Home  //  Lokali  //  Restorani  //  Pekarska radionica
3.6 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.60 (5 Votes)


 

U “krugu dvojke”, na uglu ulica Cara Dušana i Kralja Petra počela je sa radom Pekarska radionica. Iako je tek nedavno otvorena, veoma brzo je postala omiljeno mesto za testo mnogih Dorćolaca. U ovoj radionici za izradu jednog hleba potrebno je 2 i 3 dana, zavisno da li je leto ili zima, kako bi dobio pravi ukus. Spora fermentacija lagano razgrađuje brašno, a to je proces koji utiče da hleb bude malo ukusniji od “običnog”. Za pripremu hleba koristi se obično i ražano brašno, so i voda. Nema aditiva i veštačkih aroma, već samo veštih ruku vlasnika i pekara Hedona Fehmijua. Svi hlebovi pripremaju se na starinski način. Tako se, kaže Hedon, dobija hrskava i dobro pečena korica, odnosno pravi seljački hleb koji ne gubi na svežini ni kada stoji danima. Osim hlebova, u ponudi su i štapići, kroasani i slatka peciva.

 


Pekarska radionica - INFO


tip lokala: 

radno vreme: 7-18/nedeljom ne radi

telefon: 

mobilni: 

adresa: Kralja Petra 91

grad: Beograd

sajt: 

tip usluge, kuhinja: 


Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Zbaralji Saverio za CafeBar network

Sbaragli Saverio, chef restorana Tosca, Ženeva

EKSKLUZIVNO ZA CAFÉBAR NETWORK

Svi restorani zaslužuju Mišlenovu zvezdicu!



U Homi ima mesta za sve

Kada smo krajem prošle godine pokrenuli inicijativu da se uspostavi balans u ugostiteljskim objektima tako da i pušači i nepušači imaju prostor u kome će uživati, našoj akciji među prvima se pridružio fine-dining restoran Homa



Chez Nik

Posle 17 godina u ugostiteljskom biznisu, od pekare, preko fast fooda i čuvene palačinkarnice Keops, ugostitelj Nikola Stupar, rešio je da, kako kaže, zaokruži svoju ugostiteljsku priču. Zato je na Novom Beogradu otvorio restoran Chez Nik. U...



Kako da izgradite identitet lokala

Dejan Veljković Džesi

vlasnik restorana Dukat, Pirot

U izgradnji identiteta lokala, restorana, bilo kog objekta, učestvuje veliki broj faktora, enterijer i spoljašnjost, koncept, osoblje, vlasnik, atmosfera... i na izgradnji i održanju identiteta...



Poštujte autoritete

Nikola Stojaković, srpski kuvar svetskog glasa, kuvarsku karijeru započeo je još u domaćoj  kuhinji. U njegovoj porodici, kaže, kult hrane bio je oduvek veoma važan. Uživa u pravljenju sosova, a sa 27 godina može da se pohvali dugogodišnjim radom...