Home  //  Lokali  //  Restorani  //  Botako
4.0957446808511 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.10 (47 Votes)

BotakoBotakoDobro poznata stanovnicima Vračara, ali i šire, picerija Botako sada se nalazi u komšiluku i svima koji žive u Starom gradu. Na Dorćolu, u staroj predratnoj vili, smestio se novi Botako. Već na prvi pogled vidljiva je povezanost s prvim restoranom, jer enterijer je i ovde u toplim bojama, s mnoštvom detalja i zidovima istaknutim na jedinstven način, ukrašenim slikama slikarke Bojane Sinđić. I ovde je kompletan enterijer opremljen prirodnim i recikliranim meterijalima, a za uređenje su se još jednom pobrinuli vlasnici Slaven Tomić i njegova supruga Nataša. A već na prvi zalogaj, jasno je da su ovde preneti specijaliteti prepoznatljivih ukusa, na koje su stalni gosti Botaka već navikli. Zapravo, veliki broj stalnih gostiju, a manjak prostora u prvom lokalu, bio je i glavni razlog zbog kojeg su vlasnici odlučili da otvore još jedan Botako. Sada i na novoj lokaciji, u znatno većem prostoru, gosti mogu da uživaju u picama. Na meniju su još i brusketi, lazanje, piroške, ali i paste inovativnog ukusa koje se pripremaju s italijanskom testeninom Gragnano iz okoline Napulja. Ovo je jedno od retkih mesta u Beogradu gde se može probati ova pasta sa zaštićenim geografskim poreklom, koja se proizvodi po autentičnim recepturama, i to isključivo od durum pšenice iz mesta Granjano.

Još jedan od aduta novog Botaka je i velika bašta u dvorištu, zavučena od ulice, mirna i ušuškana, iz koje će gosti, osim na zelenilo koje je okružuje, imati pogled i na pica majstora.

 

www.pizzabotako.rs

 


 Restoran Botako - INFO


tip lokala: Restoran

radno vreme: 

telefon: 011/344-6770

mobilni: 

adresa: Šantićeva 8

grad: Beograd

tip usluge, kuhinja:  brusketi, lazanje, piroške...



 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Kada Mišlenov tim napravi grešku...

Zabuna među Mišlenovim timom restoranskih kritičara nastala je jer se u blizini Pariza nalazi restoran istog naziva, koji je trebalo da uđe u čuveni vodič.



Rene Redžepi otvara restoran u Meksiku

Za 3 dana, čuveni chef Rene Redžepi, zatvara najpoznatiji svetski restoran, Nomu.



Predstavljena vinska tradicija Kalabrije, Kampanije, Pulje i Sicilije

Kada je u pitanju slaganje vina i hrane, to je za Italijane posebna umetnost. Primer je vino Livia Antica Fiano di Avelino 2015, jedna od etiketa koja je predstavljena na degustaciji.



Otvoren novi restoran u Beton hali

Kuhinja predstavlja spoj balkanskih, bliskoistočnih i indijskih ukusa interpretiranih na nov način.



Srećan Sveti Trifun!

Danas je dan kada vinari izlaze da porežu čokote vinove loze i poliju ih vinom