Home  //  Lokali  //  Restorani  //  Cafe Lavash
2.625 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.63 (4 Votes)


 

U Beton hali u Beogradu otvoren je Cafe Lavash, u kome se „beogradski šmek susreće s duhom Bliskog istoka”. Reč Lavash je jermenskog porekla i u zemljama Azije i Bliskog Istoka od davnina označava tanku lepinjicu koja se pravi od pšeničnog brašna. Svaka od zemalja je unela u recept nešto svoje i neretko su turistička atrakcija mnogih destinacija upravo žene tradicionalno obučene koje pred turistima na ogromnim plehovima mese lavash. Kuhinju predvode dva kuvara iz Indije, Mandal Animeš, šef kuhinje, i njegov zamenik Ravat Manoj. Na meniju su balkanski, bliskoistočni i indijski ukusi, interpretirani na nov način. Iz ponude se izdvajaju Mevala, mlevena jagnjetina i junetina s pirotskim kačkavaljem, i Kibbeh Nayyeh, libanski tartar od junećeg filea, s bulgur pšenicom, svežom nanom, ljutom paprikom, crvenim lukom i uljem od tartufa. U Cafe Lavashu gosti mogu da probaju Pide, tursku picu sa preko deset nadeva, koja se priprema u peći u centralnom delu restorana. Kada je reč o karti pića, poseban akcenat je na velikom izboru pivskih etiketa, kako industrijskih tako i kraft piva. Enterijer potpisuje arhitektonski studio Autoban iz Istanbula, jedan od najnagrađivanijih evropskih dizajn studija, koji ga opisuje kao sofisticiran prostor u kome je duh tradicije spojen s modernom estetikom. 

 

 


Cafe Lavash  - INFO


tip lokala: 

radno vreme: 12-2

telefon: 011/403-64-30

mobilni:

adresa: Karađorđeva 2–4

grad: Beograd 

sajt: www.lavash.rs

tip usluge, kuhinja: 


 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Kokteli od konjaka sa ukusom plavih sireva

Japanac Shuzo Nagumo je 36-godišnji miksolog koji se specijalizovao za neobične ukuse koktela. Vasabi votka, bosiljak džin i konjak od plavih sireva samo su neki od alkoholnih pića koje je on kreirao za svoje neobične koktele.



Podeli momente za pamćenje

Somersby, i ovog leta nudi osveženje za visoke temperature..Sadrži 4,5 odsto alkohola i služi se dobro rashlađen sa puno leda.



Trofej za najbolje vino iz Makedonije

Na svečanoj ceremoniji održanoj u Londonu, predstavnici prestižnog međunarodnog vinskog takmičenja - International Wine Challenge (IWC), dodelili su godišnju nagradu Trofej za kvalitet vinu Vranec Special Selection iz berbe 2015. vinariji Tikveš.



Novi generalni direktor vinarije Tikveš

Upravni odbor vinarije Tikveš imenovao je Radoša Vukićevića  za novog generalnog direktora kompanije.



Zatvoren Oxalis

Oxalis, jedan od retkih fine-dining restorana u našoj prestonici je zatvoren. Razlog zatvaranje su finasije.