Home  //  Lokali  //  Restorani  //  Tata Mata
3.6470588235294 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.65 (34 Votes)

U Dalmatinskoj ulici u Beogradu otvorena je konoba&wine bar Tata Mata. Gostima nudi autentične dalmatinske specijalitete pripremljene po starim mornarskim receptima. Kao i kuhinja, i enterijer je u znaku Mediterana: šank je u obliku nasukane barke, dok se mezetluci služe na daskama u obliku kormila. Konoba se nalazi u predratnoj kući u kojoj je živeo pisac Mata Milošević, te otuda potiče i sam naziv lokala. U bašti koja je se prostire oko kuće nalaze se i dva drveta masline. Na meniju su paški sir i dalmatinski pršut, karpaćo od sveže divlje ribe, gratinirane jakobove kapice-zapečene školjke sa salsom od paradajza i parmezanom, crni rižoto napravljen od sveže jadranske sipe i pripemljen na tradicionalan način, grdobina u penušavom vinu sa tartufima. Šef kuhinje je Splićanin Boris Šiljić koji je zadužen da sva jela koja izađu iz kuhinje budu autentično dalmatinska. Vinska karta broji preko 70 etiketa i u njoj se nalaze i Plavac mali i Maraštin, tipična vina Dalmacije.  


Tata Mata - INFO


tip lokala: konoba&wine bar

radno vreme: 10 – 1; ned. 10-24 

telefon: 011/380-6-347

mobilni: 064/0036-188

adresa: Dalmatinska 98

grad: Beograd

tip usluge, kuhinja: kuhinja radi: pon, uto i sre: 12-23; čet, pet, sub: 12-24, ned: 12-22



 

Share

Komentari  

 
0 #2 Mina 15-11-2016 23:56
Prelep,ambijent, usluga dobra, hrana me je posebno iznenaila, sveze i nesto sto do sada nisam imala prilike da jedem u Beogradu. Odlino, vraticu se :-)
Citat
 
 
0 #1 Slbodan 08-10-2016 12:12
:Sjajan ambient, atmosfera i usluga. Hrana solidna. Proveli prijatno vece.
Citat
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...