Home  //  Lokali  //  Restorani  //  Gastro bar 20/44
3.0714285714286 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.07 (7 Votes)

Ugostitelji poznati po klubu 20/44 otvorili su u Skadarliji gastro bar 20/44 da bi „starija” ekipa, kako kaže jedan od vlasnika Milivoje Božović, poznatiji kao Šilja, imala mesto za sebe u ovom gradu. Gostima nude domaću hranu na kojoj su i sami odrastali. Na meniju su uštipci sa sirom, prženice s kajmakom, sporo pečene butkice, mućkalica, a tu je i ponuda za vegetarijance: vege tanjir na kome su miročki sir, falafel, sušena paprika... Namirnice se nabavljaju od lokalnih, manjih proizvođača. Specijalitet kuće ujedno je i omiljeno jelo vlasnika: domaće taljatele s tartufima uvijene u pršutu, s rukolom i crvenim biberom. I sva testa i hlebovi su homemade. U vinskoj karti zastupljena su srpska vina, a vino kuće je Talas (Deurić). U baru je i bina na kojoj, zasada vikendom, sviraju džez i bluz bendovi kao što je Plava šerpa trio. U delu lokala pokraj bine nalazi se nekoliko stolova koji su namenjeni nepušačima. 

 


Gastro bar 20/44  - INFO


tip lokala: 

radno vreme: 9–24, pet. i sub. 9–1

telefon: 

mobilni: 064/244-80-13

adresa: Skadarska 40b

grad: Beograd

sajt: 

tip usluge, kuhinja: 


 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...