Home  //  Lokali  //  Restorani  //  Tata Mata
3.6060606060606 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.61 (33 Votes)

U Dalmatinskoj ulici u Beogradu otvorena je konoba&wine bar Tata Mata. Gostima nudi autentične dalmatinske specijalitete pripremljene po starim mornarskim receptima. Kao i kuhinja, i enterijer je u znaku Mediterana: šank je u obliku nasukane barke, dok se mezetluci služe na daskama u obliku kormila. Konoba se nalazi u predratnoj kući u kojoj je živeo pisac Mata Milošević, te otuda potiče i sam naziv lokala. U bašti koja je se prostire oko kuće nalaze se i dva drveta masline. Na meniju su paški sir i dalmatinski pršut, karpaćo od sveže divlje ribe, gratinirane jakobove kapice-zapečene školjke sa salsom od paradajza i parmezanom, crni rižoto napravljen od sveže jadranske sipe i pripemljen na tradicionalan način, grdobina u penušavom vinu sa tartufima. Šef kuhinje je Splićanin Boris Šiljić koji je zadužen da sva jela koja izađu iz kuhinje budu autentično dalmatinska. Vinska karta broji preko 70 etiketa i u njoj se nalaze i Plavac mali i Maraštin, tipična vina Dalmacije.  


Tata Mata - INFO


tip lokala: konoba&wine bar

radno vreme: 10 – 1; ned. 10-24 

telefon: 011/380-6-347

mobilni: 064/0036-188

adresa: Dalmatinska 98

grad: Beograd

tip usluge, kuhinja: kuhinja radi: pon, uto i sre: 12-23; čet, pet, sub: 12-24, ned: 12-22



 

Share

Komentari  

 
0 #2 Mina 15-11-2016 23:56
Prelep,ambijent, usluga dobra, hrana me je posebno iznenaila, sveze i nesto sto do sada nisam imala prilike da jedem u Beogradu. Odlino, vraticu se :-)
Citat
 
 
0 #1 Slbodan 08-10-2016 12:12
:Sjajan ambient, atmosfera i usluga. Hrana solidna. Proveli prijatno vece.
Citat
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Zbaralji Saverio za CafeBar network

Sbaragli Saverio, chef restorana Tosca, Ženeva

EKSKLUZIVNO ZA CAFÉBAR NETWORK

Svi restorani zaslužuju Mišlenovu zvezdicu!



U Homi ima mesta za sve

Kada smo krajem prošle godine pokrenuli inicijativu da se uspostavi balans u ugostiteljskim objektima tako da i pušači i nepušači imaju prostor u kome će uživati, našoj akciji među prvima se pridružio fine-dining restoran Homa



Chez Nik

Posle 17 godina u ugostiteljskom biznisu, od pekare, preko fast fooda i čuvene palačinkarnice Keops, ugostitelj Nikola Stupar, rešio je da, kako kaže, zaokruži svoju ugostiteljsku priču. Zato je na Novom Beogradu otvorio restoran Chez Nik. U...



Kako da izgradite identitet lokala

Dejan Veljković Džesi

vlasnik restorana Dukat, Pirot

U izgradnji identiteta lokala, restorana, bilo kog objekta, učestvuje veliki broj faktora, enterijer i spoljašnjost, koncept, osoblje, vlasnik, atmosfera... i na izgradnji i održanju identiteta...



Poštujte autoritete

Nikola Stojaković, srpski kuvar svetskog glasa, kuvarsku karijeru započeo je još u domaćoj  kuhinji. U njegovoj porodici, kaže, kult hrane bio je oduvek veoma važan. Uživa u pravljenju sosova, a sa 27 godina može da se pohvali dugogodišnjim radom...