Home  //  Management  //  Istražujemo


U moru industrijskih piva pojavljuju se i piva onih malih, samostalnih, zanatskih, porodičnih mikropivara. Nema ih mnogo, ali tu su, probijaju se i pažljivo zauzimaju pozicije na sve razvijenijem tržištu craft piva u Srbiji. S druge strane, sve je više lokala koji vode računa o kvalitetu i raznovrsnosti ponude za svoje goste. Ruku na srce, dosta je i bilo istih, kao preslikanih karti pića. Sada je nešto sasvim drugačije

 

Kako izbeći zamke za turiste

Italijanska kuhinja je najpopularnija strana kuhinja u Srbiji. Verujemo da ste dobro upoznati sa ponudom specijalizovanih restorana i picerija kod nas, pa smo odlučili da proverimo šta je trenutno aktuelno u Italiji. Naše istraživanje obuhvatilo je region Veneta i Lombardije tokom dve nedelje

 

UP Varoš kapija na prodaju

Na osnovu novog Zakona o privatizaciji, koji je stupio na snagu 13. avgusta ove godine, Agencija za privatizaciju raspisala je javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti za privatizaciju svih preduzeća iz portfolija Agencije – ukupno 502 privredna društva iz raznih grana delatnosti. 

 

Na licu mesta
Ekipa CaféBar Network-a obišla je Zemunski kej i samo za vas posetila popularne kafiće na vodi, stare kafane, ali i jedini rokerski pab u Zemunu, a za svoju dušu smo smazale čuvena krilca u kafani Gladni Vuk i prošetale do Kapetana. Ali, to je bilo za našu dušu...

 

Stefan Barca
kuvar, Hyatt Regency Beograd

Naslov ukazuje na moto mladog kuvara Stefana Barce, koji je svojom kreativnošću i umećem uspeo da se plasira među prvih devet šefova na nemačkom takmičarskom konkursu Hot or Not. Upravo se sprema da otputuje u kulinarski kamp u Oslu, a zatim i na polufinale takmičenja koje će u oktobru biti održano u Kelnu, u sklopu značajnog gastronomskog događaja Chef Sache

 

Šta donosi novi Zakon o jakim alkoholnim pićima
Novi zakon o jakim alkoholnim pićima mora da se usaglasi sa zahtevima Evropske unije i sa interesima države i proizvođača rakije

 

Tijana Naumović
vlasnica knjigovodstvene agencije TIO Trade doo 

Jedna od značajnijih novina u Zakonu o poreskom postupku i poreskoj administraciji (Sl. glasnik RS br. 68/14, u nastavku teksta Zakon), koji se primenjuje od 4. jula 2014. godine (pojedine odredbe primenjivaće se od 5. oktobra i 4. novembra 2014. i od 1. januara 2015. godine), predstavlja uvođenje poslova poreskog kontrolora, koji obavlja pojedine radnje u okviru određenih postupaka terenske kontrole (član 123)

 

CaféBar network putešestvije
Raskošni hoteli i tirkizno more

Luksuzni hoteli, 300 sunčanih dana godišnje, palme i borovi, tirkizna rivijera, kao i nasleđa brojnih naroda, čine Tursku jednom od omiljenih destinacija za odmor.

 

On vodi najskuplji restoran na svetu

Paco Roncero

 

Kako je obična cvekla dala boju i ime najvećem američkom slatkišu
Od kultnog filma “Gvozdena magnolija” iz 1989. Amerikanci su ponovo poludeli za tortom od crvenog pliša. U filmu (Dž. NIkolson, Š. Meklejn) svadbena torta, u obliku simpatičnog američkog armadilja, bila je spremljena po starom receptu, po kome su slojevi testa crvene, a krem bele boje.

 

Aleksandar Škipić
ugostitelj

Beograd je konačno standardizovan, a kada to kažem, mislim da je to posledica  osvešćivanja ugostitelja. Trenutno u glavnom gradu bašte izgledaju bolje nego ikad, a samo do pre nekoliko godina grad je sa raznoraznim lokalima podsećao na veliki vašar

 

Istraživali smo od kada se u Srbiji baš toliko jede pica i da li su dva najveća lanca picerija u našoj zemlji "zaratila”?