Home  //  Management  //  Istražujemo

Svaki ugostitelj želi da u svakom trenutku zna u kakvom su mu stanju zalihe hrane, pića i ostalog što mu je potrebno za rad, šta i kada treba da se nabavi, kome i koliko da se plati...

I najvažnije, kolika je zarada po svakoj porudžbini

 

Kafa je jedan od najpopularnijih napitaka na svetu, roba kojom se posle nafte najviše trguje. Postoji i poštanska marka koja miriše na kafu, a u svakodnevnom ispijanju omiljenog crnog napitka uživala je i najstarija mačka na svetu

 

 

> Godinu dana smo istraživali

> 2000 ljudi smo anketirali 

> 600 lokala smo obišli

 

I rezultat je...

TOP 12 beogradskih restorana

 

Žene širom sveta poludele su za Kristijanom Grejom, glavim likom romana i filma Pedeset nijansi sive, a on... obožava kraft piva. U nastavku prvog romana, Grej naručuje lagan i oštar svetli Ale Adnams Explorer, pivo pivare Adnams iz Engleske, koje možete da probate i u Beogradu

 

Koliko poslovni softveri podižu profit ugostitelja. Suština posla svakog ugostitelja jeste da u svakom trenutku zna stanje zaliha, šta je potrebno nabaviti, kome šta platiti, kolika je zarada po svakom tanjiru ili ajnceru koji iz kuhinje ili od šanka krene prema stolu gosta... 

 

Zanimljiv status na Fejsbuku, dobra fotka na Instagramu ili duhovit tvit danas su najbolji vid reklame. Evo detaljnog uputstva kako da pomoću društvenih mreža povećate profit

 

Prenosimo The Guardian

Eksperimenti su pokazali da ljudi često ne razlikuju obično od vrhunskog vina, dok jedan američki proizvođač vina tvrdi da ni stručnjaci ne umeju baš uvek da ocene vino kako treba. Koja se nauka krije iz ukusa?

 

Kako ugostitelji ocenjuju poslovanje u prethodnoj godini i šta očekuju u narednoj 

 


U moru industrijskih piva pojavljuju se i piva onih malih, samostalnih, zanatskih, porodičnih mikropivara. Nema ih mnogo, ali tu su, probijaju se i pažljivo zauzimaju pozicije na sve razvijenijem tržištu craft piva u Srbiji. S druge strane, sve je više lokala koji vode računa o kvalitetu i raznovrsnosti ponude za svoje goste. Ruku na srce, dosta je i bilo istih, kao preslikanih karti pića. Sada je nešto sasvim drugačije

 

Kako izbeći zamke za turiste

Italijanska kuhinja je najpopularnija strana kuhinja u Srbiji. Verujemo da ste dobro upoznati sa ponudom specijalizovanih restorana i picerija kod nas, pa smo odlučili da proverimo šta je trenutno aktuelno u Italiji. Naše istraživanje obuhvatilo je region Veneta i Lombardije tokom dve nedelje

 

UP Varoš kapija na prodaju

Na osnovu novog Zakona o privatizaciji, koji je stupio na snagu 13. avgusta ove godine, Agencija za privatizaciju raspisala je javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti za privatizaciju svih preduzeća iz portfolija Agencije – ukupno 502 privredna društva iz raznih grana delatnosti. 

 

Na licu mesta
Ekipa CaféBar Network-a obišla je Zemunski kej i samo za vas posetila popularne kafiće na vodi, stare kafane, ali i jedini rokerski pab u Zemunu, a za svoju dušu smo smazale čuvena krilca u kafani Gladni Vuk i prošetale do Kapetana. Ali, to je bilo za našu dušu...

 

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...