Home  //  Management  //  Istražujemo

Pitali smo konobare da li se više zaradi kada se bakšiš deli ili ne

 

Zašto centralne gradske Opštine u Beogradu  „teraju” ugostitelje da rade nelegalno...

Letnja sezona samo što nije počela, a ugostitelji još uvek nisu dobili dozvole za postavljanje bašta koje su simbol Beograda. Kako kažu, zahteve su podneli i pre Nove godine, ali im rešenja još uvek nisu stigla. Nova rešenja, tvrde iz Grada, stižu do juna. Međutim, niko ne spominje koliko će ugostitelji morati da plate za kvadrat bašte, a pitanje je da li će uopšte i dobiti dozvole za njihovo postavljanje...

 

Donosimo vam listu Top 12 beogradskih restorana za 2017. koji su se izdvojili i po tome koliko ih Beograđani i gosti Beograda posebno vole! 

 

Identitet lokala je jedan od faktora presudnih za uspešno poslovanje nekog ugostiteljskog objekta. U stvaranju dobrog identiteta lokala ključnu ulogu igraju ime i koncept, dizajn enterijera, ambijent, osoblje...

 

Ćevabdžinica u Beogradu ima sve više i gotovo sve nude tradicionalni sarajevski specijalitet. Istraživali smo koliko su njihove recepture zaista autentične, koje se meso koristi za pripremu ćevapa, koliko cena utiče na posetu...

Ćevapi su u Beogradu prvi put služeni još u 19. veku u kafani Kod Tanaska Rajića, koja se nalazila na mestu današnjeg Studentskog trga. Kako je pisao Nušić, gazda Živko, vlasnik ćevabdžinice, toliko se obogatio da je od zarade sazidao crkvu u rodnom Leskovcu

Da li je za dobru sarajevsku ćevabdžinicu usred Beograda nužno da gazda bude nostalgični Sarajlija...

 

Primena novog Pravilnika za kategorizaciju ugostiteljskih objekata za smeštaj od 15. decembra... Kategorizacija ugostiteljskih objekata označava se brojem zvezdica od jedan do pet. Ugostiteljski objekat mora ispunjavati sve obavezne elemente za kategoriju kojoj pripada i mora imati minimum bodova po osnovu izbornih elemenata za istu kategoriju

 

Među ugostiteljima vlada uverenje da inspekcija preterano kontroliše lokale i da u obilaske idu da bi napunili državnu kasu. Upravo to je bio povod da provedemo dan na terenu sa tržišnom inspekcijom i uverimo se, upravo, u suprotno od uvreženog mišljenja

 

Veliki izazov s kojim se ugostitelji susreću jeste nedostatak edukovanih kadrova.... 

Ja bih u ugostiteljske škole uveo bonton, koji bi učenici izučavali tokom sve tri godine školovanja. Konobari u školi nauče da nose, ali ne i da posluže, a pre svega ne umeju lepo da se ponašaju. Prilikom izbora konobara važno mi je samo da bude lepo vaspitan, da ima stav i da ume da hoda, sve ostalo može da se nauči – kaže Nikola Dimitrijević, vlasnik restorana Franš

 

Ugostitelji, proverite sve segmente svog poslovanja i zaslužite mesto među restoranima koji će biti preporučeni jer akcija CaféBar network recommends 2017 uveliko traje!

 

U Novom Sadu stupila je na snagu odluka grada da svi klubovi i lokali vikendom moraju biti zatvoreni u ponoć, a radnim danima i sat ranije. To je negativno uticalo na poslovanje ugostitelja jer su mnogi od njih sada primorani da ugase svoje poslove pošto ih ta odluka, kako kažu, tera u bankrot 

 

Ekipa CaféBar networka obišla je najpopularnija beogradska klaberska mesta na vodi i na licu mesta proverila kako izgleda provod na rekama

 

Aktuelno: kategorizacija restorana

Pre više od deceniju, nedovoljno poznavanje ugostiteljske grane prouzrokovalo je dosta problema na restoraterskoj sceni Srbije. Danas Udruženje ugostitelja Beograda i Hores predano rade na dobrovoljnoj kategorizaciji restorana vodeći se principom bolje sprečiti nego lečiti

 

Najnovije vesti


Kokteli od konjaka sa ukusom plavih sireva

Japanac Shuzo Nagumo je 36-godišnji miksolog koji se specijalizovao za neobične ukuse koktela. Vasabi votka, bosiljak džin i konjak od plavih sireva samo su neki od alkoholnih pića koje je on kreirao za svoje neobične koktele.



Podeli momente za pamćenje

Somersby, i ovog leta nudi osveženje za visoke temperature..Sadrži 4,5 odsto alkohola i služi se dobro rashlađen sa puno leda.



Trofej za najbolje vino iz Makedonije

Na svečanoj ceremoniji održanoj u Londonu, predstavnici prestižnog međunarodnog vinskog takmičenja - International Wine Challenge (IWC), dodelili su godišnju nagradu Trofej za kvalitet vinu Vranec Special Selection iz berbe 2015. vinariji Tikveš.



Novi generalni direktor vinarije Tikveš

Upravni odbor vinarije Tikveš imenovao je Radoša Vukićevića  za novog generalnog direktora kompanije.



Zatvoren Oxalis

Oxalis, jedan od retkih fine-dining restorana u našoj prestonici je zatvoren. Razlog zatvaranje su finasije.