Home  //  Lokali  //  Restorani  //  Stanica 1884
2.8333333333333 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.83 (3 Votes)

Ekipa iz Mr. Stefan Brauna otvorila je na Železničkoj stanici u Beogradu restoran Stanica 1884. U nazivu lokala je godina kada je sagrađena Železnička stanica, dok se kroz enterijer prožima duh starih vremena. Kuhinja je nacionalna, a jela pripremljena na savremen način. Kuhinju je postavio Raša Vlačić, a chef je Konstantin Katafaj, koji za pripremu jela koristi namirnice od lokalnih proizvođača. Ajvar stiže s juga Srbije, a jagnjetina s Peštera. Iz ponude se izdvajaju rolovana jagnjetina u sosu od brusnica, Rašina pljeskavica (pljeskavica od cepkane junetine) i vojvođanski mlinci sa čvarcima i slaninom. Za poslastice je zadužen Mirko Rajković, koji kaže da se gostima zasada najviše dopada vojvođanski kolač sa sremskim sirom, nešto poput čizkejka, ali srpskog, i dedin ponos, kombinacija crnog i belog musa od čokolade i sušenog voća kuvanog u vinjaku. Vinska karta broji 110 etiketa, među kojima preovlađuju srpske. Restoran ima 88 mesta za sedenje unutra i 60 u bašti. 

 


STANICA 1884 - INFO


tip lokala: 

radno vreme: 88–24, pet. i sub. 8–1

telefon: 066/66-55-444

mobilni: 

adresa: Savski trg 2

grad: Beograd

sajt:  www.stanica1884.rs

tip usluge, kuhinja: 


 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Frikom predstavio program za HoReCu

Kompanija Frikom prezentovala je meni koji se može pripremiti od raznovrsnog asortimana smrznutog programa, dok su kuvari za predstavnike medija i kolege kuvare pripremali kompletan ručak i deserte, idealne za ponudu u restoranima i hotelima.



U susret 10. oktobru!

U želji da se dodatno podstakne preduzetnički duh i istakne značaj nezavisnog biznisa za celokupnu zajednicu, METRO Srbija 10. oktobra obeležava „Dan sopstvenog poslovanja“.



Sve je spremno za Vinski maraton

Tokom tri dana manifestacije, trčaće se dve trke kroz vinograde: Vinska (21,1 km) i Trka uživanja (6 km).



Ukusi Vojvodine

Festival traje do 1. oktobra i na njemu posetiocu mogu da uživaju u ukusima rinflajša, perkleta, paprikaša, gulaša...



Prvi Sheraton u regionu

Uspostavljanjem saradnje domaće kompanije MK Group, sa jednom od najpoznatijih hotelskih korporacija u svetu,