Home  //  Lokali  //  Restorani  //  Restoran Avala
3.8 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.80 (5 Votes)


 

Čuvena “Avalica” ponovo radi! Osnovan 1945. restoran Avala decenijama je uspešno radio. Onda su tadašnji vlasnici stavili ključ u bravu i tako zatvorili jedno poglavlje beogradskog ugostiteljstva. Sve do danas, kada se kuvar Igor Belošević odvažio da vodi ovaj restoran. Vlasničke papire potpisao je na deset godina. Za enterijer je bio zadužen arhitekta Aleksandar Mijatović, koji je potpuno preuredio prostor. Od stare “Avalice” zadržani su samo kameni prolazi. Kada je reč o hrani,  u ovom restoranu, i dalje može da se pojede teleća glava u škembetu, specijalitet po kome je nekada restoran bio čuven. Na meniju su još i brizle i pohovani mozak. Stara jela interpretirana su na moderan način, a hit jelo, kaže Igor, definitivno je takozvana “cvrčak” pljeskavica koja bukvalno cvrči dok se spušta pred gosta. Osim u ukusu mesa, gosti mogu da uživaju i u dnevnoj ponudi ribe, a kao specijalitet izdvaja se hobotnica ispod sača. Vinska karta broji 170 etiketa, od čega je zastupljeno 60 odsto vina iz Srbije. U restoranu ima i izdvojen deo za nepušače. 

 


Restoran Avala  - INFO


tip lokala: 

radno vreme: 9-24

telefon: 011/40-42-951

mobilni: 

adresa: Ljutice Bogdana 24

grad: Beograd

sajt: www.restoranavala.rs

ima izdvojen deo za nepušače


Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Zlatna medalja za „Vase de Pierre 2017"

Zlatna medalja za crveno vino „Vase de Pierre 2017" na prestižnom takmičenju vina „MUNDUS VINI“ u Nemačkoj



Beograđani i turisti uživali uz muziku, hranu, vino i feštu na reci

Uspešno završen prvi Belgrade Waterfront good food & wine festival



TOURISM INNOVATION DAY

Prva regionalna konferencija o inovacijama u preduzetništvu u turizmu, „Tourism innovation day“, održaće se 25. septambra 2019. godine u Naučno-tehnološkom parku Beograd. Projekat je podržao kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade...



Visoke ocene za devet premium vina ,,Tikveš Châteaux & Domaines”

Čak devet vina brend platforme ,,Tikveš” ,,Tikveš Châteaux & Domaines” dobila su visoke ocene od poznatog vinskog kritičara Jeb Dunnuck koji je deo  tima ,,Wine Advocate” čuvenog vinskog eksperta Roberta Parkera.



Više od 250.000 ljudi prevezeno kroz akciju „Društvo, ko vozi kući“ za 7 godina

Više od 250.000 posetilaca letnjih festivala u Srbiji koristilo je besplatan i bezbedan prevoz u proteklih sedam godina, u okviru akcije „Društvo, ko vozi kući?“. To znači da je kroz ovu društveno odgovornu kampanju, kompanija HEINEKEN Srbija...