Home  //  Management  //  Istražujemo  //  Top 12 beogradskih restorana za 2016

 

 

Beograd ima odlične restorane i vrsne domaćine, a dobar glas daleko se čuje, zar ne? Svesni odgovornosti koje priznanje CaféBar network recommends nosi, tokom cele godine vredno smo obilazili ugostiteljske objekte u Beogradu. 

Iako se čine kao veliko zadovoljstvo, te posete dobro su osmišljene i predstavljale su za nas ozbiljan radni zadatak. Nije nam bilo dovoljno to što znamo da neki lokali dugo i dobro rade, već smo morali i lično da se uverimo u njihov kvalitet. 

Neki lokali sami su se izdvojili i nametnuli jer imaju standardno dobru ponudu i uslugu, autentičnu priču i ostavljaju odličan utisak na goste, neki su, opet, odmah nakon otvaranja stekli kultni status. Želja nam je da najbolji ugostitelji dobiju i javno priznanje i da osete da je sav njihov trud prepoznala i stručna javnost. 

Kvalitet hrane i pića, usluga, enterijer i ambijent, održavanje standarda, higijena, uvođenje novina, obogaćivanje ponude samo su neki od kriterijuma koje smo posmatrali. Osim toga, uzimali smo u obzir i posvećenost i ljubav vlasnika i svih zaposlenih koji rade na kreiranju ambijenta lokala kome se gosti rado vraćaju. 

Tokom 2015. godine anketirali smo više od 2.500 ljudi, pitali smo sagovornike, saradnike, poslovne partnere i značajne ljude iz sveta ugostiteljstva, kao i brojne goste po restoranima, koji lokal preporučuju, gde vole da provedu slobodno vreme, kuda idu na porodični ručak, poslovni sastanak, druženje s prijateljima, gde proslavljaju važne datume... Posebno su dragocene preporuke koje su nam dali sami ugostitelji, jer ko bolje ume da prepozna i oceni slabosti i vrline lokala od onih koji se tim poslom bave godinama. 

Donosimo vam listu Top 12 beogradskih restorana za 2016. koji su se izdvojili i koje Beograđani i gosti Beograda posebno vole! 

A kako su priznanja dočekali vlasnici ovih restorana možete videti ovde: http://bit.ly/1M47U1a 


 

Careva ćuprija

Bulevar Vojvode Mišića 79

011/3690-144, 011/3692-519

9–24 (kuhinja radi do 23.30)

www.carevacuprija.rs

 

 

 

 

 

 


 

Druga

Karađorđeva 2–4

011/3398-333, 069/3398-333

10-24 (kuhinja radi do 23.30) 

www.lapiazza.rs

 

 

 

 

 

 


 

 

Durmitor

Omladinskih brigada 16a

011/260-23-30

8–24 / nedeljom ne radi 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Ebisu

Studentski trg 9

011/3333-575, 060/3333-575

18–1 (kuhinja radi do 23) /ponedeljkom ne radi 

www.squarenine.rs

 

 

 

 

 


  

 

Franš

Bulevar oslobođenja 18a

065/2641-944, 011/2641-944, 011/2642-439, 011/3616-730

10–24 / nedeljom ne radi 

www.frans.rs

 

 

 

 

 

 


 

 

Gušti mora

Radnička 27

011/355-12-68, 064/288-60-80

12–24 (kuhinja radi do 23)

www.gustimora.com

 

 

 

 

 

  


 

 

 


Homa bistro

Nevesinjska 11

011/245-1225

8.00–00.30 (kuhinja radi do 23)

www.homa.rs

 

 

 

 

 

 


 

ID

Nebojšina 6

063/541-154, 011/386-26-22

9–24

www.idrestoran.com

 

 

 

 

 

 


 

Lorenzo&Kakalamba

Cvijićeva 110 (ulaz iz Vladetine) 

011/32-95-321, 064/80-87-806

12–24

www.lk.rs

 

 

 

 

 

 


 

 

Mezestoran Dvorište 

Svetogorska 46

011/32-46-515

9–24

www.restorandvoriste.rs

 

 

 

 

 

 

 


 

Pomodoro

Hilandarska 32

011/33-42-897

9–24/ nedeljom 12–24

www.pomodoro.rs

 

 

 

 

 

 


 

Toro Latin Gastro Bar

Karađorđeva 2–4

011/ 303-43-42

10–2

www.torobelgrade.com

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Zbaralji Saverio za CafeBar network

Sbaragli Saverio, chef restorana Tosca, Ženeva

EKSKLUZIVNO ZA CAFÉBAR NETWORK

Svi restorani zaslužuju Mišlenovu zvezdicu!



U Homi ima mesta za sve

Kada smo krajem prošle godine pokrenuli inicijativu da se uspostavi balans u ugostiteljskim objektima tako da i pušači i nepušači imaju prostor u kome će uživati, našoj akciji među prvima se pridružio fine-dining restoran Homa



Chez Nik

Posle 17 godina u ugostiteljskom biznisu, od pekare, preko fast fooda i čuvene palačinkarnice Keops, ugostitelj Nikola Stupar, rešio je da, kako kaže, zaokruži svoju ugostiteljsku priču. Zato je na Novom Beogradu otvorio restoran Chez Nik. U...



Kako da izgradite identitet lokala

Dejan Veljković Džesi

vlasnik restorana Dukat, Pirot

U izgradnji identiteta lokala, restorana, bilo kog objekta, učestvuje veliki broj faktora, enterijer i spoljašnjost, koncept, osoblje, vlasnik, atmosfera... i na izgradnji i održanju identiteta...



Poštujte autoritete

Nikola Stojaković, srpski kuvar svetskog glasa, kuvarsku karijeru započeo je još u domaćoj  kuhinji. U njegovoj porodici, kaže, kult hrane bio je oduvek veoma važan. Uživa u pravljenju sosova, a sa 27 godina može da se pohvali dugogodišnjim radom...