Home  //  Lokali  //  Restorani  //  Pajino preslo
4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (1 Vote)

Pajino preslo je ski bar i restoran na istoimenom prevoju na Kopaoniku. Nalazi se na vrhu ski staze Mašinac, istovremeno na raskrsnici staza Pančićev vrh i Karaman greben, na samoj krivini za crvenu Duboku, kao i na mapi pešačkih tura. Lokal je izmešten iz gužve i vreve Konaka, a istovremeno je dovoljno pristupačan – najviše dvadeset minuta peške iz centra, blago uzbrdo. Kolibu površine 96m2 karakteriše upečatljiv enterijer, moderna interpretacija etno stila, koji je, kao i sam brending, osmislio i realizovao design hub Project A1 iz Novog Sada. Osim toga, gostima je na raspolaganju prostrana bašta, sasvim okružena prirodom, savršeno skrovište za sve koji žele odmor i opuštanje.

Pajino preslo je najposećenije tokom dana kada skijaši i borderi svraćaju na ručak ili prave kraću pauzu uz čaj, kafu ili kuvano vino. Ukoliko je vreme sunčano, gosti se udobno smeštaju u baštu gde uživaju u svim blagodetima planinskog vazduha i prirode. Ukoliko je vreme hladno i maglovito, posetioci se okupljaju unutra, oko ognjišta koje je centralno pozicionirano i okruženo stolovima, hoklicama i panjevima. S obzirom na to da se vatra na ognjištu nikada ne gasi, ono je omiljeni izvor toplote koji se koristi kako za zagrevanje, tako i za sušenje opreme.

U Pajinom preslu služi se raznovrsna hrana, ali pre svega ona domaća, jaka, zimska jela velikih gurmana. Tako se za doručak služe slatki i slani uštipci, kačamak na mnogo različitih načina i nezaobilazna jaja i kobasice. Nakon bogatih predjela, supa i čorbi, slede glavna jela kakva su čuvene špecle, pileća džigerica, kolenica, svinjska rebarca, zapečena ćuretina, ali i pice i juneći burgeri. U ponudi su i gotova jela poput planinske mućkalice, prebranca, junećeg gulaša, kiselog kupusa sa suvim rebrima i teletine ispod sača.


Pajino preslo bb - INFO


tip lokala: 

radno vreme: 9-23/ pet.-sub. 9-1

telefon: 

mobilni: 060/16-13-096

adresa: Pajino preslo bb

grad: Kopaonik

sajt: 

tip usluge, kuhinja: 


Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Izabran pobednik regionalnog takmičenja Barcaffé Barista Cup

Finalno takmičenje Barcaffé Barista Cup završeno je 19. septembra u Ljubljani u Barcaffè Barista Trening centru, a prestižnu nagradu osvojio je Sanin Kandić.



Magija uniforme

Piše: Ashok Murty modni konsultant

Generalno, uniforma ima dva primarna zadatka: prvo, da onome koji je nosi omogući da što lakše i efikasnije obavlja svoju delatnost i drugo, da dâ vizuelnu prepoznatljivost i logično uklapanje u neku grupu....



Hoćemo li uvoziti konobare

Problem nedostatka radnika u ugostiteljstvu već dugo muči vlasnike lokala u Srbiji. Tokom leta jedva je moguće organizovati posao jer je veliki broj ljudi napustio matične lokale i otišao da radi na moru, po brodovima ili u drugim mestima koja,...



Restoran Amici

Restoran Amici otvoren je 15. septembra 2007. godine, tako da baš u vreme kada ga predstavljamo u časopisu proslavlja svoj dvanaesti rođendan. Iako bi se po godinama reklo da tek ulazi u pubertet, ovaj restoran davno je dokazao svoju zrelost u...



Coca-Cola hbc najodrživiji proizvođač napitaka u evropi

Prema Dau Džons indeksu održivosti za 2019. godinu, jednom od vodećih globalnih merila održivosti poslovanja, kompanija Coca-Cola HBC je rangirana kao najodrživiji proizvođač napitaka u Evropi