Home  //  Lokali  //  Restorani  //  Istok
3.3 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.30 (5 Votes)

Istok je prvi vijetnamski restoran u Beogradu. Otvorili su ga Vladimir Damljanović i Strahinja Stanković, koji su vlasnici i Tezga bara, a u novom lokalu partneri su im Dejan Vasiljević i Lars Ekberg, koji nije vlasnik, već glavni konsultant za hranu. On je i kreirao jelovnik koji sadrži autentična vijetnamska jela, ali i druge specijalitete sa Istoka. Na meniju su letnje rolnice Goi Cuon, napravljene od pirinčanog papira i punjene pirinčanim nudlama, salatom i nanom, korijandrom, šargarepom, kratstavcem u sosu od kikirikija i Non Cam sosom, u varijantama s ramstekom, škampima ili vegetarijanske, pohovani tofu sa susamom služen uz sos od mladog luka, buns na pari, azijske lepinjice na pari s krastavcima, korijandrom i hoisin sosom sa svinjetinom ili pačetinom. U ponudi su i Morning glory salata sa Pak čoji, sezonskim povrćem i čilijem u sosu od ostriga, a gosti najčešće dolaze na tradicionalnu vijetnamsku Pho Ga supu, pileću ili goveđu. Od poslastica se posebno izdvajaju kikiriki torta s pečenim bananama i mango s karamelom i zelenim čajem. Jelovnik se menja tri puta godišnje. Glavni kuvar je Ivan Tešić. Lokal se prostire na dva nivoa, a za dizajnersko rešenje pobrinuo se umetnik Nemanja Prika. Tipične vijetnamske lampe koje dizajnom i bojama krase celokupan ambijent Istoka stigle su direktno iz Vijetnama, dok je na zidovima napravljena umetnička instalacija od štapića za jelo i kašičica.  

 


Istok- INFO


tip lokala: restoran

radno vreme: uto. – ned: 12-24 (kuhinja radi od 13)

telefon: 

mobilni: 064/649-11-59

adresa: Gospodar Jevremova 50

grad: Beograd

sajt: 

tip usluge, kuhinja: vijetnamska


 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Kokteli od konjaka sa ukusom plavih sireva

Japanac Shuzo Nagumo je 36-godišnji miksolog koji se specijalizovao za neobične ukuse koktela. Vasabi votka, bosiljak džin i konjak od plavih sireva samo su neki od alkoholnih pića koje je on kreirao za svoje neobične koktele.



Podeli momente za pamćenje

Somersby, i ovog leta nudi osveženje za visoke temperature..Sadrži 4,5 odsto alkohola i služi se dobro rashlađen sa puno leda.



Trofej za najbolje vino iz Makedonije

Na svečanoj ceremoniji održanoj u Londonu, predstavnici prestižnog međunarodnog vinskog takmičenja - International Wine Challenge (IWC), dodelili su godišnju nagradu Trofej za kvalitet vinu Vranec Special Selection iz berbe 2015. vinariji Tikveš.



Novi generalni direktor vinarije Tikveš

Upravni odbor vinarije Tikveš imenovao je Radoša Vukićevića  za novog generalnog direktora kompanije.



Zatvoren Oxalis

Oxalis, jedan od retkih fine-dining restorana u našoj prestonici je zatvoren. Razlog zatvaranje su finasije.