Home  //  Lokali  //  Restorani  //  Ambar
2.6826923076923 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.68 (52 Votes)

Posle uspeha Ambara u Vašingtonu, vlasnik Mihajlo Subotić primetio je da Beton hali nedostaje jedan restoran balkanske kuhinje, a to je upravo Ambar. Kao i Balkan, koji je pun kontrasta, takav je i meni u ovom restoranu. Kuvar je Bojan Bočvarov, koji gostima preporučuje da krenu od kajmak bara, pa da nastave sa suvim šljivama i slaninom. Posle supe i salate, gosti biraju povrće ili žitarice poput prosa, koje kombinuju s mesom pečenim na vinovoj lozi i ćumuru. Iz Teksasa su dopremljena dva ražnja od po tonu i po, na kojima će se, kako je planirano, peći prasad i jagnjad. Od deserta se posebno izdvajaju profiterole, šnenokle i koh. U ponudi je preko 35 vrsta rakija od kojih se mnoge koriste za pripremu nesvakidašnjih koktela, upravo na bazi rakije. Gosti mogu da popiju i neke od koktela napravljenih od piva u kombinaciji s prirodnim sokovima od zove ili nane. Ambar se prostire na dva nivoa, pa vas tako, kada zakoračite u lokal, s leve strane očekuje starinski ambar, a na spratu moderne stolice kakve su i u Nomi. U Ambaru radi 67 ljudi, a menadžer je Jovan Prvulović. 


Ambar - INFO


tip lokala: 

radno vreme: 10-2

telefon: 011/328-66-37

mobilni: 

adresa: Karađorđeva 2–4, Beton hala 

grad: Beograd

tip usluge, kuhinja: 


Share

Komentari  

 
+3 #6 Dzoni 22-10-2015 21:37
Ovaj restoran je mesto gde za mnogo novca mozete da ostanete mnogo gladni, posto su porcije premale
Citat
 
 
+2 #5 vucko 09-10-2015 16:05
Onako , mozda interesting u Washington DC , al ovde pa brate treba ti 6 jela da bi nesto pojeo , a da ne pricam o cenama , ipak je ovo fency-jana za pljeske i cevape al ajde ako ide neka ide
Citat
 
 
-1 #4 Nana 24-08-2015 23:26
Hrana perfektna, ukusi svakog jela odlicni.Usluga sjajna,osoblje ljubazno. Mesto gde možete da izvedete goste iz inostranstva da probaju domacu kuhinju pripremljenu na svetskom nivou.
Citat
 
 
-2 #3 DejanDejan 04-08-2015 18:58
Sjajno! Konacno jedan evolutivni pomak domace kuhinje!z
Citat
 
 
+5 #2 mira 27-07-2015 23:45
Porcije uvredljive za Balkan, cene sulude, 100 gr pileceg file kosta 50 dinars, naslagano Na cackalicu u Ambaru preko 600 din, ukus ispod proseka. Ovakvom ponudom maze da traje jos maksimalno mesec diva. Sve u svemu uvreda za balkansku kuhinju
Citat
 
 
+4 #1 Boriss 26-06-2015 14:30
ovaj industrijski minimalizam izgleda prilično depresivno kao i menu
Citat
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Neizmeran značaj enterijera

Goran Jović

vlasnik kafića Knez, Valjevo  

Izuzetno važan činilac pokretanja i opremanja restorana, kafića ili bara jeste enterijer. Dobar dizajn enterijera može da bude presudan za poslovanje, gotovo isto kao i kvalitetna hrana, veliki izbor pića...



Bizu - sushi bar

Poznavaoci beogradskih restorana prepoznaju da je Bizu na Topčiderskom brdu sigurno mesto u gradu za dobar suši. Veštinu spremanja učili su od čuvenog šefa Jošihiro Fudžimare, Japanca sa 25 godina majstorskog iskustva. Sva jela sa menija ...



Da li ste ovog leta „overili“ Prostoriju?

U poslednje vreme, društvene mreže „gore“. Svi koji su za odlazak na more ove godine izabrali Crnu Goru, i Beograđanima posebno drag Herceg Novi, na svojim Instagram i Facebook profilima svakodnevno kače fotografije sa #summerinfocus #prostorija...



Srpska vinska revolucija

O srpskim vinima i domaćoj vinskoj sceni razgovarali smo sa Branimirom Šikanićem.... U vreme kada u Srbiji niko nije izlazio na „čašu vina”, dvojica braće Branimir i Nebojša Šikanić pokrenuli su revoluciju. U svet vina ušli su pre četvrt veka i...



Srpski pirati osvajaju Seul

RESTORAN BEOGRAD, SEUL... Ekskluzivno za CaféBar network o ugostiteljskim počecima i dosadašnjim uspesima restorana Beograd na drugom kraju sveta, u Seulu, razgovarali smo s Novakom Mandićem, idejnim tvorcem i vlasnikom