Home  //  Lokali  //  Restorani  //  Mentalitet
2.5714285714286 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.57 (7 Votes)

Akcenat je na sezonskim namirnicama, a na zimskom meniju, su kolenica na podvarku, jela od jagnjetine, teletine, ribe, hrskava svinjska rebra sa zapečenim povrćem, specijaliteti s pečurkama i mnogi drugi. Recepti su tradicionalni, ali prezentacija je nesvakidašnja. Da bi gosti probali što više specijaliteta, svako jelo može se naručiti kao polovina, pa čak i četvrtina porcije. Akcenat je na sezonskim namirnicama, a na zimskom meniju, su kolenica na podvarku, jela od jagnjetine, teletine, ribe, hrskava svinjska rebra sa zapečenim povrćem, specijaliteti s pečurkama i mnogi drugi. Recepti su tradicionalni, ali prezentacija je nesvakidašnja. Da bi gosti probali što više specijaliteta, svako jelo može se naručiti kao polovina, pa čak i četvrtina porcije. „Mi smo Srbija u novom ruhu. Zato se restoran i zove Mentalitet jer to je slika i prilika naše tradicionalne kuhinje, ali predstavljene na nov, drukčiji, moderan način”, tako opisuje koncept Mentaliteta menadžer tog lokala. Gosti će imati priliku da probaju toplo predjelo od pohovanog kajmaka na emulziji od ajvara i krema od kozjeg sira sa šumskim voćem i medom. Kompletan jelovnik na neki način je moderna interpretacija Srbije, a za kreiranje jela zaslužan je šef kuhinje Nemanja Kolarac. 

Akcenat je na sezonskim namirnicama, a na zimskom meniju, su kolenica na podvarku, jela od jagnjetine, teletine, ribe, hrskava svinjska rebra sa zapečenim povrćem, specijaliteti s pečurkama i mnogi drugi. Recepti su tradicionalni, ali prezentacija je nesvakidašnja. Da bi gosti probali što više specijaliteta, svako jelo može se naručiti kao polovina, pa čak i četvrtina porcije. Tako bi se pred goste iznelo nekoliko gangova, a za kraj slatki trio: kolač od urmi, kolač od bundeve i mus od čokolade, taman po zalogaj od svega. Posebna pažnja posvećena je i odabiru vina, tako da su se na vinskoj karti našle 32 etikete, pretežno iz Srbije, a zastupljene su skoro sve sorte grožđa kako bi svako od gostiju odabrao vino po svom ukusu. Osim toga, u ponudi su i eksluzivna pića, kao i sve što čini standardnu ponudu jednog restorana. Mentalitet je na dva nivoa, a za izgled enterijera zaslužan je arhitekta Predrag Čolić. Radno vreme je od devet do ponoći, osim nedeljom, kada lokal ne radi. U restoranu ima 48 mesta za sedenje, a uskoro će biti otvorena i bašta, u kojoj će moći da se smesti 26 gostiju.

 

www.mentalitet.net 

  


 Restoran Mentalitet - INFO


tip lokala: Restoran

radno vreme:

telefon: 011/262-1238

mobilni: 

adresa: Kralja Petra 70

grad: Beograd

tip usluge, kuhinja: kolač od urmi, kolač od bundeve, mus od čokolade,  jela od jagnjetine, teletine, ribe, hrskava svinjska rebra sa zapečenim povrćem, specijaliteti s pečurkama... 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Coca-Cola hbc najodrživiji proizvođač napitaka u evropi

Prema Dau Džons indeksu održivosti za 2019. godinu, jednom od vodećih globalnih merila održivosti poslovanja, kompanija Coca-Cola HBC je rangirana kao najodrživiji proizvođač napitaka u EvropiZlatna medalja za „Vase de Pierre 2017"

Zlatna medalja za crveno vino „Vase de Pierre 2017" na prestižnom takmičenju vina „MUNDUS VINI“ u NemačkojBeograđani i turisti uživali uz muziku, hranu, vino i feštu na reci

Uspešno završen prvi Belgrade Waterfront good food & wine festivalTOURISM INNOVATION DAY

Prva regionalna konferencija o inovacijama u preduzetništvu u turizmu, „Tourism innovation day“, održaće se 25. septambra 2019. godine u Naučno-tehnološkom parku Beograd. Projekat je podržao kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade...Visoke ocene za devet premium vina ,,Tikveš Châteaux & Domaines”

Čak devet vina brend platforme ,,Tikveš” ,,Tikveš Châteaux & Domaines” dobila su visoke ocene od poznatog vinskog kritičara Jeb Dunnuck koji je deo  tima ,,Wine Advocate” čuvenog vinskog eksperta Roberta Parkera.