Home  //  Lokali  //  Restorani  //  Ambar
2.6851851851852 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.69 (54 Votes)

Posle uspeha Ambara u Vašingtonu, vlasnik Mihajlo Subotić primetio je da Beton hali nedostaje jedan restoran balkanske kuhinje, a to je upravo Ambar. Kao i Balkan, koji je pun kontrasta, takav je i meni u ovom restoranu. Kuvar je Bojan Bočvarov, koji gostima preporučuje da krenu od kajmak bara, pa da nastave sa suvim šljivama i slaninom. Posle supe i salate, gosti biraju povrće ili žitarice poput prosa, koje kombinuju s mesom pečenim na vinovoj lozi i ćumuru. Iz Teksasa su dopremljena dva ražnja od po tonu i po, na kojima će se, kako je planirano, peći prasad i jagnjad. Od deserta se posebno izdvajaju profiterole, šnenokle i koh. U ponudi je preko 35 vrsta rakija od kojih se mnoge koriste za pripremu nesvakidašnjih koktela, upravo na bazi rakije. Gosti mogu da popiju i neke od koktela napravljenih od piva u kombinaciji s prirodnim sokovima od zove ili nane. Ambar se prostire na dva nivoa, pa vas tako, kada zakoračite u lokal, s leve strane očekuje starinski ambar, a na spratu moderne stolice kakve su i u Nomi. U Ambaru radi 67 ljudi, a menadžer je Jovan Prvulović. 


Ambar - INFO


tip lokala: 

radno vreme: 10-2

telefon: 011/328-66-37

mobilni: 

adresa: Karađorđeva 2–4, Beton hala 

grad: Beograd

tip usluge, kuhinja: 


Share

Komentari  

 
+5 #6 Dzoni 22-10-2015 21:37
Ovaj restoran je mesto gde za mnogo novca mozete da ostanete mnogo gladni, posto su porcije premale
Citat
 
 
+4 #5 vucko 09-10-2015 16:05
Onako , mozda interesting u Washington DC , al ovde pa brate treba ti 6 jela da bi nesto pojeo , a da ne pricam o cenama , ipak je ovo fency-jana za pljeske i cevape al ajde ako ide neka ide
Citat
 
 
-3 #4 Nana 24-08-2015 23:26
Hrana perfektna, ukusi svakog jela odlicni.Usluga sjajna,osoblje ljubazno. Mesto gde možete da izvedete goste iz inostranstva da probaju domacu kuhinju pripremljenu na svetskom nivou.
Citat
 
 
-4 #3 DejanDejan 04-08-2015 18:58
Sjajno! Konacno jedan evolutivni pomak domace kuhinje!z
Citat
 
 
+7 #2 mira 27-07-2015 23:45
Porcije uvredljive za Balkan, cene sulude, 100 gr pileceg file kosta 50 dinars, naslagano Na cackalicu u Ambaru preko 600 din, ukus ispod proseka. Ovakvom ponudom maze da traje jos maksimalno mesec diva. Sve u svemu uvreda za balkansku kuhinju
Citat
 
 
+5 #1 Boriss 26-06-2015 14:30
ovaj industrijski minimalizam izgleda prilično depresivno kao i menu
Citat
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Miris hrane Ili miris duvana - 2

U prošlom broju pokrenuli smo akciju da se uspostavi balans u ugostiteljskim objektima tako da i pušači i nepušači imaju prostor u kome će uživati



Tabor

 

Restoran Tabor je za 33 godine, koliko postoji, ugostio mnoge goste, od najviših državnih zvaničnika do čuvenih gradskih boema. Zahvaljujući dobroj hrani, predanom osoblju i pravoj kafanskoj muzici, uz posvećene kafedžije, porodicu Mrđenović, i...



Retki su ugostitelji koji plaćaju na vreme

Distributeri časopisa Cafebar network Spirit&Food

Kada smo prvi put pre nekoliko godina posetili distributere našeg časopisa, distributersku kuću Spirit&Food, kancelarije i magacin nalazili su se u Zemunu. U međuvremenu su se zbog proširenja...



Ugostitelji nisu koncertna agencija

PROVOD NA UGOVOR (2)

Iako je davno prošlo vreme kada su muzičari mesecima nastupali u jednom lokalu, novi kolektivni ugovor o izvođačkom radu ugostitelje stavlja u poziciju poslodavaca muzičarima, što im, kažu, nikako ne odgovara! 



Austrijanac najbolji na svetu

Mario Hofferer, IBA Bartender of the Year 2017

Svetsko prvenstvo u pravljenju koktela, IBA World Cocktail Championships, ove godine održano je u Kopenhagenu, u Danskoj. Takmičari su odmeravali snage u najvećoj gradskoj hali Oksnehallen, a prvi...