Home  //  Lokali  //  Restorani  //  St Mark’s Place
2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.00 (1 Vote)


 

Restoran St.Mark’s place nalazi se na platou ispred Crkve Svetog Marka. Iako na prvi pogled deluje kao tipično turističko mesto, gosti su, kaže menadžer Stevo Orašanin, uglavnom domaći, mada ima i stranaca. Restoran je veliki, ima 150 mesta unutra i 180 u bašti. Veoma je svetao i u njemu dominiraju pastelne boje, u kombinaciji s drvetom i oker tonovima. Kuhinju je postavio kuvar Vlada Simić, dok je šef kuhinje Ivan Stojanović. Hrana je „internacionalna s primesama nacionalne”. Doručak se služi do podneva, a na meniju su razne vrste omleta, pileća džigerica i engleski doručak. Jelovnik je vrlo širok, a u njemu posebno mesto zauzimaju, kaže Stevo, burgeri, piletina u kornfleksu, karađorđeva šnicla i grilovana hobotnica. Od poslastica tu su torta od maka i cheese cake od nutele. Vinska karta broji 140 etiketa iz čitavog sveta. 

 


St. Mark’s place - INFO


tip lokala: 

radno vreme: 8–24, pet. i sub. 8–1 

telefon: 011/7357-172

mobilni: 

adresa: Bulevar kralja Aleksandra 17

grad: Beograd

Ima izdvojen deo za nepušače. 


Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Radost - fina kuhinjica

Radost fina kuhinjica je restoran u kome je Martin Gor iz Depeche Moda probao skoro sve s menija. U njemu se zdrava hrana priprema svakodnevno, a radni dan počinje rano ujutro, kada vlasnica Saška Maček odlazi na pijacu po sveže namirnice. Zatim...



Još strože kazne

Za neizdavanje računa zatvaranje restorana na godinu dana...

Pred letnju sezonu ugostitelje je dočekala loša vest. Naime, država je odlučila da pooštri kazne za prekršaje poput neprijavljivanja zaposlenih ili neizdavanja fiskalnog računa, pa ako...



Zaštita podataka gostiju (GDPR)

Hotelijeri u svetu već odavno su spremni, dok se domaći, kao što to obično biva u našoj zemlji, pripremaju u minut do 12. Podaci jesu resurs, ali s novom regulativom (GDPR) ujedno predstavljaju i veliku odgovornost i zahtevaju čitav niz mera koje...



Pušenje ili ne, odlučite sami!

GORAN JOVIĆ

vlasnik kafića Knez, Valjevo

Smatram da samo fizičkim pregradama kao što su zid ili staklo, u stvari, dobijate pravi prostor, dok podela na rejone bez pregrade znači isto kao kada bi u jednom malom delu bazena bilo dozvoljeno...



U kuhinji mora da bude zabavno

EYCK ZIMMER

Culinary director hotela Square Nine

Sa novim šefom kuhinje hotela Square Nine Eyckom Zimmerom razgovarali smo o kuvanju, novom letnjem meniju, Mišlenovim zvezdicama i životu u Beogradu. 

Koliko je ovaj duhoviti Nemac neobičan...