Home  //  Lokali  //  Restorani  //  Restoran Hanami
4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (2 Votes)

Restoran HanamiRestoran HanamiU mirnom delu Novog Beograda pre nešto manje od dva meseca otvoren je restoran azijske kuhinje Hanami. Nazvan po japanskom prazniku cvetanja trešnje, restoran ima zatvoreni deo u kome može da se smesti oko 30 gostiju, a nedavno je otvorena i bašta nešto većeg kapaciteta.

Vlasnica lokala Tatjana Skorokhodova, Ruskinja udata za Srbina, zamislila je da Hanami bude mesto u koje će na specijalitete Dalekog istoka dolaziti pre svega poslovni ljudi, jer se objekat nalazi u blizini brojnih poslovnih zgrada. Vlasnica Hanamija računa i na brojne porodične posete, ali i na mlađe goste koji baš i nemaju mnogo prilike da probaju specijalitete iz pomenutih delova sveta. 

Da bi sve bilo upečatljivo, konobarice u Hanamiju nose kimona, enterijer je upotpunjen prizorima dalekoistočne umetnosti, a na meniju dominiraju riba i povrće. U ponudi se posebno izdvajaju suši set, koji se sastoji iz četiri dela različitih ukusa. Pored sušija kuvar Aleksandar Bešević preporučuje i čup-čup – pastu sa govedinom i pečurkama.

Restoran je nepušački, muzika je ambijentalna i laganih tonova, a ponuda pića standardna, uz naglasak na domaćim vinima i kafi domaćih proizvođača.

 

Mihajla Pupina 24

011/7194-128

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži