Home  //  Lokali  //  Restorani  //  Egoiste
2.9375 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.94 (8 Votes)

Iskusni ugostitelj Ivan Šaljić nedavno je otvorio Egoiste, deli&bistro. Nalazi se u staroj kući na uglu sa Lamartinovom ulicom, a za njegovo uređenje bio je zadužen arhitekta Sale Mitrović. Lokal je mali, ima mesta za tridesetak gostiju. U saradnji sa galerijom Štab na zidovima se smenjuju slike akademskih slikara. Trenutno je u lokalu izloženo delo umetnika Vulkana (Vlastimir Mikić). U ovom lokalu, kaže Ivan, akcenat je na dobroj hrani, pažljivo odabranim vinima i mediteranskim delikatesima. Jelovnik je dosta sveden. Na meniju je svega nekoliko glavnih jela - juneći odrezak sa krompirom i ruzmarinom, hobotnica sa krompirom i povrćem, svinjski file sa 4 vrste bibera, i piletina rolovana u slanini, punjena gorgonzolom, paprikom i smokvama. Od poslastica tu su tiramisu i panakota. Doručak se služi do podneva, a budući da se u lokalu nalazi vitrina sa delikatesima, gosti ceo dan mogu da uživaju u zalogajima “iz vitrine” na grame. 

Egoiste je pet friendly. 


Egoiste - INFO


tip lokala: restoran

radno vreme: 9-24

telefon: 011/344-0793

mobilni:

adresa: Petra Kočića 12

grad: Beograd

sajt: www.egoistebistro.com

Nema izdvojen deo za nepušače


 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...