Home  //  Management  //  Istražujemo

Lokali specijalizovani za zdravu ishranu

Moderno doba donelo nam je ubrzanje života i konzumerizam u kojem je kvantitet često traženiji od kvaliteta. Trčeći okolo za poslom, novcem, porodičnim obavezama ili nečim drugim, često iz vida gubimo koliko je važan dobar, zdrav obrok.

 

Cena domaćih vina u restoranima je tri puta viša od nabavne. Poznati beogradski ugostitelji objašnjavaju ovakvu cenovnu politiku

 

U Švajcarskoj postoje mnogi divni rizorti nalik na kutiju čokolade, ali dva najekskluzivnija nisu ni nalik tome. Kralj kraljeva jeste jedinstveni St. Moriz, u regionu Graubünden...

 

Istorija, pejzaž i kultura ovog dela Francuske plene svojom lepotom, raznolikošću, autentičnošću. Alzas se sastoji od gornjeg i donjeg regiona, Bas-Rhin i Haut-Rhin, a glavni grad je Strazbur.

 

Nacionalne kuhinje su pre svega dobro osmišljeni marketinški proizvodi koji se oslanjaju na tradiciju države čije ime nose, i time omogućavaju veće prihode od turizma i pomažu plasmanu prehrambenih proizvoda sa te teritorije. Zabluda je da se jelima nacionalne kuhinje smatraju samo ona jela koja ste sami izmislili i koja niko drugi nigde ne pravi.

 

Vinarije u Srbiji

1. Da li ste zadovoljni poslovanjem u protekloj godini?
2. Koje biste poslovne uspehe izdvojili kao značajne za svoju vinariju u 2012?
3. Šta očekujete od poslovanja u 2013?
4. S koliko ugostiteljskih objekata sarađujete i da li ste zadovoljni saradnjom s HoReCa sektorom i planirate li neke konkretne korake u toj oblasti u 2013?

 


Ko pokreće noćni život?

Nezaobilazni su u radu svakog ugostiteljskog objekta, ali u poslovanju noćnog kluba barmeni i konobari igraju glavnu ulogu.

 

Muzika uživo je karta za dobar provod, što je rezultat dugogodišnjeg postojanja noćnih klubova. Međutim, poslednjih godina sve više vlasnika kafića odlučuje se da uključi živu svirku u svoj koncept. 

 

Smederevo je grad s retko bogatom istorijom koja seže još u antička vremena kada su se na tom mestu nalazila rimska naselja Mons Aureus i Vincea. Pod sadašnjim imenom, grad se prvi put javlja u vizantijskim izvorima 1019. godine. Najveći sjaj dobio je za vreme vladavine despota Đurađa Brankovića i njegovih sinova u XV veku

 

Uskoro će proleće i topliji dani. To znači da će letnje bašte ponovo postati glavna meta gostiju. U međuvremenu, kao priprema, CaféBar network podseća vas šta je sve potrebno da bi bašta vašeg lokala bila spremna na vreme 

 

Nepušački lokali

Prema Zakonu o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu iz 2010. godine, ugostiteljski objekti površine do 80 kvadratnih metara imaju punu slobodu da se odluče da li će prostor biti pušački ili nepušački. 

 

U srcu Pomoravlja, na obalama reke Belice, nalazi se grad Jagodina koji se prvi put u spisima pominje skraja XIV veka. Reč je o pismu kneginje Milice i njenih sinova Stefana i Vuka, koje je u Jagodnjoj pisano 1399. godine i poslato dubrovačkoj opštini. 

 

Najnovije vesti


Vodite li vinski dnevnik?

Udruženje Žene i vino izdalo je ovaj dnevnik kako bi olakšali vinarima i amaterima da svoje beleške o vinu “drže pod kontrolom”, na jednom mestu.



Heineken Lovefest Fire rasprodat!

Do dolaska Green Velvet-a, legende svetske elektro scene ostalo je još tri dana, a ulaznice za Heineken Lovefest Fire su gotovo rasprodate! 



Prvi ovogodišnji SAM Wine Club

U dobroj atmosferi, nazdravilo se poslovnim uspesima i rezultatima GI Group-e.



Jump INN slavi 4. rođendan!

Od otvaranja do danas ugostio je više od 65 hiljada gostiju iz svih delova sveta. 



Delta DMD produžila višegodišnje saradnje

Diageo i Delta DMD sarađuju još od 2006. godine.