Home  //  Lokali  //  Restorani  //  Gastro bar 20/44
3.0714285714286 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.07 (7 Votes)

Ugostitelji poznati po klubu 20/44 otvorili su u Skadarliji gastro bar 20/44 da bi „starija” ekipa, kako kaže jedan od vlasnika Milivoje Božović, poznatiji kao Šilja, imala mesto za sebe u ovom gradu. Gostima nude domaću hranu na kojoj su i sami odrastali. Na meniju su uštipci sa sirom, prženice s kajmakom, sporo pečene butkice, mućkalica, a tu je i ponuda za vegetarijance: vege tanjir na kome su miročki sir, falafel, sušena paprika... Namirnice se nabavljaju od lokalnih, manjih proizvođača. Specijalitet kuće ujedno je i omiljeno jelo vlasnika: domaće taljatele s tartufima uvijene u pršutu, s rukolom i crvenim biberom. I sva testa i hlebovi su homemade. U vinskoj karti zastupljena su srpska vina, a vino kuće je Talas (Deurić). U baru je i bina na kojoj, zasada vikendom, sviraju džez i bluz bendovi kao što je Plava šerpa trio. U delu lokala pokraj bine nalazi se nekoliko stolova koji su namenjeni nepušačima. 

 


Gastro bar 20/44  - INFO


tip lokala: 

radno vreme: 9–24, pet. i sub. 9–1

telefon: 

mobilni: 064/244-80-13

adresa: Skadarska 40b

grad: Beograd

sajt: 

tip usluge, kuhinja: 


 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Food Waste program u Courtyard Belgrade City Center hotelu

Dana 22. jula sastali smo se u hotelu Courtyard Belgrade City Center kako bi predstavili rezultate projekta HotelKitchen koji se bavi borbom sa otpadom od ostataka hrane tzv. food wastom



Novi hit letnje sezone - Barcaffè Cold Brew

Novi hit letnje sezone - Barcaffè Cold Brew hladno pripremljena kafa... Najnoviji trend u ispijanju kafe, Cold Brew, stiže u Srbiju - hladno pripremljena i hladno služena kafa, koja će ovog leta oduševiti posetioce kafića, pravi je izbor za sve...



Jagnjetina u Mrzencima

Jovan Mrđenović

Rešio sam i ovog leta da posetim Mrzence, kao što činim i niz prethodnih godina. Čovek koji ima sreću da nađe smeštaj u hotelu Nar u Mrzencima, gde se soba traži preko veze, treba da se istušira, odmori i uveče pravac kafana...



Oni od kafe prave savršenstvo

Profesija bariste u Srbiji je relativno mlada, ali se brzo razvija i izaziva veliko interesovanje, pogotovo sa pojavom posebno zanimljivih i kreativnih delova ovog posla poput latte art-a. Kako svi uživamo u lepim slikama, koje dodatno ulepšavaju...



Vino kao most povezivanja Zapadnog Balkana

Novi projekat "Vino kao most povezivanja Zapadnog Balkana" je projekat pod kojim će se izgraditi veze za povezivanje zemalja regiona u pravcu promocije Balkana kao vinskog regiona