Home  //  Lokali  //  Restorani  //  Restoran Đorđe
2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.00 (9 Votes)


Restoran ĐorđeU mirnoj ulici na Vračaru, ušušukan u zelenilo, u staroj kući smestio se restoran Đorđe, pravi Beograđanin među restoranima, kako ga nazivaju. Za ovo mesto kažu još i da u njemu gosti dobro jedu i dobro se osećaju, a za pripremu raznovrsnih specijaliteta nacionalne i internacionalne kuhinje zadužen je Aleksandar Pavlović, kuvar sa bogatim iskustvom. U restoranu Đorđe ponosno ističu sopstvenu proizvodnju kobasica, a kao specijalitet se izdvajaju kobasice sa suvim šljivama i smokvama. Ovde možete probati i ćevape na kajmaku i palenti, domaći kozji sir u hrastovoj kori, kao i selekciju delikatesa sa Mediterana, svinjska rebra u aromatičnom prelivu, medu i čiliju, konjski biftek, baklar mariniran u kafi sa džemom od srebrenaca, u sosu od žalfije, ali i druge vrste ribe, razne domaće testenine i druge specijalitete. 

U jelolovniku je često izdvojena i posebna ponuda u vidu dnevnog ili nedeljnog menija, koji je osmišljen tako da iznenadi gosta specijalitetima koji često i nisu u standardnoj ponudi. Gosti tako imaju priliku da probaju jaretinu, potaž od koprive, jagnjeću kapamu, vruću salatu od magarećih kobasica ili dinstanu junetinu sa kolačima od krompira. A kada smo već kod kolača, ovde se Saher torta priprema po originalnoj recepturi iz bečkog hotela Saher, a tu su i sladoled, domaće pite, čokoladni sufle i profiterole. U Đorđu se tradicionalni recepti pripremaju na modaren način, pa se tako ovde mogu probati šnenokle sa belom čokoladom i voćnim prelivom. 

I za kraj, posle svega, dok gosti uživaju uz čašu vina, mogu da predahnu i uz tanjir kvalitetnih sireva. A među vinima - bogat izbor. Zastupljena su vina iz svih relevantnih regija Evrope i sveta, posebno ona iz Francuske, ali i iz Italije, Španije, Portugalije, Kalifornije, a u ponudi su i kvalitetna domaća vina. Ipak, nije baš svako ljubitelj vina i među gostima često ima i onih koji više vole pivo. A za njih, kao poseban kuriozitet ovog restorana izdvaja se jedno italijansko pivo, domaće, bez pasterizanata. To je Cotta 21 – pivo u flaši od 0,75 litara, dostupno u svetloj, tamnoj i crvenoj varijanti. 

 

 

Adresa: Moravska 10

Telefon: 011/344-1422     

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Najnovije vesti


Zlatna medalja za „Vase de Pierre 2017"

Zlatna medalja za crveno vino „Vase de Pierre 2017" na prestižnom takmičenju vina „MUNDUS VINI“ u Nemačkoj



Beograđani i turisti uživali uz muziku, hranu, vino i feštu na reci

Uspešno završen prvi Belgrade Waterfront good food & wine festival



TOURISM INNOVATION DAY

Prva regionalna konferencija o inovacijama u preduzetništvu u turizmu, „Tourism innovation day“, održaće se 25. septambra 2019. godine u Naučno-tehnološkom parku Beograd. Projekat je podržao kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade...



Visoke ocene za devet premium vina ,,Tikveš Châteaux & Domaines”

Čak devet vina brend platforme ,,Tikveš” ,,Tikveš Châteaux & Domaines” dobila su visoke ocene od poznatog vinskog kritičara Jeb Dunnuck koji je deo  tima ,,Wine Advocate” čuvenog vinskog eksperta Roberta Parkera.



Više od 250.000 ljudi prevezeno kroz akciju „Društvo, ko vozi kući“ za 7 godina

Više od 250.000 posetilaca letnjih festivala u Srbiji koristilo je besplatan i bezbedan prevoz u proteklih sedam godina, u okviru akcije „Društvo, ko vozi kući?“. To znači da je kroz ovu društveno odgovornu kampanju, kompanija HEINEKEN Srbija...