeštaja. Ako kojim slučajem to nije dovoljno luksuzno za vas ili jednostavno ne želite da trošite vreme u saobraćajnim gužvama, po sletanju vašeg aviona možete se ukrcati u helikopter, koji će vas odvesti direktno na krov Peninsula hotela