Home  //  Lokali  //  Restorani  //  Ognjište
3.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.75 (8 Votes)

 

Zdrava hrana ispod sača pripremljena na tradicionalan način nalazi se na meniju kafane Ognjište smeštene na Trgu Nikole Pašića. Za poslovanje zadužena je porodica Kojović: otac Slavko peče hleb, majka Nataša priprema sva jela, dok brigu o gostima vodi ćerka Milena. Najčešće su gošće, domaćice, koje kako duhovito kaže Milena, posle posla kupe hranu u Ognjištu i onda “kuvaju” kod kuće. Punjene paprike i svinjske plećke spremaju se svaki dan, dok se druga jela sa menija menjaju iz dana u dan, pa se tako u ponudi mogu naći raznorazne pite i gibanice ispod sača, musaka, ćufte, domaće kobasice u crnom vinu, a od poslastica pita od bundeve ili višnje, mantije...Sva hrana koja se napravi, a ne bude prodata, deli se prijateljima, stalnim gostima, pa i slučajnim prolaznicima. 

 


Ognjište  - INFO


tip lokala: restoran

radno vreme: radno vreme:9-18h, subotom 9-16h, nedeljom ne radi

telefon: 011/808-41-48

mobilni: 

adresa: Trg Nikole Pašića 8 (u pasažu)

grad: Beograd

tip usluge, kuhinja: 


 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Srbija zabranjuje roštilj na ćumur?

U junu je u Skupštinu Srbije stigla građanska inicijativa kojom je zatraženo da se zakonom zabrani upotreba roštilja na ćumur...



Food Waste program u Courtyard Belgrade City Center hotelu

Dana 22. jula sastali smo se u hotelu Courtyard Belgrade City Center kako bi predstavili rezultate projekta HotelKitchen koji se bavi borbom sa otpadom od ostataka hrane tzv. food wastom



Novi hit letnje sezone - Barcaffè Cold Brew

Novi hit letnje sezone - Barcaffè Cold Brew hladno pripremljena kafa... Najnoviji trend u ispijanju kafe, Cold Brew, stiže u Srbiju - hladno pripremljena i hladno služena kafa, koja će ovog leta oduševiti posetioce kafića, pravi je izbor za sve...



Jagnjetina u Mrzencima

Jovan Mrđenović

Rešio sam i ovog leta da posetim Mrzence, kao što činim i niz prethodnih godina. Čovek koji ima sreću da nađe smeštaj u hotelu Nar u Mrzencima, gde se soba traži preko veze, treba da se istušira, odmori i uveče pravac kafana...



Oni od kafe prave savršenstvo

Profesija bariste u Srbiji je relativno mlada, ali se brzo razvija i izaziva veliko interesovanje, pogotovo sa pojavom posebno zanimljivih i kreativnih delova ovog posla poput latte art-a. Kako svi uživamo u lepim slikama, koje dodatno ulepšavaju...