Home  //  Lokali  //  Restorani  //  Pajino preslo
4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (1 Vote)

Pajino preslo je ski bar i restoran na istoimenom prevoju na Kopaoniku. Nalazi se na vrhu ski staze Mašinac, istovremeno na raskrsnici staza Pančićev vrh i Karaman greben, na samoj krivini za crvenu Duboku, kao i na mapi pešačkih tura. Lokal je izmešten iz gužve i vreve Konaka, a istovremeno je dovoljno pristupačan – najviše dvadeset minuta peške iz centra, blago uzbrdo. Kolibu površine 96m2 karakteriše upečatljiv enterijer, moderna interpretacija etno stila, koji je, kao i sam brending, osmislio i realizovao design hub Project A1 iz Novog Sada. Osim toga, gostima je na raspolaganju prostrana bašta, sasvim okružena prirodom, savršeno skrovište za sve koji žele odmor i opuštanje.

Pajino preslo je najposećenije tokom dana kada skijaši i borderi svraćaju na ručak ili prave kraću pauzu uz čaj, kafu ili kuvano vino. Ukoliko je vreme sunčano, gosti se udobno smeštaju u baštu gde uživaju u svim blagodetima planinskog vazduha i prirode. Ukoliko je vreme hladno i maglovito, posetioci se okupljaju unutra, oko ognjišta koje je centralno pozicionirano i okruženo stolovima, hoklicama i panjevima. S obzirom na to da se vatra na ognjištu nikada ne gasi, ono je omiljeni izvor toplote koji se koristi kako za zagrevanje, tako i za sušenje opreme.

U Pajinom preslu služi se raznovrsna hrana, ali pre svega ona domaća, jaka, zimska jela velikih gurmana. Tako se za doručak služe slatki i slani uštipci, kačamak na mnogo različitih načina i nezaobilazna jaja i kobasice. Nakon bogatih predjela, supa i čorbi, slede glavna jela kakva su čuvene špecle, pileća džigerica, kolenica, svinjska rebarca, zapečena ćuretina, ali i pice i juneći burgeri. U ponudi su i gotova jela poput planinske mućkalice, prebranca, junećeg gulaša, kiselog kupusa sa suvim rebrima i teletine ispod sača.


Pajino preslo bb - INFO


tip lokala: 

radno vreme: 9-23/ pet.-sub. 9-1

telefon: 

mobilni: 060/16-13-096

adresa: Pajino preslo bb

grad: Kopaonik

sajt: 

tip usluge, kuhinja: 


Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Srbija zabranjuje roštilj na ćumur?

U junu je u Skupštinu Srbije stigla građanska inicijativa kojom je zatraženo da se zakonom zabrani upotreba roštilja na ćumur...



Food Waste program u Courtyard Belgrade City Center hotelu

Dana 22. jula sastali smo se u hotelu Courtyard Belgrade City Center kako bi predstavili rezultate projekta HotelKitchen koji se bavi borbom sa otpadom od ostataka hrane tzv. food wastom



Novi hit letnje sezone - Barcaffè Cold Brew

Novi hit letnje sezone - Barcaffè Cold Brew hladno pripremljena kafa... Najnoviji trend u ispijanju kafe, Cold Brew, stiže u Srbiju - hladno pripremljena i hladno služena kafa, koja će ovog leta oduševiti posetioce kafića, pravi je izbor za sve...



Jagnjetina u Mrzencima

Jovan Mrđenović

Rešio sam i ovog leta da posetim Mrzence, kao što činim i niz prethodnih godina. Čovek koji ima sreću da nađe smeštaj u hotelu Nar u Mrzencima, gde se soba traži preko veze, treba da se istušira, odmori i uveče pravac kafana...



Oni od kafe prave savršenstvo

Profesija bariste u Srbiji je relativno mlada, ali se brzo razvija i izaziva veliko interesovanje, pogotovo sa pojavom posebno zanimljivih i kreativnih delova ovog posla poput latte art-a. Kako svi uživamo u lepim slikama, koje dodatno ulepšavaju...