Home  //  Lokali  //  Restorani  //  Betonski brod
2.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.75 (4 Votes)

Betonski brod Sip, koji je posle raščišćavanja otpadne zone iz reke Save izvučen na površinu i uz veliki napor pretvoren u novu turističku atrakciju, Kulturni centar i restoran sa istorijom, dobio je novo-staro ime: Betonski brod. U prošlosti taj brod služio je za prevoz ranjenika s Baltičkog fronta u bolnice, a napravljen je od betona kao i ostalih 50 iz te serije, zbog otpornosti betonskog trupa na mine, koje su predstavljale najveću opasnost za brodove tokom Drugog svetskog rata na morima i rekama. U Evropi su preostala samo dva betonska broda proizvedena u Nemačkoj 1943. godine (deo druge serije proizvodnje).  Jedan je u muzeju u nemačkom gradu Rostoku, a drugi je u Srbiji, na reci Savi, i zahvaljujući velikom entuzijazmu, teškom radu i upornosti vlasnika Marka Malenića pretvoren je u turističko-ugostiteljsko zdanje – Betonski brod. Sačinjen je od restorana, kafe-restorana, mini-bara, potpalublja – zimskog klupskog prostora, Beergartena i kulturnog centra. Kako spolja tako i iznutra, iako je prekriven drvetom radi lepšeg izgleda, namerno su ostavljeni vidljivi delovi betona. U kulturnom centru posetioci mogu da vide na fotografijama kako je brod nekada izgledao. U ugostiteljskoj ponudi su razne vrste pasta i paelja, jela od mesa poput seckanog goveđeg bifteka i piletine Mohito, jela od ribe i obrok salate.  

 


Betonski brod - INFO


tip lokala: 

radno vreme: 11–1

telefon: 

mobilni: 063/888-1943

adresa: Savsko pristanište bb

grad: Beograd

sajt:  www.betonskibrod.rs

tip usluge, kuhinja: 


 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Svako u srcu nosi svoju kafanu

Jovan Mrđenović

ugostitelj

Beograd 1867. slavi povratak kneza Mihaila Obrenovića iz Carigrada, gde mu je turski sultan uručio ferman o predaji srpskih gradova. U kafani Srpska kruna priređeno je veliko slavlje. Tim povodom došao je Jaša Ignjatović...



Danuška Kumara

Danuška Kumara

Glavni kuvar hotela Hyatt Regency Beograd 



Iris New Balkan Cuisine

Iris New Balkan Cuisine, fine dining restoran, Beogradu je pre nešto više od dve godine, kada je otvoren, doneo novi koncept ugostiteljstva. Malo ko je verovao u njegov opstanak, ali zahvaljujući ogromnom entuzijazmu zaposlenih i ljubavi prema...



Tajna uspeha je u radu, posvećenosti i viziji

Mihailo Janković

direktor kompanije Nectar, govori za CaféBar network povodom obeležavanja jubileja, 20 godina uspešnog poslovanja kompanije Nectar



Coca-Cola inspirisala sve da budu Deda Mraz i usreće decu iz SOS sela Srbije

Ove Nove godine 170 dece iz SOS dečijih sela u Kraljevu i Sremskoj Kamenici iskusiće radost praznika i provesti nezaboravno zimovanje zahvaljujući građanima Srbije i kompaniji Coca-Cola.