Home  //  Lokali  //  Restorani  //  Betonski brod
2.2857142857143 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.29 (7 Votes)

Betonski brod Sip, koji je posle raščišćavanja otpadne zone iz reke Save izvučen na površinu i uz veliki napor pretvoren u novu turističku atrakciju, Kulturni centar i restoran sa istorijom, dobio je novo-staro ime: Betonski brod. U prošlosti taj brod služio je za prevoz ranjenika s Baltičkog fronta u bolnice, a napravljen je od betona kao i ostalih 50 iz te serije, zbog otpornosti betonskog trupa na mine, koje su predstavljale najveću opasnost za brodove tokom Drugog svetskog rata na morima i rekama. U Evropi su preostala samo dva betonska broda proizvedena u Nemačkoj 1943. godine (deo druge serije proizvodnje).  Jedan je u muzeju u nemačkom gradu Rostoku, a drugi je u Srbiji, na reci Savi, i zahvaljujući velikom entuzijazmu, teškom radu i upornosti vlasnika Marka Malenića pretvoren je u turističko-ugostiteljsko zdanje – Betonski brod. Sačinjen je od restorana, kafe-restorana, mini-bara, potpalublja – zimskog klupskog prostora, Beergartena i kulturnog centra. Kako spolja tako i iznutra, iako je prekriven drvetom radi lepšeg izgleda, namerno su ostavljeni vidljivi delovi betona. U kulturnom centru posetioci mogu da vide na fotografijama kako je brod nekada izgledao. U ugostiteljskoj ponudi su razne vrste pasta i paelja, jela od mesa poput seckanog goveđeg bifteka i piletine Mohito, jela od ribe i obrok salate.  

 


Betonski brod - INFO


tip lokala: 

radno vreme: 11–1

telefon: 

mobilni: 063/888-1943

adresa: Savsko pristanište bb

grad: Beograd

sajt:  www.betonskibrod.rs

tip usluge, kuhinja: 


 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Mogućnost naručivanja vina na kućnu adresu

Vino je deo mnogih slavlja i lepih trenutaka. Tokom vanrednog stanja Vinarija Tikveš je omogućila svojim konzumentima da naruče vino koje će biti dostavljeno na kućnu adresu. Procedura za Home delivery je vrlo jednostavna i dostupna svim...



Kako da kreirate sopstvenu chill out zonu

Mnogima od nas prečesto je nedostajalo vreme koje ćemo posvetiti samo sebi. Sticajem okolnosti poslednjih dana i nedelja čini se da ćemo imati dovoljno vremena za sebe, svoje misli i stvari, te ga valja pametno iskoristiti. Kako biste ovo vreme...



GLOVO nastavlja rad

U kompaniji Glovo naš glavni prioritet tokom ove epidemije uvek su bezbednost, zdravlje i dobrobit naših zaposlenih, korisnika, kurira i partnera.

Vlada Srbije pokrenula je vanredne mere ograničenja kretanja i zatvaranje granica radi daljeg...



Plazma Stiksi: Nova Plazma sa najviše čokolade ikad!

Kompanija Bambi, lider na konditorskom tržištu, rešila je da obraduje sve ljubitelje Plazme novim ukusima u svom portfoliju. Nakon Plazma Kocke koja je naišla na jako pozitivne reakcije kod potrošača, sada je predstavljen novi proizvod. Kako bi...



Jovan Mrđenović kolumna

GOSPODINU S LJUBAVLJU

Ovo je pravi naslov za priču o Slobodanu Dakiću Daki, čuvenom ugostitelju iz Zemuna koji je marta 1981. godine otvorio kultni restoran Daka u mirnom kraju Zemuna, u Hercegovačkoj ulici. Time je počelo novo doba za...