Home  //  Lokali  //  Restorani  //  Homa
2.8333333333333 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.83 (18 Votes)

Homa
Jedini restoran u gradu u kojem možete probati kefte od bakalara, terine od pačje džigerice, prženu empanadu s piletinom, dimljenim sirom, spanaćem i kiselim krastavčićima ili grilovani svinjski file u karne asada marinadi s topljenim sirom i pečenim kukuruzom, jeste Homa na uglu Dositejeve ulice i Ulice Senjanina Ive.
Homa je u persijskoj mitologiji ptica koja jednom uzleti i nikad ne sleće. Vlasnici su to želeli i za sebe, da pokrenu posao i da nikada ne staju, zbog čega su svoj lokal nazvali baš po tom mitološkom biću.
Filip Ćirić, kuvar i jedan od vlasnika, ovaj restoran opisuje kao mesto za uživanje u južnoameričkim specijalitetima sa začinom Tajlanda i kvalitetnim vinima. Posle dugogodišnjeg rada u restoranu Na ćošku, Filip i njegov kolega Vlastimir Puhalo odlučili su da otvore svoj lokal. Filip je u restoranu zadužen za kuhinju, dok Vlastimir vodi računa o odnosima s javnošću i drugim aspektima posla. Njihovu ideju prepoznao je i Antonio Pasarela, jedan od stalnih gostiju, i odlučio da im se priključi kao treći suvlasnik. Posetioci imaju priliku da probaju brojne specijalitete kao što je Škripavac, grilovani kozji sir koji škripi kad se zagrize, ili neko od tajlandskih jela kao što je losos u zelenom sosu od karija ili pile u crvenom kariju. U zavisnosti od Filipovog raspoloženja i trenutne inspiracije, neretko u ponudi imaju i poseban dnevni meni.

 

 


 Restoran Homa - INFO


tip lokala: Restoran

radno vreme: 10–23, nedeljom ne radi

telefon: 011/3286-659

mobilni: 

adresa: ugao Dositejeve i Senjanina Ive

grad: Beograd

tip usluge, kuhinja:  Škripavac, grilovani kozji sir koji škripi kad se zagrize, ili neko od tajlandskih jela kao što je losos u zelenom sosu od karija ili pile u crvenom kariju... 

 


 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži