Home  //  Lokali  //  Restorani  //  Mentalitet
2.5714285714286 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.57 (7 Votes)

Akcenat je na sezonskim namirnicama, a na zimskom meniju, su kolenica na podvarku, jela od jagnjetine, teletine, ribe, hrskava svinjska rebra sa zapečenim povrćem, specijaliteti s pečurkama i mnogi drugi. Recepti su tradicionalni, ali prezentacija je nesvakidašnja. Da bi gosti probali što više specijaliteta, svako jelo može se naručiti kao polovina, pa čak i četvrtina porcije. Akcenat je na sezonskim namirnicama, a na zimskom meniju, su kolenica na podvarku, jela od jagnjetine, teletine, ribe, hrskava svinjska rebra sa zapečenim povrćem, specijaliteti s pečurkama i mnogi drugi. Recepti su tradicionalni, ali prezentacija je nesvakidašnja. Da bi gosti probali što više specijaliteta, svako jelo može se naručiti kao polovina, pa čak i četvrtina porcije. „Mi smo Srbija u novom ruhu. Zato se restoran i zove Mentalitet jer to je slika i prilika naše tradicionalne kuhinje, ali predstavljene na nov, drukčiji, moderan način”, tako opisuje koncept Mentaliteta menadžer tog lokala. Gosti će imati priliku da probaju toplo predjelo od pohovanog kajmaka na emulziji od ajvara i krema od kozjeg sira sa šumskim voćem i medom. Kompletan jelovnik na neki način je moderna interpretacija Srbije, a za kreiranje jela zaslužan je šef kuhinje Nemanja Kolarac. 

Akcenat je na sezonskim namirnicama, a na zimskom meniju, su kolenica na podvarku, jela od jagnjetine, teletine, ribe, hrskava svinjska rebra sa zapečenim povrćem, specijaliteti s pečurkama i mnogi drugi. Recepti su tradicionalni, ali prezentacija je nesvakidašnja. Da bi gosti probali što više specijaliteta, svako jelo može se naručiti kao polovina, pa čak i četvrtina porcije. Tako bi se pred goste iznelo nekoliko gangova, a za kraj slatki trio: kolač od urmi, kolač od bundeve i mus od čokolade, taman po zalogaj od svega. Posebna pažnja posvećena je i odabiru vina, tako da su se na vinskoj karti našle 32 etikete, pretežno iz Srbije, a zastupljene su skoro sve sorte grožđa kako bi svako od gostiju odabrao vino po svom ukusu. Osim toga, u ponudi su i eksluzivna pića, kao i sve što čini standardnu ponudu jednog restorana. Mentalitet je na dva nivoa, a za izgled enterijera zaslužan je arhitekta Predrag Čolić. Radno vreme je od devet do ponoći, osim nedeljom, kada lokal ne radi. U restoranu ima 48 mesta za sedenje, a uskoro će biti otvorena i bašta, u kojoj će moći da se smesti 26 gostiju.

 

www.mentalitet.net 

  


 Restoran Mentalitet - INFO


tip lokala: Restoran

radno vreme:

telefon: 011/262-1238

mobilni: 

adresa: Kralja Petra 70

grad: Beograd

tip usluge, kuhinja: kolač od urmi, kolač od bundeve, mus od čokolade,  jela od jagnjetine, teletine, ribe, hrskava svinjska rebra sa zapečenim povrćem, specijaliteti s pečurkama... 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži