Home  //  Lokali  //  Restorani  //  Pekarska radionica
3.1428571428571 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.14 (7 Votes)


 

U “krugu dvojke”, na uglu ulica Cara Dušana i Kralja Petra počela je sa radom Pekarska radionica. Iako je tek nedavno otvorena, veoma brzo je postala omiljeno mesto za testo mnogih Dorćolaca. U ovoj radionici za izradu jednog hleba potrebno je 2 i 3 dana, zavisno da li je leto ili zima, kako bi dobio pravi ukus. Spora fermentacija lagano razgrađuje brašno, a to je proces koji utiče da hleb bude malo ukusniji od “običnog”. Za pripremu hleba koristi se obično i ražano brašno, so i voda. Nema aditiva i veštačkih aroma, već samo veštih ruku vlasnika i pekara Hedona Fehmijua. Svi hlebovi pripremaju se na starinski način. Tako se, kaže Hedon, dobija hrskava i dobro pečena korica, odnosno pravi seljački hleb koji ne gubi na svežini ni kada stoji danima. Osim hlebova, u ponudi su i štapići, kroasani i slatka peciva.

 


Pekarska radionica - INFO


tip lokala: 

radno vreme: 7-18/nedeljom ne radi

telefon: 

mobilni: 

adresa: Kralja Petra 91

grad: Beograd

sajt: 

tip usluge, kuhinja: 


Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži