Home  //  Lokali  //  Restorani  //  Gastro bar 20/44
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Ugostitelji poznati po klubu 20/44 otvorili su u Skadarliji gastro bar 20/44 da bi „starija” ekipa, kako kaže jedan od vlasnika Milivoje Božović, poznatiji kao Šilja, imala mesto za sebe u ovom gradu. Gostima nude domaću hranu na kojoj su i sami odrastali. Na meniju su uštipci sa sirom, prženice s kajmakom, sporo pečene butkice, mućkalica, a tu je i ponuda za vegetarijance: vege tanjir na kome su miročki sir, falafel, sušena paprika... Namirnice se nabavljaju od lokalnih, manjih proizvođača. Specijalitet kuće ujedno je i omiljeno jelo vlasnika: domaće taljatele s tartufima uvijene u pršutu, s rukolom i crvenim biberom. I sva testa i hlebovi su homemade. U vinskoj karti zastupljena su srpska vina, a vino kuće je Talas (Deurić). U baru je i bina na kojoj, zasada vikendom, sviraju džez i bluz bendovi kao što je Plava šerpa trio. U delu lokala pokraj bine nalazi se nekoliko stolova koji su namenjeni nepušačima. 

 


Gastro bar 20/44  - INFO


tip lokala: 

radno vreme: 9–24, pet. i sub. 9–1

telefon: 

mobilni: 064/244-80-13

adresa: Skadarska 40b

grad: Beograd

sajt: 

tip usluge, kuhinja: 


 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Kult gazde u Srba

Među redovnim gostima beogradskih restorana, a kažu da je njih u glavnom gradu oko dve hiljade, često se čuju rečenice tipa Hoćemo li kod... Gosti su već odavno u Beogradu prekristili Franš, Marinadu, Carevu Ćupriju, Homu... Jednostavno, danas se...



Caffe Caffe &Fish

Senjački restoran CaffeCaffe&Fish ove godine prvi put se našao na listi CaféBar network recommends Top 12 beogradskih restorana. Konstantan standard u poslovanju, kvalitetna usluga i odlična ponuda, uz posvećene vlasnike Srbislava Veljića i...



Ugostiteljstvo i besparica

Goran Jović

vlasnik kafića Knez, Valjevo  

Dugo sam razmišljao da li uopšte da počnem da pišem o ovoj temi bojeći se, pre svega, da ne budem pogrešno shvaćen. U razgovoru s nekolicinom prvenstveno drugara, a zatim i kolega, rešio sam da zarežem...



Luksuz u najavi

Novi hoteli u Srbiji

U naredne tri godine gosti Beograda i Novog Sada moći će da uživaju u svim sadržajima luksuznih hotela. Kako je najavljeno, svoja vrata otvoriće Hilton, Sheratton, St. Regis i W Belgrade. Srbija će se time upisati na mapu...



Vizionar koji krši pravila

Chef Masimo Botura

Masimo Botura u svetskoj gastronomiji poznat je kao kuvar beskrajne energije i neograničene mašte. Vlasnik je restorana Osteria Francescana, koji se nalazi u Modeni, u regiji Emilija Romanja, na severu Italije. Taj restoran...