Home  //  Lokali  //  Restorani  //  Pajino preslo
4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (1 Vote)

Pajino preslo je ski bar i restoran na istoimenom prevoju na Kopaoniku. Nalazi se na vrhu ski staze Mašinac, istovremeno na raskrsnici staza Pančićev vrh i Karaman greben, na samoj krivini za crvenu Duboku, kao i na mapi pešačkih tura. Lokal je izmešten iz gužve i vreve Konaka, a istovremeno je dovoljno pristupačan – najviše dvadeset minuta peške iz centra, blago uzbrdo. Kolibu površine 96m2 karakteriše upečatljiv enterijer, moderna interpretacija etno stila, koji je, kao i sam brending, osmislio i realizovao design hub Project A1 iz Novog Sada. Osim toga, gostima je na raspolaganju prostrana bašta, sasvim okružena prirodom, savršeno skrovište za sve koji žele odmor i opuštanje.

Pajino preslo je najposećenije tokom dana kada skijaši i borderi svraćaju na ručak ili prave kraću pauzu uz čaj, kafu ili kuvano vino. Ukoliko je vreme sunčano, gosti se udobno smeštaju u baštu gde uživaju u svim blagodetima planinskog vazduha i prirode. Ukoliko je vreme hladno i maglovito, posetioci se okupljaju unutra, oko ognjišta koje je centralno pozicionirano i okruženo stolovima, hoklicama i panjevima. S obzirom na to da se vatra na ognjištu nikada ne gasi, ono je omiljeni izvor toplote koji se koristi kako za zagrevanje, tako i za sušenje opreme.

U Pajinom preslu služi se raznovrsna hrana, ali pre svega ona domaća, jaka, zimska jela velikih gurmana. Tako se za doručak služe slatki i slani uštipci, kačamak na mnogo različitih načina i nezaobilazna jaja i kobasice. Nakon bogatih predjela, supa i čorbi, slede glavna jela kakva su čuvene špecle, pileća džigerica, kolenica, svinjska rebarca, zapečena ćuretina, ali i pice i juneći burgeri. U ponudi su i gotova jela poput planinske mućkalice, prebranca, junećeg gulaša, kiselog kupusa sa suvim rebrima i teletine ispod sača.


Pajino preslo bb - INFO


tip lokala: 

radno vreme: 9-23/ pet.-sub. 9-1

telefon: 

mobilni: 060/16-13-096

adresa: Pajino preslo bb

grad: Kopaonik

sajt: 

tip usluge, kuhinja: 


Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Zlatna medalja za „Vase de Pierre 2017"

Zlatna medalja za crveno vino „Vase de Pierre 2017" na prestižnom takmičenju vina „MUNDUS VINI“ u Nemačkoj



Beograđani i turisti uživali uz muziku, hranu, vino i feštu na reci

Uspešno završen prvi Belgrade Waterfront good food & wine festival



TOURISM INNOVATION DAY

Prva regionalna konferencija o inovacijama u preduzetništvu u turizmu, „Tourism innovation day“, održaće se 25. septambra 2019. godine u Naučno-tehnološkom parku Beograd. Projekat je podržao kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade...



Visoke ocene za devet premium vina ,,Tikveš Châteaux & Domaines”

Čak devet vina brend platforme ,,Tikveš” ,,Tikveš Châteaux & Domaines” dobila su visoke ocene od poznatog vinskog kritičara Jeb Dunnuck koji je deo  tima ,,Wine Advocate” čuvenog vinskog eksperta Roberta Parkera.



Više od 250.000 ljudi prevezeno kroz akciju „Društvo, ko vozi kući“ za 7 godina

Više od 250.000 posetilaca letnjih festivala u Srbiji koristilo je besplatan i bezbedan prevoz u proteklih sedam godina, u okviru akcije „Društvo, ko vozi kući?“. To znači da je kroz ovu društveno odgovornu kampanju, kompanija HEINEKEN Srbija...