Home  //  Lokali  //  Restorani  //  Egoiste
3.1666666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.17 (6 Votes)

Iskusni ugostitelj Ivan Šaljić nedavno je otvorio Egoiste, deli&bistro. Nalazi se u staroj kući na uglu sa Lamartinovom ulicom, a za njegovo uređenje bio je zadužen arhitekta Sale Mitrović. Lokal je mali, ima mesta za tridesetak gostiju. U saradnji sa galerijom Štab na zidovima se smenjuju slike akademskih slikara. Trenutno je u lokalu izloženo delo umetnika Vulkana (Vlastimir Mikić). U ovom lokalu, kaže Ivan, akcenat je na dobroj hrani, pažljivo odabranim vinima i mediteranskim delikatesima. Jelovnik je dosta sveden. Na meniju je svega nekoliko glavnih jela - juneći odrezak sa krompirom i ruzmarinom, hobotnica sa krompirom i povrćem, svinjski file sa 4 vrste bibera, i piletina rolovana u slanini, punjena gorgonzolom, paprikom i smokvama. Od poslastica tu su tiramisu i panakota. Doručak se služi do podneva, a budući da se u lokalu nalazi vitrina sa delikatesima, gosti ceo dan mogu da uživaju u zalogajima “iz vitrine” na grame. 

Egoiste je pet friendly. 


Egoiste - INFO


tip lokala: restoran

radno vreme: 9-24

telefon: 011/344-0793

mobilni:

adresa: Petra Kočića 12

grad: Beograd

sajt: www.egoistebistro.com

Nema izdvojen deo za nepušače


 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Radost - fina kuhinjica

Radost fina kuhinjica je restoran u kome je Martin Gor iz Depeche Moda probao skoro sve s menija. U njemu se zdrava hrana priprema svakodnevno, a radni dan počinje rano ujutro, kada vlasnica Saška Maček odlazi na pijacu po sveže namirnice. Zatim...Još strože kazne

Za neizdavanje računa zatvaranje restorana na godinu dana...

Pred letnju sezonu ugostitelje je dočekala loša vest. Naime, država je odlučila da pooštri kazne za prekršaje poput neprijavljivanja zaposlenih ili neizdavanja fiskalnog računa, pa ako...Zaštita podataka gostiju (GDPR)

Hotelijeri u svetu već odavno su spremni, dok se domaći, kao što to obično biva u našoj zemlji, pripremaju u minut do 12. Podaci jesu resurs, ali s novom regulativom (GDPR) ujedno predstavljaju i veliku odgovornost i zahtevaju čitav niz mera koje...Pušenje ili ne, odlučite sami!

GORAN JOVIĆ

vlasnik kafića Knez, Valjevo

Smatram da samo fizičkim pregradama kao što su zid ili staklo, u stvari, dobijate pravi prostor, dok podela na rejone bez pregrade znači isto kao kada bi u jednom malom delu bazena bilo dozvoljeno...U kuhinji mora da bude zabavno

EYCK ZIMMER

Culinary director hotela Square Nine

Sa novim šefom kuhinje hotela Square Nine Eyckom Zimmerom razgovarali smo o kuvanju, novom letnjem meniju, Mišlenovim zvezdicama i životu u Beogradu. 

Koliko je ovaj duhoviti Nemac neobičan...