Home  //  Lokali  //  Restorani  //  Per Tutti
3.2631578947368 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.26 (19 Votes)

restoran Per TuttiAko ste mislili da pravu napolitansku picu možete probati samo u Napulju, prevarili ste se. U novootvorenom restoranu Per Tutti na Vračaru, šef kuhinje Igor Magoč, posle obuke u Napulju sada u Beogradu priprema originalnu Margaritu. Testo, pelat, mocarela i bosiljak su sve što je potrebno za nju, ali ne koriste se ovde bilo koji sastojci.
Per TuttiAko ste mislili da pravu napolitansku picu možete probati samo u Napulju, prevarili ste se. U novootvorenom restoranu Per Tutti na Vračaru, šef kuhinje Igor, posle obuke u Napulju, sada u Beogradu priprema originalnu Margaritu. Sve što je potrebno za nju jesu testo, pelat, mocarela i bosiljak, ali ne bilo kakvi. Testo za picu pravi se od brašna San Felice iz Napulja, pelat je od paradajza San Marzano, koji raste podno Vezuva, a mocarela je od vodenog bufala. Drugim rečima, koriste se isključivo namirnice sa zaštićenim geografskim poreklom. A kada se testo umesi i na njega poređaju sastojci, pica se peče u ručno pravljenoj peći Stefano Ferara, jedinoj takvoj u regionu, i to na 485 stepeni Celzijusa. Pica je gotova za 60 do 90 sekundi, taman da sastojci ne budu preprženi. Korica na ivici ostaje debljine dva centimetra, dok je testo u sredini svega četiri milimetra. I na kraju, dodaje se svež bosiljak. Jednostavno, lagano, autentično napolitanski. 

Osim pica, na jelovniku je i veliki izbor pasta, jela od piletine, ćuretine, ribe, kao i bifteka. Ovde se može probati i originalni parmezan, starosti od 20 do 30 meseci, ali i pršuta Di Parma, stara od 18 do 24 meseca. U kuhinji Per Tutti kolače sami pripremaju i već posle nekoliko dana među gostima je veoma popularna postala Meringa italiana, kolač s kremom, malinama i listićima badema, a u ponudi su i tiramisu, čizkejk i drugi deserti. Uz svaku kafu gostima se služe Cantucine, kolačići s pečenim bademom, dok se uz kroasan za doručak služi italijanski organski džem. 

Prema rečima Aleksandra Ćetkovića, vlasnika lokala, gostima se nude najkvalitetnije namirnice po pristupačnim cenama. U skladu s tim principom, i karta vina sačinjena je od probranih, kvalitetnih etiketa, od kojih je 70 odsto iz Italije. Veliki broj vina ovde se može probati i na čašu, a sve to u opuštenom, prijatnom ambijentu. Već na prilazu lokalu oseti se duh Italije, jer su okolni zidovi oslikani motivima iz napuljske regije, a restoran je okružen zelenilom i dečjim igralištima. U enterijeru dominiraju hrastovina, cigle i drvene grede, što daje rustičan, tradicionalan izgled. Za uživanje u letnjim mesecima tu su dve bašte, u koje može da se smesti 70 gostiju, dok unutra može da stane 65 ljudi.  

 

 

 

 


 Restoran Per Tutti - INFO


tip lokala: Restoran

radno vreme: 8–00, petkom i subotom 8–1 

telefon: 011/2454-176

mobilni: 

adresa: Južni bulevar 38

grad: Beograd

tip usluge, kuhinja: pršuta Di Parma, Meringa italiana, kolač s kremom, malinama i listićima badema, tiramisu, čizkejk i drugi deserti...



 

   

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Specijalna nagrada „Best of Show“ za Tikveš vino

Na prestižnom takmičenju „Selections Mondiales des Vins Canada“ vino „Barovo“ crveno iz 2016. godine dobilo je srebrnu medalju. 



Duh Italije u Beogradu

Prvi put posle velikog medjunarodnog sajma u Kelnu, nova kolekcija namestaja kompanije Forma ideale inspirisana Italijom stigla je u Srbiju.



Sve je lako uz Barcaffé Lattiato!

Barcaffé Lattiato hladna kafa za poneti je novi dodatak bogatom Barcaffé portfoliju! Predstavlja neodoljivi spoj najkvalitetnije 100 odsto arabike i mleka, a dostupan je u tri ukusa – vanila, karamela i irish cream.



Nebojša Dugalić: Želim da se rodim u nekoj novoj ulozi

Nakon dvojice uspešnih sportista, domaćin Jezdić odlučio je da u Lavovske priče dovede i jednog umetnika, a ono što smo čuli od Nebojše Dugalića otvorilo nam je brojne životne perspektive. 



Riblji restoran s poreklom

Bogato i jedinstveno kulinarsko nasleđe od Gibraltara do Indijskog okeana opet je u gastronomskoj oazi mediteranske kuhinje restorana Porto Malteze.