Home  //  Lokali  //  Restorani  //  Stari Beograd
2.8 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.80 (5 Votes)

U dvorištu stare zgrade u centru prestonice ušuškan je restoran Stari Beograd. „Tradicija s duhom Belle epoque, spoj starog srpskog ukusa, evropskog mirisa i atmosfere, vremena kada je kafana bila stecište kvaliteta, humora, intelekta i hedonizma, džez i ćevapi, soul i prase, bluz i pihtije, toplo, intimno zimi, razdragano, veselo i prijatno leti”, kaže menadžer Stepan Plavšić.

Restoran Stari Beograd prati nove trendove kulinarstva, ali se ne odriče ni starih tradicionalnih, proverenih recepata za spremanje jela tipičnih za naše podneblje. Akcenat je, kako kaže meandžer, prvenstveno na kvalitetu namirnica, a potom i na kvalitetu jela za koja je zadužen šef kuhinje Dejan Milovanović.

Neki od specijaliteta su sporo dinstana rebra black angus juneta s rustičnim krompir-pireom, glazirane praseće bajadere s domaćinskim krompirom i rolovana dimljena pastrmka sa sušenim paradajzom.

Osim u pažljivo odabranim vinskim etiketama, gosti mogu uživati i u odabranom programu piva, kvalitetnoj rakiji i koktelima.

 


Stari Beograd


tip lokala: Restoran nacionalne kuhinje 

radno vreme: 9-23

telefon:  011/33-41-611

mobilni: 065/33-41-611

adresa: Knez Danilova 4

grad: Beograd

sajt: 

Nema izdvojen deo za nepušače.


 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


U dijalogu sa životom

Jovan Mrđenović

Kada je daleke 1968. golobradi dečak krenuo put Beograda iz užičkog sela Ravni tapkajući prašnjavim drumom, bio je opsednut silnim mislima i velikim uzbuđenjem. Napuštao je selo za koje ga vezuju sva saznanja i uspomene. Rođen u...



Izabran pobednik regionalnog takmičenja Barcaffé Barista Cup

Finalno takmičenje Barcaffé Barista Cup završeno je 19. septembra u Ljubljani u Barcaffè Barista Trening centru, a prestižnu nagradu osvojio je Sanin Kandić.



Magija uniforme

Piše: Ashok Murty modni konsultant

Generalno, uniforma ima dva primarna zadatka: prvo, da onome koji je nosi omogući da što lakše i efikasnije obavlja svoju delatnost i drugo, da dâ vizuelnu prepoznatljivost i logično uklapanje u neku grupu....



Hoćemo li uvoziti konobare

Problem nedostatka radnika u ugostiteljstvu već dugo muči vlasnike lokala u Srbiji. Tokom leta jedva je moguće organizovati posao jer je veliki broj ljudi napustio matične lokale i otišao da radi na moru, po brodovima ili u drugim mestima koja,...



Restoran Amici

Restoran Amici otvoren je 15. septembra 2007. godine, tako da baš u vreme kada ga predstavljamo u časopisu proslavlja svoj dvanaesti rođendan. Iako bi se po godinama reklo da tek ulazi u pubertet, ovaj restoran davno je dokazao svoju zrelost u...