Home  //  Management  //  Istražujemo

Ćevabdžinica u Beogradu ima sve više i gotovo sve nude tradicionalni sarajevski specijalitet. Istraživali smo koliko su njihove recepture zaista autentične, koje se meso koristi za pripremu ćevapa, koliko cena utiče na posetu...

Ćevapi su u Beogradu prvi put služeni još u 19. veku u kafani Kod Tanaska Rajića, koja se nalazila na mestu današnjeg Studentskog trga. Kako je pisao Nušić, gazda Živko, vlasnik ćevabdžinice, toliko se obogatio da je od zarade sazidao crkvu u rodnom Leskovcu

Da li je za dobru sarajevsku ćevabdžinicu usred Beograda nužno da gazda bude nostalgični Sarajlija...

 

Primena novog Pravilnika za kategorizaciju ugostiteljskih objekata za smeštaj od 15. decembra... Kategorizacija ugostiteljskih objekata označava se brojem zvezdica od jedan do pet. Ugostiteljski objekat mora ispunjavati sve obavezne elemente za kategoriju kojoj pripada i mora imati minimum bodova po osnovu izbornih elemenata za istu kategoriju

 

Među ugostiteljima vlada uverenje da inspekcija preterano kontroliše lokale i da u obilaske idu da bi napunili državnu kasu. Upravo to je bio povod da provedemo dan na terenu sa tržišnom inspekcijom i uverimo se, upravo, u suprotno od uvreženog mišljenja

 

Veliki izazov s kojim se ugostitelji susreću jeste nedostatak edukovanih kadrova.... 

Ja bih u ugostiteljske škole uveo bonton, koji bi učenici izučavali tokom sve tri godine školovanja. Konobari u školi nauče da nose, ali ne i da posluže, a pre svega ne umeju lepo da se ponašaju. Prilikom izbora konobara važno mi je samo da bude lepo vaspitan, da ima stav i da ume da hoda, sve ostalo može da se nauči – kaže Nikola Dimitrijević, vlasnik restorana Franš

 

Ugostitelji, proverite sve segmente svog poslovanja i zaslužite mesto među restoranima koji će biti preporučeni jer akcija CaféBar network recommends 2017 uveliko traje!

 

U Novom Sadu stupila je na snagu odluka grada da svi klubovi i lokali vikendom moraju biti zatvoreni u ponoć, a radnim danima i sat ranije. To je negativno uticalo na poslovanje ugostitelja jer su mnogi od njih sada primorani da ugase svoje poslove pošto ih ta odluka, kako kažu, tera u bankrot 

 

Ekipa CaféBar networka obišla je najpopularnija beogradska klaberska mesta na vodi i na licu mesta proverila kako izgleda provod na rekama

 

Aktuelno: kategorizacija restorana

Pre više od deceniju, nedovoljno poznavanje ugostiteljske grane prouzrokovalo je dosta problema na restoraterskoj sceni Srbije. Danas Udruženje ugostitelja Beograda i Hores predano rade na dobrovoljnoj kategorizaciji restorana vodeći se principom bolje sprečiti nego lečiti

 

Na mestu nekadašnje pivare Đorđa Vajferta i Ignjata Bajlonija, na parkingu u Cetinjskoj 15, smešten je čitav niz klubova. Kilometarski redovi za ulazak u klubove i ogromna cirkulacija ljudi po kvartu obećavaju dobru zabavu. Konkurencija je zdrava, a među ugostiteljima vlada prava komšijska atmosfera 

 

Beograd ima odlične restorane i vrsne domaćine, a dobar glas daleko se čuje, zar ne? Svesni odgovornosti koje priznanje CaféBar network recommends nosi, tokom cele godine vredno smo obilazili ugostiteljske objekte u Beogradu. 

Iako se čine kao veliko zadovoljstvo, te posete dobro su osmišljene i predstavljale su za nas ozbiljan radni zadatak. Nije nam bilo dovoljno to što znamo da neki lokali dugo i dobro rade, već smo morali i lično da se uverimo u njihov kvalitet. 

Neki lokali sami su se izdvojili i nametnuli jer imaju standardno dobru ponudu i uslugu, autentičnu priču i ostavljaju odličan utisak na goste, neki su, opet, odmah nakon otvaranja stekli kultni status. Želja nam je da najbolji ugostitelji dobiju i javno priznanje i da osete da je sav njihov trud prepoznala i stručna javnost.

A kako su priznanja dočekali vlasnici ovih restorana možete videti ovde: http://bit.ly/1M47U1a

 

Vlastimir Puhalo i Filip Ćirić, zajedno sa Antoniom Pasarelom, stalnim gostom restorana Na ćošku, u kom su radili, pre pet godina otvorili su Homu, fine dining restoran. Danas, nakon pola decenije uspešnog poslovanja i nesmanjenog entuzijazma, Homa je mesto u koje se gosti redovno vraćaju, mesto na kom se pomeraju granice moderne gastronomije i u kome su jela kompleksna i slasna, mesto koje se nalazi na listi top 12 preporučenih restorana časopisa CaféBar network 

 

 

Kakvu godinu očekuju ugostitelji

 

Najnovije vesti


BAT preuzeo Reynolds American

British American Tobacco (BAT) saglasio se da plati gotovo 50 milijari dolara za preuzimanje kontrole nad rivalskom američkom firmom Reynolds American, čime će nastati najveća svetska duvanska kompanija.



Budva dobija hotel sa pet zvezdica


Kompanija S&I Invest iz Podgorice podnela je zahtev za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju hotelskog kompleksa sa pet zvezdica Falcons u Budvi.



Restoran Gi Savoja najbolji na svetu

Gostima nudi supu od artičoka s crnim tartufom iz brioš punjen tartufima, brancin sa basmati rižom kuvanom u supi od brancina.



Novi hotel Park

Kada bude završen, hotel će raspolagati sa 209 smeštajnih jedinica: 190 ekskluzivnih soba i 20 apartmana.



Ralf Loren otvorio bar

Kreator je već odavno u ugostiteljskim vodama i ima barove u Čikagu, Parizu i Njujorku.