Home  //  Lokali  //  Restorani  //  Restoran Avala
4.625 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.63 (4 Votes)


 

Čuvena “Avalica” ponovo radi! Osnovan 1945. restoran Avala decenijama je uspešno radio. Onda su tadašnji vlasnici stavili ključ u bravu i tako zatvorili jedno poglavlje beogradskog ugostiteljstva. Sve do danas, kada se kuvar Igor Belošević odvažio da vodi ovaj restoran. Vlasničke papire potpisao je na deset godina. Za enterijer je bio zadužen arhitekta Aleksandar Mijatović, koji je potpuno preuredio prostor. Od stare “Avalice” zadržani su samo kameni prolazi. Kada je reč o hrani,  u ovom restoranu, i dalje može da se pojede teleća glava u škembetu, specijalitet po kome je nekada restoran bio čuven. Na meniju su još i brizle i pohovani mozak. Stara jela interpretirana su na moderan način, a hit jelo, kaže Igor, definitivno je takozvana “cvrčak” pljeskavica koja bukvalno cvrči dok se spušta pred gosta. Osim u ukusu mesa, gosti mogu da uživaju i u dnevnoj ponudi ribe, a kao specijalitet izdvaja se hobotnica ispod sača. Vinska karta broji 170 etiketa, od čega je zastupljeno 60 odsto vina iz Srbije. U restoranu ima i izdvojen deo za nepušače. 

 


Restoran Avala  - INFO


tip lokala: 

radno vreme: 9-24

telefon: 011/40-42-951

mobilni: 

adresa: Ljutice Bogdana 24

grad: Beograd

sajt: www.restoranavala.rs

ima izdvojen deo za nepušače


Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži