Home  //  Lokali  //  Restorani  //  Cafe Lavash
2.625 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.63 (4 Votes)


 

U Beton hali u Beogradu otvoren je Cafe Lavash, u kome se „beogradski šmek susreće s duhom Bliskog istoka”. Reč Lavash je jermenskog porekla i u zemljama Azije i Bliskog Istoka od davnina označava tanku lepinjicu koja se pravi od pšeničnog brašna. Svaka od zemalja je unela u recept nešto svoje i neretko su turistička atrakcija mnogih destinacija upravo žene tradicionalno obučene koje pred turistima na ogromnim plehovima mese lavash. Kuhinju predvode dva kuvara iz Indije, Mandal Animeš, šef kuhinje, i njegov zamenik Ravat Manoj. Na meniju su balkanski, bliskoistočni i indijski ukusi, interpretirani na nov način. Iz ponude se izdvajaju Mevala, mlevena jagnjetina i junetina s pirotskim kačkavaljem, i Kibbeh Nayyeh, libanski tartar od junećeg filea, s bulgur pšenicom, svežom nanom, ljutom paprikom, crvenim lukom i uljem od tartufa. U Cafe Lavashu gosti mogu da probaju Pide, tursku picu sa preko deset nadeva, koja se priprema u peći u centralnom delu restorana. Kada je reč o karti pića, poseban akcenat je na velikom izboru pivskih etiketa, kako industrijskih tako i kraft piva. Enterijer potpisuje arhitektonski studio Autoban iz Istanbula, jedan od najnagrađivanijih evropskih dizajn studija, koji ga opisuje kao sofisticiran prostor u kome je duh tradicije spojen s modernom estetikom. 

 

 


Cafe Lavash  - INFO


tip lokala: 

radno vreme: 12-2

telefon: 011/403-64-30

mobilni:

adresa: Karađorđeva 2–4

grad: Beograd 

sajt: www.lavash.rs

tip usluge, kuhinja: 


 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Frikom predstavio program za HoReCu

Kompanija Frikom prezentovala je meni koji se može pripremiti od raznovrsnog asortimana smrznutog programa, dok su kuvari za predstavnike medija i kolege kuvare pripremali kompletan ručak i deserte, idealne za ponudu u restoranima i hotelima.



U susret 10. oktobru!

U želji da se dodatno podstakne preduzetnički duh i istakne značaj nezavisnog biznisa za celokupnu zajednicu, METRO Srbija 10. oktobra obeležava „Dan sopstvenog poslovanja“.



Sve je spremno za Vinski maraton

Tokom tri dana manifestacije, trčaće se dve trke kroz vinograde: Vinska (21,1 km) i Trka uživanja (6 km).



Ukusi Vojvodine

Festival traje do 1. oktobra i na njemu posetiocu mogu da uživaju u ukusima rinflajša, perkleta, paprikaša, gulaša...



Prvi Sheraton u regionu

Uspostavljanjem saradnje domaće kompanije MK Group, sa jednom od najpoznatijih hotelskih korporacija u svetu,