Home  //  Lokali  //  Restorani  //  Lavina
3.2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.20 (10 Votes)

Bufalo mocarela, vrsta specifična samo za područje Napulja, direktno iz tog italijanskog grada uskoro će stići na tanjire gostiju novootvorenog italijanskog restorana Lavina. Za tu vrstu mocarele karakteristično je to što se ne čuva u frižideru, zbog čega joj je rok trajanja ograničen na dva ili tri dana, a za njen ekskluzivni plasman u Srbiji zaslužno je poznanstvo Zorana Lapadatovića, menadžera i domaćina lokala, koji je petnaest godina sticao iskustvo vođenja restorana u Rimu. U restoranu je akcenat stavljen na kvalitet hrane i uvek sveže namirnice, a gosti za svoje jelo mogu da izaberu i jednu od osam vrsta soli – himalajsku, persijsku, havajsku, crnu ili belu kiparsku, sivu bretonsku ili dimljenu.
Zoran Lapadatović zaslužan je i za meni koji sadrži samo specijalitete italijanske kuhinje, uz nazive jela na italijanskom jeziku, ali i za izbor vina koja su se našla na vinskoj karti. Na njoj preovlađuju domaća vina autohtonih sorti i veliki broj italijanskih, ali i nekoliko vina iz Portugalije i Francuske.
Među kulinarskim specijalitetima ističu se marinirana svinjska rebra u barbeque sosu i tirolske kobasice, dok se među desertima spremljenim u kuhinji restorana izdvajaju Creme caramele, Crostata di frutta i Tortino al cioccolato. Osim kolača, u restoranu sami prave i hleb i sve vrste peciva.
U unutrašnjosti lokala koji može da primi oko 50 gostiju dominiraju bež i ljubičasta boja i nameštaj sačinjen od pet vrsta punog drveta iz fabrike Artisan, koja je u holandsko-bosanskom vlasništvu. Enterijer je osmislio Željko Milošević, vlasnik Lavine i istoimenog hotela na Jahorini, u saradnji s Vladom Guglom.    

 


 Restoran Lavina - INFO


tip lokala: Restoran

radno vreme:  8–24

telefon: 011/630-2112

mobilni: 

adresa: Đorđa Stanojevića 9v

grad: Beograd

tip usluge, kuhinja: 



 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Riblji restoran s poreklom

Bogato i jedinstveno kulinarsko nasleđe od Gibraltara do Indijskog okeana opet je u gastronomskoj oazi mediteranske kuhinje restorana Porto Malteze. 



Domaće pivo od sladovine proizvedene od 100% ječma sa srpskih njiva

Udruženje pivara Srbije organizovalo je posetu sladari u Bačkoj Palanci, članici Soufflet grupe, koja za domaće, ali i izvozna tržišta, proizvodi slad za potrebe pivarske industrije.



Moj muž u nemogućoj misiji

Dok mi se slobodna subota nekada podrazumevala kao dan stvoren za uživanje, vremenom je postala presedan. Nemoguća misija. Sve dok moj muž nije odlučio to da promeni.



Top 12 beogradskih restorana za 2019

Godinu dana istraživali smo i obilazili restorane u Beogradu da bismo vam predstavili Top 12 beogradskih restorana za 2019.



15 nagrada za Barovo

Osvojeno 15 nagrada i ponovo zlatna medalja za vrhunsko crveno vino "Barovo" na najvećem svetskom vinskom takmičenju "Decanter"