Home  //  Management  //  Istražujemo

Oj, Karlovci, mesto moje drago! – povikao je naš poznati pesnik Branko Radičević u jednoj od svojih pesama, opisujući svoju naklonost ka tom gradiću na obali Dunava, na obroncima Fruške gore. Danas, glavni trg u Sremskim Karlovcima nosi njegovo ime, a popularno se naziva i Trg četiri lava, po česmi Četiri lava koja se tu nalazi, a koja je podignuta davne 1799. godine u čast završetka prvog karlovačkog vodovoda.

 

Predstavljamo vam neke od najlepših i najluksuznijih hotela u Beogradu u kojima je pružanje usluga VIP gostima jedno od svakodnevnih zaduženja

 

Lokali specijalizovani za zdravu ishranu

Moderno doba donelo nam je ubrzanje života i konzumerizam u kojem je kvantitet često traženiji od kvaliteta. Trčeći okolo za poslom, novcem, porodičnim obavezama ili nečim drugim, često iz vida gubimo koliko je važan dobar, zdrav obrok.

 

Cena domaćih vina u restoranima je tri puta viša od nabavne. Poznati beogradski ugostitelji objašnjavaju ovakvu cenovnu politiku

 

U Švajcarskoj postoje mnogi divni rizorti nalik na kutiju čokolade, ali dva najekskluzivnija nisu ni nalik tome. Kralj kraljeva jeste jedinstveni St. Moriz, u regionu Graubünden...

 

Istorija, pejzaž i kultura ovog dela Francuske plene svojom lepotom, raznolikošću, autentičnošću. Alzas se sastoji od gornjeg i donjeg regiona, Bas-Rhin i Haut-Rhin, a glavni grad je Strazbur.

 

Nacionalne kuhinje su pre svega dobro osmišljeni marketinški proizvodi koji se oslanjaju na tradiciju države čije ime nose, i time omogućavaju veće prihode od turizma i pomažu plasmanu prehrambenih proizvoda sa te teritorije. Zabluda je da se jelima nacionalne kuhinje smatraju samo ona jela koja ste sami izmislili i koja niko drugi nigde ne pravi.

 

Vinarije u Srbiji

1. Da li ste zadovoljni poslovanjem u protekloj godini?
2. Koje biste poslovne uspehe izdvojili kao značajne za svoju vinariju u 2012?
3. Šta očekujete od poslovanja u 2013?
4. S koliko ugostiteljskih objekata sarađujete i da li ste zadovoljni saradnjom s HoReCa sektorom i planirate li neke konkretne korake u toj oblasti u 2013?

 


Ko pokreće noćni život?

Nezaobilazni su u radu svakog ugostiteljskog objekta, ali u poslovanju noćnog kluba barmeni i konobari igraju glavnu ulogu.

 

Muzika uživo je karta za dobar provod, što je rezultat dugogodišnjeg postojanja noćnih klubova. Međutim, poslednjih godina sve više vlasnika kafića odlučuje se da uključi živu svirku u svoj koncept. 

 

Smederevo je grad s retko bogatom istorijom koja seže još u antička vremena kada su se na tom mestu nalazila rimska naselja Mons Aureus i Vincea. Pod sadašnjim imenom, grad se prvi put javlja u vizantijskim izvorima 1019. godine. Najveći sjaj dobio je za vreme vladavine despota Đurađa Brankovića i njegovih sinova u XV veku

 

Uskoro će proleće i topliji dani. To znači da će letnje bašte ponovo postati glavna meta gostiju. U međuvremenu, kao priprema, CaféBar network podseća vas šta je sve potrebno da bi bašta vašeg lokala bila spremna na vreme 

 

Najnovije vesti


Kafana je moja sudbina

Jovan Mrđenović,ugostitelj

Kafane su bile deo života čaršije. Nosile su poseban duh, neobičan, lepršav, nepredvidiv, duh koji je profilisao kulturni, zabavni i društveni život grada...



Tata mata

U kući u kojoj je pre rata živeo Mata Milošević, jugoslovenski reditelj, glumac i profesor, iskusni ugostitelj Milan Miculović otvorio je restoran dalmatinskih specijaliteta, konobu Tata Mata. Na tom mestu, u Dalmatinskoj ulici u Beogradu,...



Novi i trendi restorani

Pogledajte šta se sve zanimljivo otvorilo širom sveta u prva tri meseca 2018. 



Meso i još malo mesa

Šta se jede u srpskim restoranima?

Samo u Beogradu, prema podacima Horesa ima oko 2000 objekata koji služe hranu. Među njima je najveći broj onih koji služe roštilj i od tog broja malo je francuske kuhinje, japanske, vijetnamske, grčke, španske,...