Home  //  Lokali  //  Restorani  //  Restoran Avala
4.625 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.63 (4 Votes)


 

Čuvena “Avalica” ponovo radi! Osnovan 1945. restoran Avala decenijama je uspešno radio. Onda su tadašnji vlasnici stavili ključ u bravu i tako zatvorili jedno poglavlje beogradskog ugostiteljstva. Sve do danas, kada se kuvar Igor Belošević odvažio da vodi ovaj restoran. Vlasničke papire potpisao je na deset godina. Za enterijer je bio zadužen arhitekta Aleksandar Mijatović, koji je potpuno preuredio prostor. Od stare “Avalice” zadržani su samo kameni prolazi. Kada je reč o hrani,  u ovom restoranu, i dalje može da se pojede teleća glava u škembetu, specijalitet po kome je nekada restoran bio čuven. Na meniju su još i brizle i pohovani mozak. Stara jela interpretirana su na moderan način, a hit jelo, kaže Igor, definitivno je takozvana “cvrčak” pljeskavica koja bukvalno cvrči dok se spušta pred gosta. Osim u ukusu mesa, gosti mogu da uživaju i u dnevnoj ponudi ribe, a kao specijalitet izdvaja se hobotnica ispod sača. Vinska karta broji 170 etiketa, od čega je zastupljeno 60 odsto vina iz Srbije. U restoranu ima i izdvojen deo za nepušače. 

 


Restoran Avala  - INFO


tip lokala: 

radno vreme: 9-24

telefon: 011/40-42-951

mobilni: 

adresa: Ljutice Bogdana 24

grad: Beograd

sajt: www.restoranavala.rs

ima izdvojen deo za nepušače


Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Radost - fina kuhinjica

Radost fina kuhinjica je restoran u kome je Martin Gor iz Depeche Moda probao skoro sve s menija. U njemu se zdrava hrana priprema svakodnevno, a radni dan počinje rano ujutro, kada vlasnica Saška Maček odlazi na pijacu po sveže namirnice. Zatim...Još strože kazne

Za neizdavanje računa zatvaranje restorana na godinu dana...

Pred letnju sezonu ugostitelje je dočekala loša vest. Naime, država je odlučila da pooštri kazne za prekršaje poput neprijavljivanja zaposlenih ili neizdavanja fiskalnog računa, pa ako...Zaštita podataka gostiju (GDPR)

Hotelijeri u svetu već odavno su spremni, dok se domaći, kao što to obično biva u našoj zemlji, pripremaju u minut do 12. Podaci jesu resurs, ali s novom regulativom (GDPR) ujedno predstavljaju i veliku odgovornost i zahtevaju čitav niz mera koje...Pušenje ili ne, odlučite sami!

GORAN JOVIĆ

vlasnik kafića Knez, Valjevo

Smatram da samo fizičkim pregradama kao što su zid ili staklo, u stvari, dobijate pravi prostor, dok podela na rejone bez pregrade znači isto kao kada bi u jednom malom delu bazena bilo dozvoljeno...U kuhinji mora da bude zabavno

EYCK ZIMMER

Culinary director hotela Square Nine

Sa novim šefom kuhinje hotela Square Nine Eyckom Zimmerom razgovarali smo o kuvanju, novom letnjem meniju, Mišlenovim zvezdicama i životu u Beogradu. 

Koliko je ovaj duhoviti Nemac neobičan...