Home  //  Management  //  Istražujemo

Kad inspektori dođu u goste 1. CaféBar network je istraživao koje inspekcije posećuju ugostiteljske objekte, kada, šta proveravaju, koju dokumentaciju imaju pravo da zahtevaju i kolike su kazne za nepoštovanje propisa

 

Vlada Srbije usvojila je prvi paket mera za stabilizaciju javnih finansija koji od 1. oktobra podrazumeva i ukidanje 130 parafiskalnih nameta. Odgovore za CaféBar network dobili smo iz Ministarstva finansija i privrede Republike Srbije

 

Gde i kako odlagati plastiku ili staklo? Kako čuvati papirnu ambalažu? Može li neko sam da odveze otpad na deponiju ili to mora da uradi ovlašćena firma?

 

Odgovara Radmila Šerović, šef Odseka za upravljanje komunalnim i posebnim tokovima otpada, Odeljenje za upravljanje otpadom, Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja

 

Iako se u jednom restoranu prosečne veličine mesečno može nakupiti na desetine, pa i stotine kilograma organskog i neorganskog otpada, reciklaža u ugostiteljstvu je u povoju

 

U Srbiji ukupno postoji oko trideset kompanija specijalizovanih isključivo za pružanje usluga keteringa, od kojih je većina fokusirana na prestonicu, pokazalo je istraživanje koje je sproveo naš časopis

 

Pri određivanju cena šoljice espresa, ugostitelji se, osim nabavnom cenom kafe, rukovode i cenom kod konkurencije