Home  //  Lokali  //  Restorani  //  Oxalis
3.7 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.70 (25 Votes)

 

Oxalis je lekovita biljka koja potiče iz Brazila, smatra se da donosi sreću i često se koristi u ishrani. Po njoj je nazvan i fine-dining restoran u Beogradu. Otvorila su ga dvojica iskusnih, mladih kuvara, Ljubiša Pljevaljčić i Danilo Bućan. Prostor je, kao i meni, veoma sveden. Ima svega sedam stolova smeštenih u minimalistički dizajniranom enterijeru. Na meniju je 12 jela, među kojima i jagnjetina nagrađena na takmičenju San Pellegrino Young Chef 2016. Jelovnik se menja sezonski i na njemu su ispisani samo nazivi sastojaka koji se nalaze u jelu da bi gosti, kako kaže Ljubiša, u svakom trenutku bili u komunikaciji s kuvarima. Osim a la carte jela, u ponudi su i dva degustaciona menija (pet ili sedam sledova) po ceni od 2.500 i 2.900 dinara.  

 

 


Oxalis   - INFO


tip lokala: 

radno vreme: 14–23, nedeljom 13–22

telefon: 

mobilni: 068/522-05-90

adresa: Neznanog junaka 47

grad: Beograd 

sajt: www.oxalisrestaurant.com

tip usluge, kuhinja: 


 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Riblji restoran s poreklom

Bogato i jedinstveno kulinarsko nasleđe od Gibraltara do Indijskog okeana opet je u gastronomskoj oazi mediteranske kuhinje restorana Porto Malteze. 



Domaće pivo od sladovine proizvedene od 100% ječma sa srpskih njiva

Udruženje pivara Srbije organizovalo je posetu sladari u Bačkoj Palanci, članici Soufflet grupe, koja za domaće, ali i izvozna tržišta, proizvodi slad za potrebe pivarske industrije.



Moj muž u nemogućoj misiji

Dok mi se slobodna subota nekada podrazumevala kao dan stvoren za uživanje, vremenom je postala presedan. Nemoguća misija. Sve dok moj muž nije odlučio to da promeni.



Top 12 beogradskih restorana za 2019

Godinu dana istraživali smo i obilazili restorane u Beogradu da bismo vam predstavili Top 12 beogradskih restorana za 2019.



15 nagrada za Barovo

Osvojeno 15 nagrada i ponovo zlatna medalja za vrhunsko crveno vino "Barovo" na najvećem svetskom vinskom takmičenju "Decanter"