Home  //  Management  //  Istražujemo

Aktuelno: kategorizacija restorana

Pre više od deceniju, nedovoljno poznavanje ugostiteljske grane prouzrokovalo je dosta problema na restoraterskoj sceni Srbije. Danas Udruženje ugostitelja Beograda i Hores predano rade na dobrovoljnoj kategorizaciji restorana vodeći se principom bolje sprečiti nego lečiti

 

Na mestu nekadašnje pivare Đorđa Vajferta i Ignjata Bajlonija, na parkingu u Cetinjskoj 15, smešten je čitav niz klubova. Kilometarski redovi za ulazak u klubove i ogromna cirkulacija ljudi po kvartu obećavaju dobru zabavu. Konkurencija je zdrava, a među ugostiteljima vlada prava komšijska atmosfera 

 

Beograd ima odlične restorane i vrsne domaćine, a dobar glas daleko se čuje, zar ne? Svesni odgovornosti koje priznanje CaféBar network recommends nosi, tokom cele godine vredno smo obilazili ugostiteljske objekte u Beogradu. 

Iako se čine kao veliko zadovoljstvo, te posete dobro su osmišljene i predstavljale su za nas ozbiljan radni zadatak. Nije nam bilo dovoljno to što znamo da neki lokali dugo i dobro rade, već smo morali i lično da se uverimo u njihov kvalitet. 

Neki lokali sami su se izdvojili i nametnuli jer imaju standardno dobru ponudu i uslugu, autentičnu priču i ostavljaju odličan utisak na goste, neki su, opet, odmah nakon otvaranja stekli kultni status. Želja nam je da najbolji ugostitelji dobiju i javno priznanje i da osete da je sav njihov trud prepoznala i stručna javnost.

A kako su priznanja dočekali vlasnici ovih restorana možete videti ovde: http://bit.ly/1M47U1a

 

Vlastimir Puhalo i Filip Ćirić, zajedno sa Antoniom Pasarelom, stalnim gostom restorana Na ćošku, u kom su radili, pre pet godina otvorili su Homu, fine dining restoran. Danas, nakon pola decenije uspešnog poslovanja i nesmanjenog entuzijazma, Homa je mesto u koje se gosti redovno vraćaju, mesto na kom se pomeraju granice moderne gastronomije i u kome su jela kompleksna i slasna, mesto koje se nalazi na listi top 12 preporučenih restorana časopisa CaféBar network 

 

 

Kakvu godinu očekuju ugostitelji

 

Ekipa CafeBar networka istražuje GDE ZA NOVU 2016 !

Pratite nas, jer ćemo vas svakodnevno obaveštavati o ponudama ugostiteljskih objekata u našem glavnom gradu! 

Živeli! :)

 

Akcija CaféBar network recommends traje do kraja godine, a početkom 2016. predstavićemo listu restorana koje morate da posetite i lično se uverite u njihov kvalitet.

 

Posebnu pažnju poklanjamo preporukama samih ugostitelja, jer ko bolje ume da prepozna i oceni slabosti i vrline lokala od onih koji se tim poslom bave. 

CaféBar network recommends akcija traje do kraja godine, a početkom 2016. predstavićemo listu ugostiteljskih objekata koje morate da posetite i lično se uverite u njihov kvalitet. 

Zato, doprinesite i vi da vaš omiljeni restoran bude priznat i ponese oznaku CaféBar network recommends!

 

Istraživali smo kako sajt Airbnb funkcioniše u svetu i u Srbiji i koliko njegovo poslovanje utiče na rad hotela i hostela

 

Časopis CaféBar network i ove godine obilaziće ugostiteljske objekte u Beogradu i najbolje od njih uvrstiti na godišnju listu preporučenih lokala.

Kriterijum nam je i dalje, neizostavno, kvalitet usluge i ponude, kao i održavanje standarda. Međutim, ne smemo da zanemarimo ni celokupan ambijent i sveukupnu atmosferu. Pokazalo se da neki ugostiteljski objekti poseduju sve elemente profesionalno postavljenog lokala, ali da i dalje nemaju dovoljno gostiju. Zato je naš zadatak da prepoznamo sve što je neophodno da bi jedan lokal postao mesto kom će se gosti vraćati, ali i koji će preporučiti drugima.

 

Svaki ugostitelj želi da u svakom trenutku zna u kakvom su mu stanju zalihe hrane, pića i ostalog što mu je potrebno za rad, šta i kada treba da se nabavi, kome i koliko da se plati...

I najvažnije, kolika je zarada po svakoj porudžbini

 

Kafa je jedan od najpopularnijih napitaka na svetu, roba kojom se posle nafte najviše trguje. Postoji i poštanska marka koja miriše na kafu, a u svakodnevnom ispijanju omiljenog crnog napitka uživala je i najstarija mačka na svetu

 

Najnovije vesti


Kafana je moja sudbina

Jovan Mrđenović,ugostitelj

Kafane su bile deo života čaršije. Nosile su poseban duh, neobičan, lepršav, nepredvidiv, duh koji je profilisao kulturni, zabavni i društveni život grada...



Tata mata

U kući u kojoj je pre rata živeo Mata Milošević, jugoslovenski reditelj, glumac i profesor, iskusni ugostitelj Milan Miculović otvorio je restoran dalmatinskih specijaliteta, konobu Tata Mata. Na tom mestu, u Dalmatinskoj ulici u Beogradu,...



Novi i trendi restorani

Pogledajte šta se sve zanimljivo otvorilo širom sveta u prva tri meseca 2018. 



Meso i još malo mesa

Šta se jede u srpskim restoranima?

Samo u Beogradu, prema podacima Horesa ima oko 2000 objekata koji služe hranu. Među njima je najveći broj onih koji služe roštilj i od tog broja malo je francuske kuhinje, japanske, vijetnamske, grčke, španske,...