Home  //  Lokali  //  Restorani  //  Stav
4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (1 Vote)

Na Novom Beogradu otvoren je restoran Stav. Lokal je mali i unutra ima mesta za 40 gostiju, dok je bašta veća i u nju može da stane 60 ljudi. Stav je restoran nacionalne kuhinje, ali je, kako kaže Ognjen Petrović, jedan od vlasnika, hrana pripremljena na moderan način. Sva jela potpisuje šef kuhinje Nikola Ramić koji posebno preporučuje svinjski file u začinskom ulju od bosiljka i limuna sa njokama. Od poslastica tu su šnenokle sa “krančom” od badema. U Stavu se služi i doručak, a na meniju je i dnevna ponuda jela, kaže Ognjen, pre svega namenjena poslovnim ljudima. Gosti mogu da doručkuju do 13 sati i da biraju između uštipaka, poširanih jaja, jaja u tostu i da na kraju “zaslade” čvarcima sa jabukom posluženim na prepečenom domaćem hlebu. Porcije su dosta obilne i sadrže oko 300 grama. Na vinskoj karti su zastupljene i domaće i strane etikete vina, sa posebnim akcentom na srpska vina. 

 


Stav - INFO


tip lokala: restoran

radno vreme: 8-24/ pet.-sub: 8-1

telefon: 011/2140-021

mobilni: 

adresa: Bulevar Mihajla Pupina 10e

grad: Beograd

sajt: 

nema izdvojen deo za nepušače


 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Radost - fina kuhinjica

Radost fina kuhinjica je restoran u kome je Martin Gor iz Depeche Moda probao skoro sve s menija. U njemu se zdrava hrana priprema svakodnevno, a radni dan počinje rano ujutro, kada vlasnica Saška Maček odlazi na pijacu po sveže namirnice. Zatim...



Još strože kazne

Za neizdavanje računa zatvaranje restorana na godinu dana...

Pred letnju sezonu ugostitelje je dočekala loša vest. Naime, država je odlučila da pooštri kazne za prekršaje poput neprijavljivanja zaposlenih ili neizdavanja fiskalnog računa, pa ako...



Zaštita podataka gostiju (GDPR)

Hotelijeri u svetu već odavno su spremni, dok se domaći, kao što to obično biva u našoj zemlji, pripremaju u minut do 12. Podaci jesu resurs, ali s novom regulativom (GDPR) ujedno predstavljaju i veliku odgovornost i zahtevaju čitav niz mera koje...



Pušenje ili ne, odlučite sami!

GORAN JOVIĆ

vlasnik kafića Knez, Valjevo

Smatram da samo fizičkim pregradama kao što su zid ili staklo, u stvari, dobijate pravi prostor, dok podela na rejone bez pregrade znači isto kao kada bi u jednom malom delu bazena bilo dozvoljeno...



U kuhinji mora da bude zabavno

EYCK ZIMMER

Culinary director hotela Square Nine

Sa novim šefom kuhinje hotela Square Nine Eyckom Zimmerom razgovarali smo o kuvanju, novom letnjem meniju, Mišlenovim zvezdicama i životu u Beogradu. 

Koliko je ovaj duhoviti Nemac neobičan...