Home  //  Lokali  //  Restorani  //  Pajino preslo
4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (1 Vote)

Pajino preslo je ski bar i restoran na istoimenom prevoju na Kopaoniku. Nalazi se na vrhu ski staze Mašinac, istovremeno na raskrsnici staza Pančićev vrh i Karaman greben, na samoj krivini za crvenu Duboku, kao i na mapi pešačkih tura. Lokal je izmešten iz gužve i vreve Konaka, a istovremeno je dovoljno pristupačan – najviše dvadeset minuta peške iz centra, blago uzbrdo. Kolibu površine 96m2 karakteriše upečatljiv enterijer, moderna interpretacija etno stila, koji je, kao i sam brending, osmislio i realizovao design hub Project A1 iz Novog Sada. Osim toga, gostima je na raspolaganju prostrana bašta, sasvim okružena prirodom, savršeno skrovište za sve koji žele odmor i opuštanje.

Pajino preslo je najposećenije tokom dana kada skijaši i borderi svraćaju na ručak ili prave kraću pauzu uz čaj, kafu ili kuvano vino. Ukoliko je vreme sunčano, gosti se udobno smeštaju u baštu gde uživaju u svim blagodetima planinskog vazduha i prirode. Ukoliko je vreme hladno i maglovito, posetioci se okupljaju unutra, oko ognjišta koje je centralno pozicionirano i okruženo stolovima, hoklicama i panjevima. S obzirom na to da se vatra na ognjištu nikada ne gasi, ono je omiljeni izvor toplote koji se koristi kako za zagrevanje, tako i za sušenje opreme.

U Pajinom preslu služi se raznovrsna hrana, ali pre svega ona domaća, jaka, zimska jela velikih gurmana. Tako se za doručak služe slatki i slani uštipci, kačamak na mnogo različitih načina i nezaobilazna jaja i kobasice. Nakon bogatih predjela, supa i čorbi, slede glavna jela kakva su čuvene špecle, pileća džigerica, kolenica, svinjska rebarca, zapečena ćuretina, ali i pice i juneći burgeri. U ponudi su i gotova jela poput planinske mućkalice, prebranca, junećeg gulaša, kiselog kupusa sa suvim rebrima i teletine ispod sača.


Pajino preslo bb - INFO


tip lokala: 

radno vreme: 9-23/ pet.-sub. 9-1

telefon: 

mobilni: 060/16-13-096

adresa: Pajino preslo bb

grad: Kopaonik

sajt: 

tip usluge, kuhinja: 


Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Riblji restoran s poreklom

Bogato i jedinstveno kulinarsko nasleđe od Gibraltara do Indijskog okeana opet je u gastronomskoj oazi mediteranske kuhinje restorana Porto Malteze. 



Domaće pivo od sladovine proizvedene od 100% ječma sa srpskih njiva

Udruženje pivara Srbije organizovalo je posetu sladari u Bačkoj Palanci, članici Soufflet grupe, koja za domaće, ali i izvozna tržišta, proizvodi slad za potrebe pivarske industrije.



Moj muž u nemogućoj misiji

Dok mi se slobodna subota nekada podrazumevala kao dan stvoren za uživanje, vremenom je postala presedan. Nemoguća misija. Sve dok moj muž nije odlučio to da promeni.



Top 12 beogradskih restorana za 2019

Godinu dana istraživali smo i obilazili restorane u Beogradu da bismo vam predstavili Top 12 beogradskih restorana za 2019.



15 nagrada za Barovo

Osvojeno 15 nagrada i ponovo zlatna medalja za vrhunsko crveno vino "Barovo" na najvećem svetskom vinskom takmičenju "Decanter"