Home  //  Lokali  //  Restorani  //  Oxalis
3.775 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.78 (20 Votes)

 

Oxalis je lekovita biljka koja potiče iz Brazila, smatra se da donosi sreću i često se koristi u ishrani. Po njoj je nazvan i fine-dining restoran u Beogradu. Otvorila su ga dvojica iskusnih, mladih kuvara, Ljubiša Pljevaljčić i Danilo Bućan. Prostor je, kao i meni, veoma sveden. Ima svega sedam stolova smeštenih u minimalistički dizajniranom enterijeru. Na meniju je 12 jela, među kojima i jagnjetina nagrađena na takmičenju San Pellegrino Young Chef 2016. Jelovnik se menja sezonski i na njemu su ispisani samo nazivi sastojaka koji se nalaze u jelu da bi gosti, kako kaže Ljubiša, u svakom trenutku bili u komunikaciji s kuvarima. Osim a la carte jela, u ponudi su i dva degustaciona menija (pet ili sedam sledova) po ceni od 2.500 i 2.900 dinara.  

 

 


Oxalis   - INFO


tip lokala: 

radno vreme: 14–23, nedeljom 13–22

telefon: 

mobilni: 068/522-05-90

adresa: Neznanog junaka 47

grad: Beograd 

sajt: www.oxalisrestaurant.com

tip usluge, kuhinja: 


 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Frikom predstavio program za HoReCu

Kompanija Frikom prezentovala je meni koji se može pripremiti od raznovrsnog asortimana smrznutog programa, dok su kuvari za predstavnike medija i kolege kuvare pripremali kompletan ručak i deserte, idealne za ponudu u restoranima i hotelima.



U susret 10. oktobru!

U želji da se dodatno podstakne preduzetnički duh i istakne značaj nezavisnog biznisa za celokupnu zajednicu, METRO Srbija 10. oktobra obeležava „Dan sopstvenog poslovanja“.



Sve je spremno za Vinski maraton

Tokom tri dana manifestacije, trčaće se dve trke kroz vinograde: Vinska (21,1 km) i Trka uživanja (6 km).



Ukusi Vojvodine

Festival traje do 1. oktobra i na njemu posetiocu mogu da uživaju u ukusima rinflajša, perkleta, paprikaša, gulaša...



Prvi Sheraton u regionu

Uspostavljanjem saradnje domaće kompanije MK Group, sa jednom od najpoznatijih hotelskih korporacija u svetu,