Home  //  Management

Pitali smo konobare da li se više zaradi kada se bakšiš deli ili ne

 

U pokušaju da se gostima na jednom mestu prikaže izbor svih restorana, barova, etno-sela, kafića, kafeterija, kafana, stvara se masovna i nepregledna prezentacija lokala. Upravo zbog toga, mnoge informacije nisu tačne, te se tako u ponudi mogu naći i objekti koji ne rade nekoliko meseci, pa čak i nekoliko godina

 

Zašto centralne gradske Opštine u Beogradu  „teraju” ugostitelje da rade nelegalno...

Letnja sezona samo što nije počela, a ugostitelji još uvek nisu dobili dozvole za postavljanje bašta koje su simbol Beograda. Kako kažu, zahteve su podneli i pre Nove godine, ali im rešenja još uvek nisu stigla. Nova rešenja, tvrde iz Grada, stižu do juna. Međutim, niko ne spominje koliko će ugostitelji morati da plate za kvadrat bašte, a pitanje je da li će uopšte i dobiti dozvole za njihovo postavljanje...

 

Danilo Bućan i Ljubiša Pljevaljčić
kuvari i vlasnici restorana Oxalis

Dva drugara i nekadašnja saputnika iz kuhinje Male fabrike ukusa, Danilo Bućan i Ljubiša Pljevaljčić, nedavno su otvorila fine-dining restoran Oxalis i time ostvarila svoje dečačke snove. Ljubav prema kulinarstvu razvili su još u osnovnoj školi, a da bi uštedeli novac za otvaranje restorana, odricali su se mnogih životnih zadovoljstava. Redu, radu i disciplini naučio ih je poznati ugostitelj Mihajlo Subotić, dok su u inostranstvu na praksi u Mišlenovim restoranima naučili „kako se ćuti i slepo sluša chef” 

 

Dejan Veljković Džesi

vlasnik restorana Dukat, Pirot

Prva stvar koju svi ugostitelji i drugi preduzetnici moraju da nauče jeste da se do profita ne dolazi preko noći, niti za kratko vreme. Potrebno je mnogo rada i truda, ulaganja, odricanja i prilagođavanja, a vremenom ni profit neće izostati

 

GORAN JOVIĆ, vlasnik kafića Knez, Valjevo 

Kao što svaki sportski trener pred novu takmičarsku sezonu pravi tim kvalitetnih igrača, tako i svaki ugostitelj, vlasnik kafića, restorana, hotela, pravi ekipu zaposlenih u ugostiteljskom objektu

 

U hotelu Falkensteiner u Beogradu, 27. aprila 2017., od 10 do 13 časova Srpska asocijacija menadžera organizuje Business Talk na temu Održivog razvoja srpske privrede

 

Donosimo vam listu Top 12 beogradskih restorana za 2017. koji su se izdvojili i po tome koliko ih Beograđani i gosti Beograda posebno vole! 

 

Robert Gasser

generalni menadžer hotela Courtyard by Marriott Belgrade City Center

 

Identitet lokala je jedan od faktora presudnih za uspešno poslovanje nekog ugostiteljskog objekta. U stvaranju dobrog identiteta lokala ključnu ulogu igraju ime i koncept, dizajn enterijera, ambijent, osoblje...

 

Nebojša Obradović - DJ Oysha

Sa DJ Oyshom sreli smo se u cik zore ispred Ludosti. Zajedno smo otišli u Gadost na after, a pauzu između dva seta iskoristili smo da mu postavimo nekoliko pitanja 

 

Dejan Veljković Džesi

vlasnik restorana Dukat, Pirot

Dejan je jedan od retkih ugostitelja u Srbiji koji predano radi na poboljšanju ugostiteljstva na jugu Srbije. Godinama unazad edukuje mlade kadrove, a njegova kafana već više od dve decenije nezaobilazno je mesto svim Piroćancima i gostima Pirota