Home  //  Lokali  //  Restorani  //  Vicolo
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

VicoloU jednoj od najlepših ulica u Nišu, u mirnom i tihom kraju starih porodičnih kuća, na samo par koraka od keja i reke i nekoliko minuta od centra, smešten je restoran italijanske kuhinje Vicolo. Visoka stabla koja leti pružaju prijatnu hladovinu, a zimi osećaj ušuškanosti i harmonije praktično su kumovala imenu, jer vicolo je italijanska reč za drvored, aleju, sporednu senovitu ulicu. Eksterijer i enterijer odlikuje rustični stil, sa drvenim stolicama i stolovima na postolju od kovanog gvožđa, dugačkom klupom od crvene kože uramljenom u starinski masivni ram, iznad koje dominira crno- -bela fotografija predela iz Toskane preko celog zida. Kuhinja je otvorenog tipa i gosti mogu zaviriti u proces pripreme.

Na meniju se, pored ostalog, nalaze supa dana, najčešće minestrone, antipaste u vidu četiri vrste brusketa ili Formaggio di pecora Sardegna, zapečeni ovčiji sir sa paradajzom, paprikom i začinskim travama, pice, od kojih se posebno traže Salsiccia e pancetta – Rustica, Stromboli ili specijalitet kuće Vicolo, zatim paste sa sosovima kao što su Don Michele ili Scampi e spinaci i salate Caprese, Cesare, Nizza i Mediterraneo. Na kraju obroka gosti besplatno dobijaju mali slatki zalogaj domaćih kolača koji se prave u samom restoranu. Sve prate italijanska vina i nekoliko vina iz domaćih podruma.

  


 Restoran Vicolo - INFO


tip lokala: Restoran

radno vreme: 10–24, radno vreme kuhinje: 12–23, nedeljom 14–22

telefon: 018/288-218

mobilni: 

adresa: Milentijeva 2

grad: Niš

tip usluge, kuhinja: minestrone, antipaste u vidu četiri vrste brusketa ili Formaggio di pecora Sardegna, zapečeni ovčiji sir sa paradajzom, paprikom i začinskim travama, pice...



 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Srbija zabranjuje roštilj na ćumur?

U junu je u Skupštinu Srbije stigla građanska inicijativa kojom je zatraženo da se zakonom zabrani upotreba roštilja na ćumur...



Food Waste program u Courtyard Belgrade City Center hotelu

Dana 22. jula sastali smo se u hotelu Courtyard Belgrade City Center kako bi predstavili rezultate projekta HotelKitchen koji se bavi borbom sa otpadom od ostataka hrane tzv. food wastom



Novi hit letnje sezone - Barcaffè Cold Brew

Novi hit letnje sezone - Barcaffè Cold Brew hladno pripremljena kafa... Najnoviji trend u ispijanju kafe, Cold Brew, stiže u Srbiju - hladno pripremljena i hladno služena kafa, koja će ovog leta oduševiti posetioce kafića, pravi je izbor za sve...



Jagnjetina u Mrzencima

Jovan Mrđenović

Rešio sam i ovog leta da posetim Mrzence, kao što činim i niz prethodnih godina. Čovek koji ima sreću da nađe smeštaj u hotelu Nar u Mrzencima, gde se soba traži preko veze, treba da se istušira, odmori i uveče pravac kafana...



Oni od kafe prave savršenstvo

Profesija bariste u Srbiji je relativno mlada, ali se brzo razvija i izaziva veliko interesovanje, pogotovo sa pojavom posebno zanimljivih i kreativnih delova ovog posla poput latte art-a. Kako svi uživamo u lepim slikama, koje dodatno ulepšavaju...