Home  //  Lokali  //  Predstavljamo

Smešten je u saloncu na prvom spratu zgrade u starom delu Zemuna. Prefinjen je, ima skroman, ali odabran meni, i nudi gastronomski užitak na visokom nivou. Ambijent je sveden, a nameštaj pažljivo biran. Na zidovima su slike mladih nada beogradske art scene, u čaši je dobro vino, a u tanjiru pržena guščja džigerica. 

 

Iako trenutno možda nije prvi izbor redovnih posetilaca beogradskih ugostiteljskih objekata, restoran El Hispano ima svoje stalne goste, a posebno je popularan među strancima koji raznim povodima dolaze u Beograd.

 

Mesto dobrog provoda

Da bi vratili stare i pridobili nove goste, u Tramvaj pubu ponudili su veoma raznovrstan meni, zasnovan na brzim laganim obrocima, po veoma pristupačnim cenama, ali i ostali verni svakodnevnoj i dobroj živoj svirci

 

Mala porodična manufaktura

Ekipa časopisa CaféBar network bila je na licu mesta baš u vreme ručka i proverila zašto se u restoranu Durmitor već godinama traži mesto više. Namirnice stižu direktno iz Crne Gore, a rakija sa porodičnog placa vlasnika lokala

 

Zajedničkim snagama do uspeha
Predstavljamo vam OUR bar, mesto dobre hrane, kvalitetne muzike i svetskih koktela, a povrh svega mesto udruženog ugostiteljskog rada

 

Upornost se isplati

Priča o tome kako su u Projektu 72 wine&deli  uspeli da postanu uspešni za nešto više od godinu dana rada, zapravo je priča o filozofiji uspešnog ugostiteljstva, zavidnom znanju, želji da se uvek uči i bude bolji, velikom iskustvu koje se prenosi na mlađe kolege i posao, ljubavi prema onome što se radi i domaćinskom poslovanju

 

Erupcija ukusa 

S obzirom na to da meni u Lavini nije preobiman i vrlo brzo može sve da se proba, za goste je uvek spremno i poneko iznenađenje, neki novi specijalitet, nešto što se ne nalazi na jelovniku  – kaže menadžer Lavine 

 

Ukusi Mediterana za panonske mornare

Gostima u Novom Sadu i okolini, ali i brojnim putnicima namernicima, ovaj restoran ostao je u sećanju kao prijatno mesto u kome se služe dobra jela i odakle se odlazi da bi se obavezno ponovo vratilo

 

Konoba kao kutak raja  

I čudim se suncu kako može zaći kad lepote ove nigde neće naći – rekao je pesnik Ljubomir Nenadović misleći na Boku Kotorsku. U jednoj od uvala Bokokotorskog zaliva, na pola puta između Kotora i Herceg Novog, nalazi se prelepo mestašce Morinj. U njemu je jedna od najlepših konoba na Crnogorskom primorju – Ćatovića mlini

 

Milion gostiju godišnje

Kad imaš jedan lokal, ti si umetnik, a kada imaš dva, onda si već radnik – citira svog prijatelja Vladimir Gajić, vlasnik restorana Monument, zajedno s Mišom Đorđevićem. Kako onda da okarakterišemo one koji imaju četiri lokala kao njih dvojica? Kako tada izbalansirati sve obaveze, da sve funkcioniše kako treba, posebno u vreme kada je i jedan lokal teško održati?

 

Originalno i maštovito

Ideja je da ljudi kod nas probaju nešto novo, drugačije, da uživaju u dobroj hrani, prijatnoj atmosferi, neobaveznom druženju – započinje priču za naš časopis Sanela Fetahović, vlasnica picerije Kuća mala u Novom Sadu. 

 

Kornjače osvajaju polako

Činjenicu da Beograd i pored prevelikog broja ugostiteljskih objekata nema raznovrsnu ponudu, suvlasnici The Black Turtle objašnjavaju nedostatkom ideja i vizija, a proizvodnja sopstvenog piva njihove pabove izdvaja kao autentične predstavnike te vrste ugostiteljstva u Beogradu

 

Svetski fusion u Novom Sadu

Ovo je, da budemo precizni, cafe&bike shop, odnosno kafić u sklopu kog se nalazi i servis za bicikle i prodavnica recikliranih dvotočkaša. Tu svako može da popravi svoj bicikl, i to besplatno.

 

Kvalitet u tanjiru vraća goste

Godine svakodnevnog rada od po 12 i 14 sati, ali i opredeljenje da oko kvaliteta onoga što posetilac dobija ne sme biti kompromisa, braći Vlaović vratile su se kroz brojne stalne goste, poštovanje kolega iz branše i odlične preporuke.

 

Spoj Istoka i Zapada

Od pre godinu dana, po uzoru na svetske trendove, Absinthe spaja azijsku fusion i kinesku kuhinju, s modernim zapadnjačkim ambijentom. U enterijeru koji bi se lako mogao naći u nekom restoranu na Menhetnu nude se ukusi dostojni ugostiteljske ponude Hongkonga i Šangaja

 

Meksiko  u Beogradu. Jedan od retkih restorana u Beogradu u kojem možete uživati u meksičkoj kuhinji jeste restoran Zapata. Nalazi se na dve lokacije u gradu i već godinama širi kulturu meksičke kuhinje u Srbiji

 

Nisam želeo da se kao lokal usko profilišemo samo za ljude određenog statusa ili da nam dolaze samo mlađe ili samo starije ekipe. Kod nas dolaze svi, studenti, zaljubljeni parovi, drugari i drugarice, stranci, poslovni ljudi i porodice ili jednostavno rečeno - ljubitelji piva

 

Imperativ da se u svakom trenutku svakom gostu izađe u susret kad je reč o izboru jela, odgovarajućeg vina i vrhunskog servisa, podrazumeva i veliku odgovornost za održavanje kvaliteta, obezbeđivanje svega što je neophodno za nesmetan rad restorana, izmirenje obaveza prema državi i dobavljačima...

 

Dragan Ćirić, proslavljeni fudbaler, po povratku u Srbiju otvorio je restoran španske kuhinje. Ne štedi se ni na čemu, meso, riba i morski plodovi uvek su sveži, spremljeni s autentičnim začinima čija cena i nabavka predstavljaju izazov za svakog ugostitelja. Paelja je ovde na posebnom glasu, a tapasi se ne propuštaju

 

Filip Ćirić i Vlastimir Puhalo upoznali su se u Iguani, nastavili da rade u restoranu Na ćošku, tamo među gostima sreli Antonia Pasarelu i pre pola godine na donjem Dorćolu otvorili restoran Homu. Gosti i ne znaju ko su vlasnici jer sa keceljom oko struka i konobaricama uslužuju goste