Home  //  Lokali  //  Restorani  //  St Mark’s Place
3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.50 (2 Votes)


 

Restoran St.Mark’s place nalazi se na platou ispred Crkve Svetog Marka. Iako na prvi pogled deluje kao tipično turističko mesto, gosti su, kaže menadžer Stevo Orašanin, uglavnom domaći, mada ima i stranaca. Restoran je veliki, ima 150 mesta unutra i 180 u bašti. Veoma je svetao i u njemu dominiraju pastelne boje, u kombinaciji s drvetom i oker tonovima. Kuhinju je postavio kuvar Vlada Simić, dok je šef kuhinje Ivan Stojanović. Hrana je „internacionalna s primesama nacionalne”. Doručak se služi do podneva, a na meniju su razne vrste omleta, pileća džigerica i engleski doručak. Jelovnik je vrlo širok, a u njemu posebno mesto zauzimaju, kaže Stevo, burgeri, piletina u kornfleksu, karađorđeva šnicla i grilovana hobotnica. Od poslastica tu su torta od maka i cheese cake od nutele. Vinska karta broji 140 etiketa iz čitavog sveta. 

 


St. Mark’s place - INFO


tip lokala: 

radno vreme: 8–24, pet. i sub. 8–1 

telefon: 011/7357-172

mobilni: 

adresa: Bulevar kralja Aleksandra 17

grad: Beograd

Ima izdvojen deo za nepušače. 


Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...