Home  //  Lokali  //  Restorani  //  Gabbiano
2.6666666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.67 (3 Votes)

GabbianoNedaleko od hotela Jugoslavija otvoren je splav-restoran Gabbiano. Prostran, na dva nivoa, s otvorenom kuhinjom, tako da gosti mogu da vide proces pripreme jela, i s velikom baštom koja je u pripremi, a uz to i s marinom za čamce, Gabbiano je jedinstveno mesto u tom kraju grada. Za dizajn enterijera zaslužan je Vlada Gugl. Glavni kuvar je Miloš Jovanović, koji je još 2001. godine bio proglašen za najmlađeg šefa kuhinje u Beogradu, a na nedavnom takmičenju u Istanbulu osvojio nekoliko medalja. Meni koji je postavio u Gabbianu je raznovrstan, baziran na internacionalnim specijalitetima. Izdvajaju se biftek šefa kuhinje, rajska piletina, tuna stek, kraljevski gambori, pohovani bri na rukoli i ananasu, karpaćo od hobotnice, krem kapućino čorba sa škampima, svinjski file od mangulice, nekoliko vrsta cezar salate (s lososom, ćuretinom i škampima), kao i konjski biftek pripremljen na više načina. U restoranu sve je home made, počevši od hleba i peciva, preko testenine i kolača, do ceđenih sokova od pomorandže, jabuke, ananasa, šargarepe, mandarine i drugog voća. Ukoliko neko od gostiju želi da naruči pastu, na raspolaganju mu je više vrsta testenine, a pošto se odluči koju će, bira i sos. Ovo je jedan od retkih lokala u kom možete da naručite vino kuće. Naime, jedan od vlasnika Gabbiana istovremeno je i vlasnik Vinarije Sokolov zamak iz Beške, u kojoj se godišnje proizvede oko 7.000 litara belog i crvenog vina od nekoliko sorti, a koje se trenutno može probati samo u Gabbianu. Četvrtkom, petkom i subotom ovde se održavaju pop-rok žive svirke, a u planu su i gostovanja poznatijih bendova. Sada u ovom restoranu ima mesta za 250 gostiju, a kada i bašta bude otvorena, moći će da primi 450 ljudi. 

 

www.gabbiano.rs  

 


 Restoran Gabbiano - INFO


tip lokala: Restoran

radno vreme:

telefon: 011/260-6607

mobilni: 

adresa: Kej oslobođenja bb

grad: Beograd

tip usluge, kuhinja: biftek šefa kuhinje, rajska piletina, tuna stek, kraljevski gambori, pohovani bri na rukoli i ananasu, karpaćo od hobotnice, krem kapućino čorba sa škampima, svinjski file od mangulice, nekoliko vrsta cezar salate (s lososom, ćuretinom i škampima), kao i konjski biftek pripremljen na više načina...



 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži