Posle uspeha Ambara u Vašingtonu, vlasnik Mihajlo Subotić primetio je da Beton hali nedostaje jedan restoran balkanske kuhinje, a to je upravo Ambar. Kao i Balkan, koji je pun kontrasta, takav je i meni u ovom restoranu. Kuvar je Bojan Bočvarov, koji gostima preporučuje da krenu od kajmak bara, pa da nastave sa suvim šljivama i slaninom. Posle supe i salate, gosti biraju povrće ili žitarice poput prosa, koje kombinuju s mesom pečenim na vinovoj lozi i ćumuru. Iz Teksasa su dopremljena dva ražnja od po tonu i po, na kojima će se, kako je planirano, peći prasad i jagnjad. Od deserta se posebno izdvajaju profiterole, šnenokle i koh. U ponudi je preko 35 vrsta rakija od kojih se mnoge koriste za pripremu nesvakidašnjih koktela, upravo na bazi rakije. Gosti mogu da popiju i neke od koktela napravljenih od piva u kombinaciji s prirodnim sokovima od zove ili nane. Ambar se prostire na dva nivoa, pa vas tako, kada zakoračite u lokal, s leve strane očekuje starinski ambar, a na spratu moderne stolice kakve su i u Nomi. U Ambaru radi 67 ljudi, a menadžer je Jovan Prvulović.
Ambar - INFO
tip lokala:
radno vreme: 10-2
telefon: 011/328-66-37
mobilni:
adresa: Karađorđeva 2–4, Beton hala
grad: Beograd
tip usluge, kuhinja:
Posvećeni vlasnici Vlastimir Puhalo i Filip Ćirić svakog dana čine sve što je potrebno da u svakom trenutku budu ispunjeni svi aspekti za dobro i uspešno ugostiteljstvo.
U tu cenu, kako sam kaže, ulazi sve od opreme potrebno za funkcionisanje jednog objekta te vrste.
Udruženje Žene i vino izdalo je ovaj dnevnik kako bi olakšali vinarima i amaterima da svoje beleške o vinu “drže pod kontrolom”, na jednom mestu.
Do dolaska Green Velvet-a, legende svetske elektro scene ostalo je još tri dana, a ulaznice za Heineken Lovefest Fire su gotovo rasprodate!
U dobroj atmosferi, nazdravilo se poslovnim uspesima i rezultatima GI Group-e.
Komentari