Home  //  Lokali  //  Restorani  //  Cafe Lavash
2.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.75 (2 Votes)


 

U Beton hali u Beogradu otvoren je Cafe Lavash, u kome se „beogradski šmek susreće s duhom Bliskog istoka”. Reč Lavash je jermenskog porekla i u zemljama Azije i Bliskog Istoka od davnina označava tanku lepinjicu koja se pravi od pšeničnog brašna. Svaka od zemalja je unela u recept nešto svoje i neretko su turistička atrakcija mnogih destinacija upravo žene tradicionalno obučene koje pred turistima na ogromnim plehovima mese lavash. Kuhinju predvode dva kuvara iz Indije, Mandal Animeš, šef kuhinje, i njegov zamenik Ravat Manoj. Na meniju su balkanski, bliskoistočni i indijski ukusi, interpretirani na nov način. Iz ponude se izdvajaju Mevala, mlevena jagnjetina i junetina s pirotskim kačkavaljem, i Kibbeh Nayyeh, libanski tartar od junećeg filea, s bulgur pšenicom, svežom nanom, ljutom paprikom, crvenim lukom i uljem od tartufa. U Cafe Lavashu gosti mogu da probaju Pide, tursku picu sa preko deset nadeva, koja se priprema u peći u centralnom delu restorana. Kada je reč o karti pića, poseban akcenat je na velikom izboru pivskih etiketa, kako industrijskih tako i kraft piva. Enterijer potpisuje arhitektonski studio Autoban iz Istanbula, jedan od najnagrađivanijih evropskih dizajn studija, koji ga opisuje kao sofisticiran prostor u kome je duh tradicije spojen s modernom estetikom. 

 

 


Cafe Lavash  - INFO


tip lokala: 

radno vreme: 12-2

telefon: 011/403-64-30

mobilni:

adresa: Karađorđeva 2–4

grad: Beograd 

sajt: www.lavash.rs

tip usluge, kuhinja: 


 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


U Zagrebu se otvara InterContinental

Mišković je već počeo da razgleda potencijalne lokacije za otvaranje hotela.



Apatinska pivara prikupila 750.000 čepova

Prikupljeni zatvarači uručeni su predsedniku Udruženja Zoranu Martinovu, a celokupni prihod od prodaje sakupljenih čepova koristiće se za nabavku ortopedskih pomagala osobama sa invaliditetom.



Stih vredniji od novca

Danas se u gradovima širom Srbije obeležava Svetski dan poezije.



Srebro za Chardonnay Special Selection

Na najvećem 24. Međunarodnom takmičenju vina Chardonnay du Monde održanom u Francuskoj, Chardonnay Special Selection vino vinarije Tikveš berba 2016. osvojilo je srebrnu medalju.



Danas je dan za Ukuse Francuske

U Beogradu, u ukusima francuske gastronomije gosti će moći da uživaju u restoranima: Casa Nova, Enso, Franš, Homa, Kalemegdanska terasa, Klub književnika, Madera, Na ćošku, Oxalis, Žabar, Voulez-vous, The Square i na splavu Play.