Home  //  Lokali  //  Restorani  //  Per Tutti
3.35 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.35 (20 Votes)

restoran Per TuttiAko ste mislili da pravu napolitansku picu možete probati samo u Napulju, prevarili ste se. U novootvorenom restoranu Per Tutti na Vračaru, šef kuhinje Igor Magoč, posle obuke u Napulju sada u Beogradu priprema originalnu Margaritu. Testo, pelat, mocarela i bosiljak su sve što je potrebno za nju, ali ne koriste se ovde bilo koji sastojci.
Per TuttiAko ste mislili da pravu napolitansku picu možete probati samo u Napulju, prevarili ste se. U novootvorenom restoranu Per Tutti na Vračaru, šef kuhinje Igor, posle obuke u Napulju, sada u Beogradu priprema originalnu Margaritu. Sve što je potrebno za nju jesu testo, pelat, mocarela i bosiljak, ali ne bilo kakvi. Testo za picu pravi se od brašna San Felice iz Napulja, pelat je od paradajza San Marzano, koji raste podno Vezuva, a mocarela je od vodenog bufala. Drugim rečima, koriste se isključivo namirnice sa zaštićenim geografskim poreklom. A kada se testo umesi i na njega poređaju sastojci, pica se peče u ručno pravljenoj peći Stefano Ferara, jedinoj takvoj u regionu, i to na 485 stepeni Celzijusa. Pica je gotova za 60 do 90 sekundi, taman da sastojci ne budu preprženi. Korica na ivici ostaje debljine dva centimetra, dok je testo u sredini svega četiri milimetra. I na kraju, dodaje se svež bosiljak. Jednostavno, lagano, autentično napolitanski. 

Osim pica, na jelovniku je i veliki izbor pasta, jela od piletine, ćuretine, ribe, kao i bifteka. Ovde se može probati i originalni parmezan, starosti od 20 do 30 meseci, ali i pršuta Di Parma, stara od 18 do 24 meseca. U kuhinji Per Tutti kolače sami pripremaju i već posle nekoliko dana među gostima je veoma popularna postala Meringa italiana, kolač s kremom, malinama i listićima badema, a u ponudi su i tiramisu, čizkejk i drugi deserti. Uz svaku kafu gostima se služe Cantucine, kolačići s pečenim bademom, dok se uz kroasan za doručak služi italijanski organski džem. 

Prema rečima Aleksandra Ćetkovića, vlasnika lokala, gostima se nude najkvalitetnije namirnice po pristupačnim cenama. U skladu s tim principom, i karta vina sačinjena je od probranih, kvalitetnih etiketa, od kojih je 70 odsto iz Italije. Veliki broj vina ovde se može probati i na čašu, a sve to u opuštenom, prijatnom ambijentu. Već na prilazu lokalu oseti se duh Italije, jer su okolni zidovi oslikani motivima iz napuljske regije, a restoran je okružen zelenilom i dečjim igralištima. U enterijeru dominiraju hrastovina, cigle i drvene grede, što daje rustičan, tradicionalan izgled. Za uživanje u letnjim mesecima tu su dve bašte, u koje može da se smesti 70 gostiju, dok unutra može da stane 65 ljudi.  

 

 

 

 


 Restoran Per Tutti - INFO


tip lokala: Restoran

radno vreme: 8–00, petkom i subotom 8–1 

telefon: 011/2454-176

mobilni: 

adresa: Južni bulevar 38

grad: Beograd

tip usluge, kuhinja: pršuta Di Parma, Meringa italiana, kolač s kremom, malinama i listićima badema, tiramisu, čizkejk i drugi deserti... 

   

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži