Home  //  Lokali  //  Restorani  //  Istok
3.5833333333333 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.58 (6 Votes)

Istok je prvi vijetnamski restoran u Beogradu. Otvorili su ga Vladimir Damljanović i Strahinja Stanković, koji su vlasnici i Tezga bara, a u novom lokalu partneri su im Dejan Vasiljević i Lars Ekberg, koji nije vlasnik, već glavni konsultant za hranu. On je i kreirao jelovnik koji sadrži autentična vijetnamska jela, ali i druge specijalitete sa Istoka. Na meniju su letnje rolnice Goi Cuon, napravljene od pirinčanog papira i punjene pirinčanim nudlama, salatom i nanom, korijandrom, šargarepom, kratstavcem u sosu od kikirikija i Non Cam sosom, u varijantama s ramstekom, škampima ili vegetarijanske, pohovani tofu sa susamom služen uz sos od mladog luka, buns na pari, azijske lepinjice na pari s krastavcima, korijandrom i hoisin sosom sa svinjetinom ili pačetinom. U ponudi su i Morning glory salata sa Pak čoji, sezonskim povrćem i čilijem u sosu od ostriga, a gosti najčešće dolaze na tradicionalnu vijetnamsku Pho Ga supu, pileću ili goveđu. Od poslastica se posebno izdvajaju kikiriki torta s pečenim bananama i mango s karamelom i zelenim čajem. Jelovnik se menja tri puta godišnje. Glavni kuvar je Ivan Tešić. Lokal se prostire na dva nivoa, a za dizajnersko rešenje pobrinuo se umetnik Nemanja Prika. Tipične vijetnamske lampe koje dizajnom i bojama krase celokupan ambijent Istoka stigle su direktno iz Vijetnama, dok je na zidovima napravljena umetnička instalacija od štapića za jelo i kašičica.  

 


Istok- INFO


tip lokala: restoran

radno vreme: uto. – ned: 12-24 (kuhinja radi od 13)

telefon: 

mobilni: 064/649-11-59

adresa: Gospodar Jevremova 50

grad: Beograd

sajt: 

tip usluge, kuhinja: vijetnamska


 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Zbogom plastičnim slamčicama!

Dve najveće kompanije u industriji pića, Diageo i Pernod Ricard odlučile su da ukinu  plastične slamčice iz upotrebe.



Gastro umetnost Švajcarske i Srbije

Beogradski restoran Credo krajem februara ugostiće čuveni ženevski restoran Tosca, ovenčan Mišlenovom zvezdom i prirediti svojim gostima nezaboravno gastronomsko iskustvo.



Kad pivo otvara muzej

Zaječarsko pivo pokreće nacionalnu kampanju "Otvorimo zajedno Narodni muzej" u okviru koje će potrošači širom Srbije kupovinom specijalnog izdanja limenki doprineti prikupljanju sredstava potrebnih za završetak radova na renoviranju Narodnog...



Šta je zvezda novog menija?

Restoran Enso predstavio je novi meni!



100 % veganski restoran

Ćufte od mesa biće zamenjene ćuftama od povrća, uz pivo, tu su tofish&chips...