Home  //  Lokali  //  Restorani  //  Istok
3.6428571428571 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.64 (7 Votes)

Istok je prvi vijetnamski restoran u Beogradu. Otvorili su ga Vladimir Damljanović i Strahinja Stanković, koji su vlasnici i Tezga bara, a u novom lokalu partneri su im Dejan Vasiljević i Lars Ekberg, koji nije vlasnik, već glavni konsultant za hranu. On je i kreirao jelovnik koji sadrži autentična vijetnamska jela, ali i druge specijalitete sa Istoka. Na meniju su letnje rolnice Goi Cuon, napravljene od pirinčanog papira i punjene pirinčanim nudlama, salatom i nanom, korijandrom, šargarepom, kratstavcem u sosu od kikirikija i Non Cam sosom, u varijantama s ramstekom, škampima ili vegetarijanske, pohovani tofu sa susamom služen uz sos od mladog luka, buns na pari, azijske lepinjice na pari s krastavcima, korijandrom i hoisin sosom sa svinjetinom ili pačetinom. U ponudi su i Morning glory salata sa Pak čoji, sezonskim povrćem i čilijem u sosu od ostriga, a gosti najčešće dolaze na tradicionalnu vijetnamsku Pho Ga supu, pileću ili goveđu. Od poslastica se posebno izdvajaju kikiriki torta s pečenim bananama i mango s karamelom i zelenim čajem. Jelovnik se menja tri puta godišnje. Glavni kuvar je Ivan Tešić. Lokal se prostire na dva nivoa, a za dizajnersko rešenje pobrinuo se umetnik Nemanja Prika. Tipične vijetnamske lampe koje dizajnom i bojama krase celokupan ambijent Istoka stigle su direktno iz Vijetnama, dok je na zidovima napravljena umetnička instalacija od štapića za jelo i kašičica.  

 


Istok- INFO


tip lokala: restoran

radno vreme: uto. – ned: 12-24 (kuhinja radi od 13)

telefon: 

mobilni: 064/649-11-59

adresa: Gospodar Jevremova 50

grad: Beograd

sajt: 

tip usluge, kuhinja: vijetnamska


 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Srbija zabranjuje roštilj na ćumur?

U junu je u Skupštinu Srbije stigla građanska inicijativa kojom je zatraženo da se zakonom zabrani upotreba roštilja na ćumur...



Food Waste program u Courtyard Belgrade City Center hotelu

Dana 22. jula sastali smo se u hotelu Courtyard Belgrade City Center kako bi predstavili rezultate projekta HotelKitchen koji se bavi borbom sa otpadom od ostataka hrane tzv. food wastom



Novi hit letnje sezone - Barcaffè Cold Brew

Novi hit letnje sezone - Barcaffè Cold Brew hladno pripremljena kafa... Najnoviji trend u ispijanju kafe, Cold Brew, stiže u Srbiju - hladno pripremljena i hladno služena kafa, koja će ovog leta oduševiti posetioce kafića, pravi je izbor za sve...



Jagnjetina u Mrzencima

Jovan Mrđenović

Rešio sam i ovog leta da posetim Mrzence, kao što činim i niz prethodnih godina. Čovek koji ima sreću da nađe smeštaj u hotelu Nar u Mrzencima, gde se soba traži preko veze, treba da se istušira, odmori i uveče pravac kafana...



Oni od kafe prave savršenstvo

Profesija bariste u Srbiji je relativno mlada, ali se brzo razvija i izaziva veliko interesovanje, pogotovo sa pojavom posebno zanimljivih i kreativnih delova ovog posla poput latte art-a. Kako svi uživamo u lepim slikama, koje dodatno ulepšavaju...