Home  //  Lokali  //  Restorani  //  Cafe Lavash
2.625 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.63 (4 Votes)


 

U Beton hali u Beogradu otvoren je Cafe Lavash, u kome se „beogradski šmek susreće s duhom Bliskog istoka”. Reč Lavash je jermenskog porekla i u zemljama Azije i Bliskog Istoka od davnina označava tanku lepinjicu koja se pravi od pšeničnog brašna. Svaka od zemalja je unela u recept nešto svoje i neretko su turistička atrakcija mnogih destinacija upravo žene tradicionalno obučene koje pred turistima na ogromnim plehovima mese lavash. Kuhinju predvode dva kuvara iz Indije, Mandal Animeš, šef kuhinje, i njegov zamenik Ravat Manoj. Na meniju su balkanski, bliskoistočni i indijski ukusi, interpretirani na nov način. Iz ponude se izdvajaju Mevala, mlevena jagnjetina i junetina s pirotskim kačkavaljem, i Kibbeh Nayyeh, libanski tartar od junećeg filea, s bulgur pšenicom, svežom nanom, ljutom paprikom, crvenim lukom i uljem od tartufa. U Cafe Lavashu gosti mogu da probaju Pide, tursku picu sa preko deset nadeva, koja se priprema u peći u centralnom delu restorana. Kada je reč o karti pića, poseban akcenat je na velikom izboru pivskih etiketa, kako industrijskih tako i kraft piva. Enterijer potpisuje arhitektonski studio Autoban iz Istanbula, jedan od najnagrađivanijih evropskih dizajn studija, koji ga opisuje kao sofisticiran prostor u kome je duh tradicije spojen s modernom estetikom. 

 

 


Cafe Lavash  - INFO


tip lokala: 

radno vreme: 12-2

telefon: 011/403-64-30

mobilni:

adresa: Karađorđeva 2–4

grad: Beograd 

sajt: www.lavash.rs

tip usluge, kuhinja: 


 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Neizmeran značaj enterijera

Goran Jović

vlasnik kafića Knez, Valjevo  

Izuzetno važan činilac pokretanja i opremanja restorana, kafića ili bara jeste enterijer. Dobar dizajn enterijera može da bude presudan za poslovanje, gotovo isto kao i kvalitetna hrana, veliki izbor pića...



Bizu - sushi bar

Poznavaoci beogradskih restorana prepoznaju da je Bizu na Topčiderskom brdu sigurno mesto u gradu za dobar suši. Veštinu spremanja učili su od čuvenog šefa Jošihiro Fudžimare, Japanca sa 25 godina majstorskog iskustva. Sva jela sa menija ...



Da li ste ovog leta „overili“ Prostoriju?

U poslednje vreme, društvene mreže „gore“. Svi koji su za odlazak na more ove godine izabrali Crnu Goru, i Beograđanima posebno drag Herceg Novi, na svojim Instagram i Facebook profilima svakodnevno kače fotografije sa #summerinfocus #prostorija...



Srpska vinska revolucija

O srpskim vinima i domaćoj vinskoj sceni razgovarali smo sa Branimirom Šikanićem.... U vreme kada u Srbiji niko nije izlazio na „čašu vina”, dvojica braće Branimir i Nebojša Šikanić pokrenuli su revoluciju. U svet vina ušli su pre četvrt veka i...



Srpski pirati osvajaju Seul

RESTORAN BEOGRAD, SEUL... Ekskluzivno za CaféBar network o ugostiteljskim počecima i dosadašnjim uspesima restorana Beograd na drugom kraju sveta, u Seulu, razgovarali smo s Novakom Mandićem, idejnim tvorcem i vlasnikom