Home  //  Lokali  //  Restorani  //  Lavina
3.2272727272727 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.23 (11 Votes)

Bufalo mocarela, vrsta specifična samo za područje Napulja, direktno iz tog italijanskog grada uskoro će stići na tanjire gostiju novootvorenog italijanskog restorana Lavina. Za tu vrstu mocarele karakteristično je to što se ne čuva u frižideru, zbog čega joj je rok trajanja ograničen na dva ili tri dana, a za njen ekskluzivni plasman u Srbiji zaslužno je poznanstvo Zorana Lapadatovića, menadžera i domaćina lokala, koji je petnaest godina sticao iskustvo vođenja restorana u Rimu. U restoranu je akcenat stavljen na kvalitet hrane i uvek sveže namirnice, a gosti za svoje jelo mogu da izaberu i jednu od osam vrsta soli – himalajsku, persijsku, havajsku, crnu ili belu kiparsku, sivu bretonsku ili dimljenu.
Zoran Lapadatović zaslužan je i za meni koji sadrži samo specijalitete italijanske kuhinje, uz nazive jela na italijanskom jeziku, ali i za izbor vina koja su se našla na vinskoj karti. Na njoj preovlađuju domaća vina autohtonih sorti i veliki broj italijanskih, ali i nekoliko vina iz Portugalije i Francuske.
Među kulinarskim specijalitetima ističu se marinirana svinjska rebra u barbeque sosu i tirolske kobasice, dok se među desertima spremljenim u kuhinji restorana izdvajaju Creme caramele, Crostata di frutta i Tortino al cioccolato. Osim kolača, u restoranu sami prave i hleb i sve vrste peciva.
U unutrašnjosti lokala koji može da primi oko 50 gostiju dominiraju bež i ljubičasta boja i nameštaj sačinjen od pet vrsta punog drveta iz fabrike Artisan, koja je u holandsko-bosanskom vlasništvu. Enterijer je osmislio Željko Milošević, vlasnik Lavine i istoimenog hotela na Jahorini, u saradnji s Vladom Guglom.    

 


 Restoran Lavina - INFO


tip lokala: Restoran

radno vreme:  8–24

telefon: 011/630-2112

mobilni: 

adresa: Đorđa Stanojevića 9v

grad: Beograd

tip usluge, kuhinja:  

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži