Home  //  Lokali  //  Restorani  //  Botako
4.0204081632653 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.02 (49 Votes)

BotakoBotakoDobro poznata stanovnicima Vračara, ali i šire, picerija Botako sada se nalazi u komšiluku i svima koji žive u Starom gradu. Na Dorćolu, u staroj predratnoj vili, smestio se novi Botako. Već na prvi pogled vidljiva je povezanost s prvim restoranom, jer enterijer je i ovde u toplim bojama, s mnoštvom detalja i zidovima istaknutim na jedinstven način, ukrašenim slikama slikarke Bojane Sinđić. I ovde je kompletan enterijer opremljen prirodnim i recikliranim meterijalima, a za uređenje su se još jednom pobrinuli vlasnici Slaven Tomić i njegova supruga Nataša. A već na prvi zalogaj, jasno je da su ovde preneti specijaliteti prepoznatljivih ukusa, na koje su stalni gosti Botaka već navikli. Zapravo, veliki broj stalnih gostiju, a manjak prostora u prvom lokalu, bio je i glavni razlog zbog kojeg su vlasnici odlučili da otvore još jedan Botako. Sada i na novoj lokaciji, u znatno većem prostoru, gosti mogu da uživaju u picama. Na meniju su još i brusketi, lazanje, piroške, ali i paste inovativnog ukusa koje se pripremaju s italijanskom testeninom Gragnano iz okoline Napulja. Ovo je jedno od retkih mesta u Beogradu gde se može probati ova pasta sa zaštićenim geografskim poreklom, koja se proizvodi po autentičnim recepturama, i to isključivo od durum pšenice iz mesta Granjano.

Još jedan od aduta novog Botaka je i velika bašta u dvorištu, zavučena od ulice, mirna i ušuškana, iz koje će gosti, osim na zelenilo koje je okružuje, imati pogled i na pica majstora.

 

www.pizzabotako.rs

 


 Restoran Botako - INFO


tip lokala: Restoran

radno vreme: 

telefon: 011/344-6770

mobilni: 

adresa: Šantićeva 8

grad: Beograd

tip usluge, kuhinja:  brusketi, lazanje, piroške...



 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Neizmeran značaj enterijera

Goran Jović

vlasnik kafića Knez, Valjevo  

Izuzetno važan činilac pokretanja i opremanja restorana, kafića ili bara jeste enterijer. Dobar dizajn enterijera može da bude presudan za poslovanje, gotovo isto kao i kvalitetna hrana, veliki izbor pića...



Bizu - sushi bar

Poznavaoci beogradskih restorana prepoznaju da je Bizu na Topčiderskom brdu sigurno mesto u gradu za dobar suši. Veštinu spremanja učili su od čuvenog šefa Jošihiro Fudžimare, Japanca sa 25 godina majstorskog iskustva. Sva jela sa menija ...



Da li ste ovog leta „overili“ Prostoriju?

U poslednje vreme, društvene mreže „gore“. Svi koji su za odlazak na more ove godine izabrali Crnu Goru, i Beograđanima posebno drag Herceg Novi, na svojim Instagram i Facebook profilima svakodnevno kače fotografije sa #summerinfocus #prostorija...



Srpska vinska revolucija

O srpskim vinima i domaćoj vinskoj sceni razgovarali smo sa Branimirom Šikanićem.... U vreme kada u Srbiji niko nije izlazio na „čašu vina”, dvojica braće Branimir i Nebojša Šikanić pokrenuli su revoluciju. U svet vina ušli su pre četvrt veka i...



Srpski pirati osvajaju Seul

RESTORAN BEOGRAD, SEUL... Ekskluzivno za CaféBar network o ugostiteljskim počecima i dosadašnjim uspesima restorana Beograd na drugom kraju sveta, u Seulu, razgovarali smo s Novakom Mandićem, idejnim tvorcem i vlasnikom