Home  //  Lokali  //  Restorani  //  Marukoshi
3.7647058823529 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.76 (17 Votes)

Ryo Koshikawa, japanac koji se pre šest meseci doselio u Beograd, želeo je da nastavi tradiciju koju je njegov deda započeo još četrdesetih godina prošlog veka u Tokiju. I tako je nastao Marukoshi, japanski restoran u mirnom delu Dorćola.

Ryo je imao ideju da napravi pandan srpskoj kafani – japansku kafanu u kojoj će lokalni ljudi moći da jedu i piju za, kako kaže, male pare. Na meniju su tradicionalna japanska jela koja se mogu podeliti u tri grupe – ramen (nudle i supa), gyoza (testo slično raviolima punjeno mesom ili povrćem) i katsu (svinjetina sa specijalim katsu sosom). Iako ih je prilično teško i skupo nabaviti u Srbiji, Ryo kaže da će se potruditi da u ponudu ubaci nekoliko vrsta japanskih piva. U kuhinji, između ostalih, radi i jedna Japanka koja je zadužena da jela budu potpuno autentična.

Restoran je na tri nivoa, a dizajn enterijera je kombinacija tradicionalnog i modernog japanskog stila. Nameštaj na spratu je napravljen od paleta sa malim japanskim drvećem kao dekoracijom. U prizemlju je barska atmosfera i tu se nalazi veliki  drveni sto. U suterenu su visoki stolovi i kuhinja, u koju gosti mogu da zavire ukoliko ih zanima način pripreme japanskih specijaliteta.

Dizajn prostora je osmislio sam vlasnik, a u realizaciji mu je pomogao Sava Dimitrijević, koji se inače bavi street artom i crtanjem grafita. On je oslikao zidove motivima iz japanskog metroa (u suterenu), urbane četvrti Tokija (na spratu) i najpoznatije japanske slike The Great Wave, koja prekriva najveći zid u prizemlju.


Marukoshi  - INFO


tip lokala: restoran

radno vreme: 

telefon: 

mobilni: 064 120 6887

adresa: Kapetan Mišina 37

grad: Beograd

tip usluge, kuhinja: 


 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Restoran Amici

Restoran Amici otvoren je 15. septembra 2007. godine, tako da baš u vreme kada ga predstavljamo u časopisu proslavlja svoj dvanaesti rođendan. Iako bi se po godinama reklo da tek ulazi u pubertet, ovaj restoran davno je dokazao svoju zrelost u...Coca-Cola hbc najodrživiji proizvođač napitaka u evropi

Prema Dau Džons indeksu održivosti za 2019. godinu, jednom od vodećih globalnih merila održivosti poslovanja, kompanija Coca-Cola HBC je rangirana kao najodrživiji proizvođač napitaka u EvropiZlatna medalja za „Vase de Pierre 2017"

Zlatna medalja za crveno vino „Vase de Pierre 2017" na prestižnom takmičenju vina „MUNDUS VINI“ u NemačkojBeograđani i turisti uživali uz muziku, hranu, vino i feštu na reci

Uspešno završen prvi Belgrade Waterfront good food & wine festivalTOURISM INNOVATION DAY

Prva regionalna konferencija o inovacijama u preduzetništvu u turizmu, „Tourism innovation day“, održaće se 25. septambra 2019. godine u Naučno-tehnološkom parku Beograd. Projekat je podržao kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade...