Home  //  Lokali  //  Restorani  //  Destilerija
3.1666666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.17 (3 Votes)

DestilerijaZa ljubitelje dobrog dizajna i ukusa svoja vrata otvorio je restoran&rakija bar Destilerija. Enterijer je zamišljen tako da gostima dočarava svaku fazu u proizvodnji našeg nacionalnog pića – prijem voća, fermentaciju, destilaciju i odležavanje. Deo enterijera čine i eksponati stari više od 100 godina iz svih krajeva Srbije, među kojima je i presa za grožđe iz Subotice, stari drveni levak za rakiju iz Ljiga, hrastova burad za odležavanje iz Bajine Bašte, a nezaobilazni deo restorana je i tradicionalni kazan za pečenje rakije. U prostoriji za odležavanje nalaze se i arhivske rakije, a uskoro će gosti o njima moći više da saznaju učitavanjem matričnog koda (QR) na svojim telefonima ili tabletima.

U ovom prostoru, koji je autorsko delo arhitekte Marka Basarovskog, dobitnika brojnih priznanja iz oblasti dizajna, primenjen je i poznati koncept Rakia bara – urbani srpski hedonizam, a po kome se naše nacionalno piće uvek služi uz meze, kreativnu zakusku. Na otvaranju gosti su imali priliku da degustiraju dunjevaču BGD 2012, koja je zvanični suvenir grada Beograda, ali uz jedinstveno meze koje je za osmislio poznati beogradski kuvar Petar Cucić. Da meze može biti drugačije, videlo se iz menija koji nudi ova gastronomska destinacija – pileći terin sa suvim kajsijama u sosu od maline i rena, pašteta od pileće džigerice sa džemom od crvenog luka, pohovani škembići sa kozijim sirom i sweet chili sosom, kao i mnoge druge kreativne zakuske.

U Destileriji će biti organizovana Mala škola rakije za ugostitelje, brojne degustacije i prezentacije domaćih i stranih rakija i gastronomskih specijaliteta. 

 

 

www.rakiabar.com


 Restoran Destilerija - INFO


tip lokala: Restoran

radno vreme:

telefon: 011 2436 098

mobilni: 

adresa: Nebojšina 41

grad: Beograd

tip usluge, kuhinja:  

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži