Home  //  Management  //  Istražujemo

Možda su prostorno mali, ali su zasigurno veliki kada je u pitanju stil. Predstavljamo vam pet novih luksuznih boutique hotela koji dizajnom i ambijentom privlače goste 

 

Banke i ugostiteljstvo

Iako gotovo sve banke koje danas posluju u Srbiji nude kredite za podršku maloj privredi, mali je broj onih koje imaju namenske kredite za ugostiteljstvo. Pa kada je situacija takva, nudimo vam nekoliko preporuka šta možete učiniti da nađete najpovoljniju ponudu.

 

Oj, Karlovci, mesto moje drago! – povikao je naš poznati pesnik Branko Radičević u jednoj od svojih pesama, opisujući svoju naklonost ka tom gradiću na obali Dunava, na obroncima Fruške gore. Danas, glavni trg u Sremskim Karlovcima nosi njegovo ime, a popularno se naziva i Trg četiri lava, po česmi Četiri lava koja se tu nalazi, a koja je podignuta davne 1799. godine u čast završetka prvog karlovačkog vodovoda.

 

Predstavljamo vam neke od najlepših i najluksuznijih hotela u Beogradu u kojima je pružanje usluga VIP gostima jedno od svakodnevnih zaduženja

 

Lokali specijalizovani za zdravu ishranu

Moderno doba donelo nam je ubrzanje života i konzumerizam u kojem je kvantitet često traženiji od kvaliteta. Trčeći okolo za poslom, novcem, porodičnim obavezama ili nečim drugim, često iz vida gubimo koliko je važan dobar, zdrav obrok.

 

Cena domaćih vina u restoranima je tri puta viša od nabavne. Poznati beogradski ugostitelji objašnjavaju ovakvu cenovnu politiku

 

U Švajcarskoj postoje mnogi divni rizorti nalik na kutiju čokolade, ali dva najekskluzivnija nisu ni nalik tome. Kralj kraljeva jeste jedinstveni St. Moriz, u regionu Graubünden...

 

Istorija, pejzaž i kultura ovog dela Francuske plene svojom lepotom, raznolikošću, autentičnošću. Alzas se sastoji od gornjeg i donjeg regiona, Bas-Rhin i Haut-Rhin, a glavni grad je Strazbur.

 

Nacionalne kuhinje su pre svega dobro osmišljeni marketinški proizvodi koji se oslanjaju na tradiciju države čije ime nose, i time omogućavaju veće prihode od turizma i pomažu plasmanu prehrambenih proizvoda sa te teritorije. Zabluda je da se jelima nacionalne kuhinje smatraju samo ona jela koja ste sami izmislili i koja niko drugi nigde ne pravi.

 

Vinarije u Srbiji

1. Da li ste zadovoljni poslovanjem u protekloj godini?
2. Koje biste poslovne uspehe izdvojili kao značajne za svoju vinariju u 2012?
3. Šta očekujete od poslovanja u 2013?
4. S koliko ugostiteljskih objekata sarađujete i da li ste zadovoljni saradnjom s HoReCa sektorom i planirate li neke konkretne korake u toj oblasti u 2013?

 


Ko pokreće noćni život?

Nezaobilazni su u radu svakog ugostiteljskog objekta, ali u poslovanju noćnog kluba barmeni i konobari igraju glavnu ulogu.

 

Muzika uživo je karta za dobar provod, što je rezultat dugogodišnjeg postojanja noćnih klubova. Međutim, poslednjih godina sve više vlasnika kafića odlučuje se da uključi živu svirku u svoj koncept. 

 

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...