Home  //  Lokali  //  Restorani  //  Istok
3.6666666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.67 (3 Votes)

Istok je prvi vijetnamski restoran u Beogradu. Otvorili su ga Vladimir Damljanović i Strahinja Stanković, koji su vlasnici i Tezga bara, a u novom lokalu partneri su im Dejan Vasiljević i Lars Ekberg, koji nije vlasnik, već glavni konsultant za hranu. On je i kreirao jelovnik koji sadrži autentična vijetnamska jela, ali i druge specijalitete sa Istoka. Na meniju su letnje rolnice Goi Cuon, napravljene od pirinčanog papira i punjene pirinčanim nudlama, salatom i nanom, korijandrom, šargarepom, kratstavcem u sosu od kikirikija i Non Cam sosom, u varijantama s ramstekom, škampima ili vegetarijanske, pohovani tofu sa susamom služen uz sos od mladog luka, buns na pari, azijske lepinjice na pari s krastavcima, korijandrom i hoisin sosom sa svinjetinom ili pačetinom. U ponudi su i Morning glory salata sa Pak čoji, sezonskim povrćem i čilijem u sosu od ostriga, a gosti najčešće dolaze na tradicionalnu vijetnamsku Pho Ga supu, pileću ili goveđu. Od poslastica se posebno izdvajaju kikiriki torta s pečenim bananama i mango s karamelom i zelenim čajem. Jelovnik se menja tri puta godišnje. Glavni kuvar je Ivan Tešić. Lokal se prostire na dva nivoa, a za dizajnersko rešenje pobrinuo se umetnik Nemanja Prika. Tipične vijetnamske lampe koje dizajnom i bojama krase celokupan ambijent Istoka stigle su direktno iz Vijetnama, dok je na zidovima napravljena umetnička instalacija od štapića za jelo i kašičica.  

 


Istok- INFO


tip lokala: restoran

radno vreme: uto. – ned: 12-24 (kuhinja radi od 13)

telefon: 

mobilni: 064/649-11-59

adresa: Gospodar Jevremova 50

grad: Beograd

sajt: 

tip usluge, kuhinja: vijetnamska


 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Kada Mišlenov tim napravi grešku...

Zabuna među Mišlenovim timom restoranskih kritičara nastala je jer se u blizini Pariza nalazi restoran istog naziva, koji je trebalo da uđe u čuveni vodič.



Rene Redžepi otvara restoran u Meksiku

Za 3 dana, čuveni chef Rene Redžepi, zatvara najpoznatiji svetski restoran, Nomu.



Predstavljena vinska tradicija Kalabrije, Kampanije, Pulje i Sicilije

Kada je u pitanju slaganje vina i hrane, to je za Italijane posebna umetnost. Primer je vino Livia Antica Fiano di Avelino 2015, jedna od etiketa koja je predstavljena na degustaciji.



Otvoren novi restoran u Beton hali

Kuhinja predstavlja spoj balkanskih, bliskoistočnih i indijskih ukusa interpretiranih na nov način.



Srećan Sveti Trifun!

Danas je dan kada vinari izlaze da porežu čokote vinove loze i poliju ih vinom