Home  //  Lokali  //  Restorani  //  Istok
3.3 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.30 (5 Votes)

Istok je prvi vijetnamski restoran u Beogradu. Otvorili su ga Vladimir Damljanović i Strahinja Stanković, koji su vlasnici i Tezga bara, a u novom lokalu partneri su im Dejan Vasiljević i Lars Ekberg, koji nije vlasnik, već glavni konsultant za hranu. On je i kreirao jelovnik koji sadrži autentična vijetnamska jela, ali i druge specijalitete sa Istoka. Na meniju su letnje rolnice Goi Cuon, napravljene od pirinčanog papira i punjene pirinčanim nudlama, salatom i nanom, korijandrom, šargarepom, kratstavcem u sosu od kikirikija i Non Cam sosom, u varijantama s ramstekom, škampima ili vegetarijanske, pohovani tofu sa susamom služen uz sos od mladog luka, buns na pari, azijske lepinjice na pari s krastavcima, korijandrom i hoisin sosom sa svinjetinom ili pačetinom. U ponudi su i Morning glory salata sa Pak čoji, sezonskim povrćem i čilijem u sosu od ostriga, a gosti najčešće dolaze na tradicionalnu vijetnamsku Pho Ga supu, pileću ili goveđu. Od poslastica se posebno izdvajaju kikiriki torta s pečenim bananama i mango s karamelom i zelenim čajem. Jelovnik se menja tri puta godišnje. Glavni kuvar je Ivan Tešić. Lokal se prostire na dva nivoa, a za dizajnersko rešenje pobrinuo se umetnik Nemanja Prika. Tipične vijetnamske lampe koje dizajnom i bojama krase celokupan ambijent Istoka stigle su direktno iz Vijetnama, dok je na zidovima napravljena umetnička instalacija od štapića za jelo i kašičica.  

 


Istok- INFO


tip lokala: restoran

radno vreme: uto. – ned: 12-24 (kuhinja radi od 13)

telefon: 

mobilni: 064/649-11-59

adresa: Gospodar Jevremova 50

grad: Beograd

sajt: 

tip usluge, kuhinja: vijetnamska


 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Izgoreo klub Koketa

Na makiškoj strani Ade Ciganlije jutros je izbio požar.



Više zaradimo kada delimo

Pitali smo konobare da li se više zaradi kada se bakšiš deli ili ne



Ugostiteljima su važni komentari gostiju!

U pokušaju da se gostima na jednom mestu prikaže izbor svih restorana, barova, etno-sela, kafića, kafeterija, kafana, stvara se masovna i nepregledna prezentacija lokala. Upravo zbog toga, mnoge informacije nisu tačne, te se tako u ponudi mogu...



Gde je zapelo sa baštama

Zašto centralne gradske Opštine u Beogradu  „teraju” ugostitelje da rade nelegalno...

Letnja sezona samo što nije počela, a ugostitelji još uvek nisu dobili dozvole za postavljanje bašta koje su simbol Beograda. Kako kažu, zahteve su podneli i...



Šabac

Kažu da je Šabac između dva svetska rada imao najviše kafana po glavi stanovnika. I danas taj grad može da se pohvali velikim brojem ugostiteljskih objekata. Većina njih smeštena je u strogom centru, u pešačkoj zoni. Ponuda je vrlo raznovrsna, a...