Home  //  Management  //  Istražujemo

Prenosimo The Guardian

Eksperimenti su pokazali da ljudi često ne razlikuju obično od vrhunskog vina, dok jedan američki proizvođač vina tvrdi da ni stručnjaci ne umeju baš uvek da ocene vino kako treba. Koja se nauka krije iz ukusa?

 

Kako ugostitelji ocenjuju poslovanje u prethodnoj godini i šta očekuju u narednoj 

 


U moru industrijskih piva pojavljuju se i piva onih malih, samostalnih, zanatskih, porodičnih mikropivara. Nema ih mnogo, ali tu su, probijaju se i pažljivo zauzimaju pozicije na sve razvijenijem tržištu craft piva u Srbiji. S druge strane, sve je više lokala koji vode računa o kvalitetu i raznovrsnosti ponude za svoje goste. Ruku na srce, dosta je i bilo istih, kao preslikanih karti pića. Sada je nešto sasvim drugačije

 

Kako izbeći zamke za turiste

Italijanska kuhinja je najpopularnija strana kuhinja u Srbiji. Verujemo da ste dobro upoznati sa ponudom specijalizovanih restorana i picerija kod nas, pa smo odlučili da proverimo šta je trenutno aktuelno u Italiji. Naše istraživanje obuhvatilo je region Veneta i Lombardije tokom dve nedelje

 

UP Varoš kapija na prodaju

Na osnovu novog Zakona o privatizaciji, koji je stupio na snagu 13. avgusta ove godine, Agencija za privatizaciju raspisala je javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti za privatizaciju svih preduzeća iz portfolija Agencije – ukupno 502 privredna društva iz raznih grana delatnosti. 

 

Na licu mesta
Ekipa CaféBar Network-a obišla je Zemunski kej i samo za vas posetila popularne kafiće na vodi, stare kafane, ali i jedini rokerski pab u Zemunu, a za svoju dušu smo smazale čuvena krilca u kafani Gladni Vuk i prošetale do Kapetana. Ali, to je bilo za našu dušu...

 

Stefan Barca
kuvar, Hyatt Regency Beograd

Naslov ukazuje na moto mladog kuvara Stefana Barce, koji je svojom kreativnošću i umećem uspeo da se plasira među prvih devet šefova na nemačkom takmičarskom konkursu Hot or Not. Upravo se sprema da otputuje u kulinarski kamp u Oslu, a zatim i na polufinale takmičenja koje će u oktobru biti održano u Kelnu, u sklopu značajnog gastronomskog događaja Chef Sache

 

Šta donosi novi Zakon o jakim alkoholnim pićima
Novi zakon o jakim alkoholnim pićima mora da se usaglasi sa zahtevima Evropske unije i sa interesima države i proizvođača rakije

 

Tijana Naumović
vlasnica knjigovodstvene agencije TIO Trade doo 

Jedna od značajnijih novina u Zakonu o poreskom postupku i poreskoj administraciji (Sl. glasnik RS br. 68/14, u nastavku teksta Zakon), koji se primenjuje od 4. jula 2014. godine (pojedine odredbe primenjivaće se od 5. oktobra i 4. novembra 2014. i od 1. januara 2015. godine), predstavlja uvođenje poslova poreskog kontrolora, koji obavlja pojedine radnje u okviru određenih postupaka terenske kontrole (član 123)

 

CaféBar network putešestvije
Raskošni hoteli i tirkizno more

Luksuzni hoteli, 300 sunčanih dana godišnje, palme i borovi, tirkizna rivijera, kao i nasleđa brojnih naroda, čine Tursku jednom od omiljenih destinacija za odmor.

 

On vodi najskuplji restoran na svetu

Paco Roncero

 

Kako je obična cvekla dala boju i ime najvećem američkom slatkišu
Od kultnog filma “Gvozdena magnolija” iz 1989. Amerikanci su ponovo poludeli za tortom od crvenog pliša. U filmu (Dž. NIkolson, Š. Meklejn) svadbena torta, u obliku simpatičnog američkog armadilja, bila je spremljena po starom receptu, po kome su slojevi testa crvene, a krem bele boje.