Home  //  Management  //  Istražujemo

Veliki izazov s kojim se ugostitelji susreću jeste nedostatak edukovanih kadrova.... 

Ja bih u ugostiteljske škole uveo bonton, koji bi učenici izučavali tokom sve tri godine školovanja. Konobari u školi nauče da nose, ali ne i da posluže, a pre svega ne umeju lepo da se ponašaju. Prilikom izbora konobara važno mi je samo da bude lepo vaspitan, da ima stav i da ume da hoda, sve ostalo može da se nauči – kaže Nikola Dimitrijević, vlasnik restorana Franš

 

Ugostitelji, proverite sve segmente svog poslovanja i zaslužite mesto među restoranima koji će biti preporučeni jer akcija CaféBar network recommends 2017 uveliko traje!

 

U Novom Sadu stupila je na snagu odluka grada da svi klubovi i lokali vikendom moraju biti zatvoreni u ponoć, a radnim danima i sat ranije. To je negativno uticalo na poslovanje ugostitelja jer su mnogi od njih sada primorani da ugase svoje poslove pošto ih ta odluka, kako kažu, tera u bankrot 

 

Ekipa CaféBar networka obišla je najpopularnija beogradska klaberska mesta na vodi i na licu mesta proverila kako izgleda provod na rekama

 

Aktuelno: kategorizacija restorana

Pre više od deceniju, nedovoljno poznavanje ugostiteljske grane prouzrokovalo je dosta problema na restoraterskoj sceni Srbije. Danas Udruženje ugostitelja Beograda i Hores predano rade na dobrovoljnoj kategorizaciji restorana vodeći se principom bolje sprečiti nego lečiti

 

Na mestu nekadašnje pivare Đorđa Vajferta i Ignjata Bajlonija, na parkingu u Cetinjskoj 15, smešten je čitav niz klubova. Kilometarski redovi za ulazak u klubove i ogromna cirkulacija ljudi po kvartu obećavaju dobru zabavu. Konkurencija je zdrava, a među ugostiteljima vlada prava komšijska atmosfera 

 

Beograd ima odlične restorane i vrsne domaćine, a dobar glas daleko se čuje, zar ne? Svesni odgovornosti koje priznanje CaféBar network recommends nosi, tokom cele godine vredno smo obilazili ugostiteljske objekte u Beogradu. 

Iako se čine kao veliko zadovoljstvo, te posete dobro su osmišljene i predstavljale su za nas ozbiljan radni zadatak. Nije nam bilo dovoljno to što znamo da neki lokali dugo i dobro rade, već smo morali i lično da se uverimo u njihov kvalitet. 

Neki lokali sami su se izdvojili i nametnuli jer imaju standardno dobru ponudu i uslugu, autentičnu priču i ostavljaju odličan utisak na goste, neki su, opet, odmah nakon otvaranja stekli kultni status. Želja nam je da najbolji ugostitelji dobiju i javno priznanje i da osete da je sav njihov trud prepoznala i stručna javnost.

A kako su priznanja dočekali vlasnici ovih restorana možete videti ovde: http://bit.ly/1M47U1a

 

Vlastimir Puhalo i Filip Ćirić, zajedno sa Antoniom Pasarelom, stalnim gostom restorana Na ćošku, u kom su radili, pre pet godina otvorili su Homu, fine dining restoran. Danas, nakon pola decenije uspešnog poslovanja i nesmanjenog entuzijazma, Homa je mesto u koje se gosti redovno vraćaju, mesto na kom se pomeraju granice moderne gastronomije i u kome su jela kompleksna i slasna, mesto koje se nalazi na listi top 12 preporučenih restorana časopisa CaféBar network 

 

 

Kakvu godinu očekuju ugostitelji

 

Ekipa CafeBar networka istražuje GDE ZA NOVU 2016 !

Pratite nas, jer ćemo vas svakodnevno obaveštavati o ponudama ugostiteljskih objekata u našem glavnom gradu! 

Živeli! :)

 

Akcija CaféBar network recommends traje do kraja godine, a početkom 2016. predstavićemo listu restorana koje morate da posetite i lično se uverite u njihov kvalitet.

 

Posebnu pažnju poklanjamo preporukama samih ugostitelja, jer ko bolje ume da prepozna i oceni slabosti i vrline lokala od onih koji se tim poslom bave. 

CaféBar network recommends akcija traje do kraja godine, a početkom 2016. predstavićemo listu ugostiteljskih objekata koje morate da posetite i lično se uverite u njihov kvalitet. 

Zato, doprinesite i vi da vaš omiljeni restoran bude priznat i ponese oznaku CaféBar network recommends!

 

Najnovije vesti


Beyond Burger – mnogo više od običnog burgera

Ljubitelji burgera u Srbiji imaće uskoro priliku da isprobaju svetski hit – Beyond Burger. Šta čini Beyond Burger prepoznatljivim, ali istovremeno i potpuno drugačijim gastronomskim užitkom, pokazala je današnja ekskluzivna degustacija u METRO...



Gazda Cvetko

Piše: Jovan Mrđenović

Gazda Cvetko Jovanović bio je izuzetan čovek i ugledan ugostitelj, vredan i poštovan. Kraj u kome se nalazila njegova kafana Vračarsko polje Beograđani i danas zovu „kod Cvetka”



150 godina Staropramena

Staropramen na Street food festivalu nastavlja da niže nezaboravne momente



Spremite džezve!

Novo Jacobs zadovoljstvo za sve ljubitelje tradicionalne kafe



Kafom do stihova vrednih milion dinara za GAK Narodni front

Vodeća bečka kompanija za preradu kafe, Julius Meinl, 21. marta obeležila je  Svetski dan poezije i organizovala, sada već tradicionalnu, akciju „Plati kafu stihom“, u kojoj ljubitelji kafe imaju priliku da umesto novca račun plate stihovima....