Home  //  Management  //  Istražujemo

Nacionalne kuhinje su pre svega dobro osmišljeni marketinški proizvodi koji se oslanjaju na tradiciju države čije ime nose, i time omogućavaju veće prihode od turizma i pomažu plasmanu prehrambenih proizvoda sa te teritorije. Zabluda je da se jelima nacionalne kuhinje smatraju samo ona jela koja ste sami izmislili i koja niko drugi nigde ne pravi.

 

Vinarije u Srbiji

1. Da li ste zadovoljni poslovanjem u protekloj godini?
2. Koje biste poslovne uspehe izdvojili kao značajne za svoju vinariju u 2012?
3. Šta očekujete od poslovanja u 2013?
4. S koliko ugostiteljskih objekata sarađujete i da li ste zadovoljni saradnjom s HoReCa sektorom i planirate li neke konkretne korake u toj oblasti u 2013?

 


Ko pokreće noćni život?

Nezaobilazni su u radu svakog ugostiteljskog objekta, ali u poslovanju noćnog kluba barmeni i konobari igraju glavnu ulogu.

 

Muzika uživo je karta za dobar provod, što je rezultat dugogodišnjeg postojanja noćnih klubova. Međutim, poslednjih godina sve više vlasnika kafića odlučuje se da uključi živu svirku u svoj koncept. 

 

Smederevo je grad s retko bogatom istorijom koja seže još u antička vremena kada su se na tom mestu nalazila rimska naselja Mons Aureus i Vincea. Pod sadašnjim imenom, grad se prvi put javlja u vizantijskim izvorima 1019. godine. Najveći sjaj dobio je za vreme vladavine despota Đurađa Brankovića i njegovih sinova u XV veku

 

Uskoro će proleće i topliji dani. To znači da će letnje bašte ponovo postati glavna meta gostiju. U međuvremenu, kao priprema, CaféBar network podseća vas šta je sve potrebno da bi bašta vašeg lokala bila spremna na vreme 

 

Nepušački lokali

Prema Zakonu o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu iz 2010. godine, ugostiteljski objekti površine do 80 kvadratnih metara imaju punu slobodu da se odluče da li će prostor biti pušački ili nepušački. 

 

U srcu Pomoravlja, na obalama reke Belice, nalazi se grad Jagodina koji se prvi put u spisima pominje skraja XIV veka. Reč je o pismu kneginje Milice i njenih sinova Stefana i Vuka, koje je u Jagodnjoj pisano 1399. godine i poslato dubrovačkoj opštini. 

 

Kad inspektori dođu u goste 4. CaféBar network je istraživao koje inspekcije posećuju ugostiteljske objekte, kada, šta proveravaju, koju dokumentaciju imaju pravo da zahtevaju i kolike su kazne za nepoštovanje propisa

 

Kad inspektori dođu u goste 3. CaféBar network je istraživao koje inspekcije posećuju ugostiteljske objekte, kada, šta proveravaju, koju dokumentaciju imaju pravo da zahtevaju i kolike su kazne za nepoštovanje propisa

 

U poslednje vreme giros se iskristalisao kao brz i ukusan fast food obrok, a tržište će samo odvojiti one koji se poslom bave ozbiljno od onih koji misle samo na brzu zaradu

 

U Andaluziji nije samo hrana posebna već je poseban i način uživanja u njoj. Ovde su nastali tapasi, a Granada je jedino mesto u Španiji gde se oni i danas služe besplatno uz piće