Home  //  Lokali  //  Restorani  //  Tata Mata
3.6470588235294 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.65 (34 Votes)

U Dalmatinskoj ulici u Beogradu otvorena je konoba&wine bar Tata Mata. Gostima nudi autentične dalmatinske specijalitete pripremljene po starim mornarskim receptima. Kao i kuhinja, i enterijer je u znaku Mediterana: šank je u obliku nasukane barke, dok se mezetluci služe na daskama u obliku kormila. Konoba se nalazi u predratnoj kući u kojoj je živeo pisac Mata Milošević, te otuda potiče i sam naziv lokala. U bašti koja je se prostire oko kuće nalaze se i dva drveta masline. Na meniju su paški sir i dalmatinski pršut, karpaćo od sveže divlje ribe, gratinirane jakobove kapice-zapečene školjke sa salsom od paradajza i parmezanom, crni rižoto napravljen od sveže jadranske sipe i pripemljen na tradicionalan način, grdobina u penušavom vinu sa tartufima. Šef kuhinje je Splićanin Boris Šiljić koji je zadužen da sva jela koja izađu iz kuhinje budu autentično dalmatinska. Vinska karta broji preko 70 etiketa i u njoj se nalaze i Plavac mali i Maraštin, tipična vina Dalmacije.  


Tata Mata - INFO


tip lokala: konoba&wine bar

radno vreme: 10 – 1; ned. 10-24 

telefon: 011/380-6-347

mobilni: 064/0036-188

adresa: Dalmatinska 98

grad: Beograd

tip usluge, kuhinja: kuhinja radi: pon, uto i sre: 12-23; čet, pet, sub: 12-24, ned: 12-22



 

Share

Komentari  

 
0 #2 Mina 15-11-2016 23:56
Prelep,ambijent, usluga dobra, hrana me je posebno iznenaila, sveze i nesto sto do sada nisam imala prilike da jedem u Beogradu. Odlino, vraticu se :-)
Citat
 
 
0 #1 Slbodan 08-10-2016 12:12
:Sjajan ambient, atmosfera i usluga. Hrana solidna. Proveli prijatno vece.
Citat
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Riblji restoran s poreklom

Bogato i jedinstveno kulinarsko nasleđe od Gibraltara do Indijskog okeana opet je u gastronomskoj oazi mediteranske kuhinje restorana Porto Malteze. 



Domaće pivo od sladovine proizvedene od 100% ječma sa srpskih njiva

Udruženje pivara Srbije organizovalo je posetu sladari u Bačkoj Palanci, članici Soufflet grupe, koja za domaće, ali i izvozna tržišta, proizvodi slad za potrebe pivarske industrije.



Moj muž u nemogućoj misiji

Dok mi se slobodna subota nekada podrazumevala kao dan stvoren za uživanje, vremenom je postala presedan. Nemoguća misija. Sve dok moj muž nije odlučio to da promeni.



Top 12 beogradskih restorana za 2019

Godinu dana istraživali smo i obilazili restorane u Beogradu da bismo vam predstavili Top 12 beogradskih restorana za 2019.



15 nagrada za Barovo

Osvojeno 15 nagrada i ponovo zlatna medalja za vrhunsko crveno vino "Barovo" na najvećem svetskom vinskom takmičenju "Decanter"