Home  //  Lokali  //  Restorani  //  Restoran Đorđe
2.2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.20 (10 Votes)


Restoran ĐorđeU mirnoj ulici na Vračaru, ušušukan u zelenilo, u staroj kući smestio se restoran Đorđe, pravi Beograđanin među restoranima, kako ga nazivaju. Za ovo mesto kažu još i da u njemu gosti dobro jedu i dobro se osećaju, a za pripremu raznovrsnih specijaliteta nacionalne i internacionalne kuhinje zadužen je Aleksandar Pavlović, kuvar sa bogatim iskustvom. U restoranu Đorđe ponosno ističu sopstvenu proizvodnju kobasica, a kao specijalitet se izdvajaju kobasice sa suvim šljivama i smokvama. Ovde možete probati i ćevape na kajmaku i palenti, domaći kozji sir u hrastovoj kori, kao i selekciju delikatesa sa Mediterana, svinjska rebra u aromatičnom prelivu, medu i čiliju, konjski biftek, baklar mariniran u kafi sa džemom od srebrenaca, u sosu od žalfije, ali i druge vrste ribe, razne domaće testenine i druge specijalitete. 

U jelolovniku je često izdvojena i posebna ponuda u vidu dnevnog ili nedeljnog menija, koji je osmišljen tako da iznenadi gosta specijalitetima koji često i nisu u standardnoj ponudi. Gosti tako imaju priliku da probaju jaretinu, potaž od koprive, jagnjeću kapamu, vruću salatu od magarećih kobasica ili dinstanu junetinu sa kolačima od krompira. A kada smo već kod kolača, ovde se Saher torta priprema po originalnoj recepturi iz bečkog hotela Saher, a tu su i sladoled, domaće pite, čokoladni sufle i profiterole. U Đorđu se tradicionalni recepti pripremaju na modaren način, pa se tako ovde mogu probati šnenokle sa belom čokoladom i voćnim prelivom. 

I za kraj, posle svega, dok gosti uživaju uz čašu vina, mogu da predahnu i uz tanjir kvalitetnih sireva. A među vinima - bogat izbor. Zastupljena su vina iz svih relevantnih regija Evrope i sveta, posebno ona iz Francuske, ali i iz Italije, Španije, Portugalije, Kalifornije, a u ponudi su i kvalitetna domaća vina. Ipak, nije baš svako ljubitelj vina i među gostima često ima i onih koji više vole pivo. A za njih, kao poseban kuriozitet ovog restorana izdvaja se jedno italijansko pivo, domaće, bez pasterizanata. To je Cotta 21 – pivo u flaši od 0,75 litara, dostupno u svetloj, tamnoj i crvenoj varijanti. 

 

 

Adresa: Moravska 10

Telefon: 011/344-1422     

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži