Home  //  Management  //  Istražujemo

Koliko poslovni softveri podižu profit ugostitelja. Suština posla svakog ugostitelja jeste da u svakom trenutku zna stanje zaliha, šta je potrebno nabaviti, kome šta platiti, kolika je zarada po svakom tanjiru ili ajnceru koji iz kuhinje ili od šanka krene prema stolu gosta... 

 

Zanimljiv status na Fejsbuku, dobra fotka na Instagramu ili duhovit tvit danas su najbolji vid reklame. Evo detaljnog uputstva kako da pomoću društvenih mreža povećate profit

 

Prenosimo The Guardian

Eksperimenti su pokazali da ljudi često ne razlikuju obično od vrhunskog vina, dok jedan američki proizvođač vina tvrdi da ni stručnjaci ne umeju baš uvek da ocene vino kako treba. Koja se nauka krije iz ukusa?

 

Kako ugostitelji ocenjuju poslovanje u prethodnoj godini i šta očekuju u narednoj 

 


U moru industrijskih piva pojavljuju se i piva onih malih, samostalnih, zanatskih, porodičnih mikropivara. Nema ih mnogo, ali tu su, probijaju se i pažljivo zauzimaju pozicije na sve razvijenijem tržištu craft piva u Srbiji. S druge strane, sve je više lokala koji vode računa o kvalitetu i raznovrsnosti ponude za svoje goste. Ruku na srce, dosta je i bilo istih, kao preslikanih karti pića. Sada je nešto sasvim drugačije

 

Kako izbeći zamke za turiste

Italijanska kuhinja je najpopularnija strana kuhinja u Srbiji. Verujemo da ste dobro upoznati sa ponudom specijalizovanih restorana i picerija kod nas, pa smo odlučili da proverimo šta je trenutno aktuelno u Italiji. Naše istraživanje obuhvatilo je region Veneta i Lombardije tokom dve nedelje

 

UP Varoš kapija na prodaju

Na osnovu novog Zakona o privatizaciji, koji je stupio na snagu 13. avgusta ove godine, Agencija za privatizaciju raspisala je javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti za privatizaciju svih preduzeća iz portfolija Agencije – ukupno 502 privredna društva iz raznih grana delatnosti. 

 

Na licu mesta
Ekipa CaféBar Network-a obišla je Zemunski kej i samo za vas posetila popularne kafiće na vodi, stare kafane, ali i jedini rokerski pab u Zemunu, a za svoju dušu smo smazale čuvena krilca u kafani Gladni Vuk i prošetale do Kapetana. Ali, to je bilo za našu dušu...

 

Stefan Barca
kuvar, Hyatt Regency Beograd

Naslov ukazuje na moto mladog kuvara Stefana Barce, koji je svojom kreativnošću i umećem uspeo da se plasira među prvih devet šefova na nemačkom takmičarskom konkursu Hot or Not. Upravo se sprema da otputuje u kulinarski kamp u Oslu, a zatim i na polufinale takmičenja koje će u oktobru biti održano u Kelnu, u sklopu značajnog gastronomskog događaja Chef Sache

 

Šta donosi novi Zakon o jakim alkoholnim pićima
Novi zakon o jakim alkoholnim pićima mora da se usaglasi sa zahtevima Evropske unije i sa interesima države i proizvođača rakije

 

Tijana Naumović
vlasnica knjigovodstvene agencije TIO Trade doo 

Jedna od značajnijih novina u Zakonu o poreskom postupku i poreskoj administraciji (Sl. glasnik RS br. 68/14, u nastavku teksta Zakon), koji se primenjuje od 4. jula 2014. godine (pojedine odredbe primenjivaće se od 5. oktobra i 4. novembra 2014. i od 1. januara 2015. godine), predstavlja uvođenje poslova poreskog kontrolora, koji obavlja pojedine radnje u okviru određenih postupaka terenske kontrole (član 123)

 

CaféBar network putešestvije
Raskošni hoteli i tirkizno more

Luksuzni hoteli, 300 sunčanih dana godišnje, palme i borovi, tirkizna rivijera, kao i nasleđa brojnih naroda, čine Tursku jednom od omiljenih destinacija za odmor.

 

Najnovije vesti


MADERA: Čast nam je!

Restoran Madera nalazi se na listi Top 12 beogradskih restorana za 2018. godinu!



HOMA: Topli obrok za sve zaposlene!

Posvećeni vlasnici Vlastimir Puhalo i Filip Ćirić svakog dana čine sve što je potrebno da u svakom trenutku budu ispunjeni svi aspekti za dobro i uspešno ugostiteljstvo. 



Ugostitelj prodaje biznis za 12.500 evra

U tu cenu, kako sam kaže, ulazi sve od opreme potrebno za funkcionisanje jednog objekta te vrste.



Vodite li vinski dnevnik?

Udruženje Žene i vino izdalo je ovaj dnevnik kako bi olakšali vinarima i amaterima da svoje beleške o vinu “drže pod kontrolom”, na jednom mestu.



Heineken Lovefest Fire rasprodat!

Do dolaska Green Velvet-a, legende svetske elektro scene ostalo je još tri dana, a ulaznice za Heineken Lovefest Fire su gotovo rasprodate!