Home  //  Management  //  Istražujemo  //  Srpski pirati osvajaju Seul

RESTORAN BEOGRAD, SEUL.... Ekskluzivno za CaféBar network o ugostiteljskim počecima i dosadašnjim uspesima restorana Beograd na drugom kraju sveta, u Seulu, razgovarali smo s Novakom Mandićem, idejnim tvorcem i vlasnikom...

Kada je Novak Mandić, vlasnik restorana Beograd, došao u Seul, počeo je da predaje engleski. Zavoleo je Koreju i rešio da pokrene svoj prvi biznis. Otvorio je fudbalsku akademiju na engleskom koja je za kratko vreme okupila više od petsto dece iz Koreje i drugih država. Tokom boravka u toj zemlji živeo je u hostelu, gde je i nastala nova poslovna ideja. 

– Hostel je mesto naboja pozitivne energije gde ljudi iz celog sveta dolaze da se upoznaju i druže, pa zašto da čovek ne ostane okružen takvom energijom zauvek?! – započinje razgovor Novak Mandić. 

Vođen takvim mislima, odlučio je da otvori svoj prvi hostel SP Guesthouse, a zatim pozvao prijatelja Nemanju Milića iz Beograda, s kojim je realizovao tu ideju. Tako su Novak i Nemanja osnovali firmu Serbian pirates, a vremenom su se uigrali i postali odličan tandem, zahvaljujući čemu je nastao i hostel Itaewon Inn, a potom i restoran Beograd. Njih dvojica su postali partneri, a srpski pirati zavladali su Seulom i doveli još članova. 

U restoranu Beograd oseća se atmosfera autentične srpske kafane. Na meniju su mešano meso, ćevapi, šopska salata, salata od pečenih paprika... 

– Najgladniji gosti su ljubitelji mešanog mesa, a pored toga najčešće služimo i ćevape, punjeno i rolovano belo meso i gurmansku pljeskavicu. Dešavalo nam se da gosti iz Koreje zatraže štapiće jer kod njih u restoranu ne možete da vidite viljušku i nož, pa se zbune kada uz naš roštilj poslužimo klasičan srpski pribor. Međutim, brzo rešimo nesporazum kada vide kakve su porcije i da bi se dosta namučili ako bi jeli štapićima – objašnjava Novak i dodaje da su Korejci najverniji gosti restorana. 

– U Seulu živi veoma mali broj Srba koji nas redovno posećuju. Korejci su veliki ljubitelji mesa i naši najverniji gosti, a dolaze i ljudi iz drugih delova sveta. Često viđamo i naše susede, iz zemalja bivše Juge, koji žive po celom svetu, svrate u prolazu ili su u turističkoj poseti Koreji, pa „ne mogu da nas ne obiđu” – kaže Novak. 

U restoranu Beograd rade i Srbi i stranci, a broj zaposlenih menja se po sezonama i potrebama. Za domaće specijalitete doskora je bio zadužen chef Igor iz Mladenovca. Igor je nedavno morao da se vrati u Srbiju, a posao je predao u ruke veštom Korejcu koji se zasada odlično snalazi u pravljenju srpske hrane. 

– Ukusi i kulture toliko su različiti da nikada ne znate kako će ono što je vama fenomenalno proći negde tako daleko i u sasvim drukčijoj zajednici. Restoran nam je bio veliki izazov i znali smo da neće biti lako postići autentičan ukus domaćeg roštilja, ali smo prezadovoljni jer smo u tome uspeli nakon višemesečnog rada i truda. Restoran postoji već tri godine i ponosni smo na ceo tim što smo uspeli da dobijemo i održimo sjajan ukus i privučemo brojne mušterije iz celog sveta  – zaključuje Novak Mandić, vlasnik restorana Beograd u Seulu. CBN

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Srbin među 10 najboljih na svetu

Aleksandar Josipović,direktor marketinga White Label Grupe u Dubaiju ostvario je još jedan veliki uspeh na međunarodnoj sceni zajedno sa Cavalli Club Restaurant & Lounge-om u Dubaiju.



Dan za limuNADU!

Svratište za decu i Centar za integraciju mladih 14. jula 2018. organizuju akciju pod nazivom Dan za limuNADU.



Novi predsednik Udruženja pivara Srbije

Vladimir Vava, generalni direktor Carlsberg Srbija je od 25. juna ove godine preuzeo funkciju predsednika Udruženja pivara Srbije sa mandatom od dve godine.



Tri razloga zbog kojih morate mudro odabrati ozvučenje za vaš lokal

Zato je važno da se ugostitelji, koji žele uspešan restoran pun zadovoljnih gostiju, zapitaju koliko pažnje zaista pridaju muzici.



Bubble Jam početkom jula

Festival penušavih vina “Bubble Jam” održava se ove godine po četvrti put. Ovaj događaj zakazan je za 7. jul 2018. u Hotelu Radisson Blu Old Mill u Beogradu, tačnije na platou ispred hotela.