Home  //  Lokali  //  Predstavljamo

Kada se zateknete na terasi Country Club hotela Babe, okupani sunčevim zracima, u idiličnom okruženju sa pogledom na brdovite šumadijske predele, poželite tu da ostenete ceo dan, pa i duže. Nikakv problem. U hotelskoj zgradi nalaze se 42 sobe različitih kategorija, dok je u zelenilu i hladu borova smešteno 10 velikih porodičnih vila i 18 bungalova. 

 

Etno domaćinstvo, restoran i konaci Zornića kuća u Baćevcu, nadomak Barajeva, prvo je domaćinstvo u okolini Beograda koje je kategorisano sa četiri zvezdice u oblasti srpskih etno domaćinstava. Ovde se, kako za CafeBar network ističu vlasnik Elvis Zornić i menadžer Dragan Ivanković, poslu pristupa ozbiljno, vodeći se motom Servis bez kompromisa.

 

Na pet hektara placa prostire se Klub S u Jakovu. Osim glavne zgrade u sklopu koje se nalazi restoran i jedan deo smeštajnih jedinica, ovaj kompleks poseduje i baštu u zelenilu, sa izdvojenim separeima ispod trske.

 

Nekada Konjički klub Stremen, posvećen sportskom i rekreativnom jahanju, pre sedam godina postao je Salaš Stremen. Kako se to dogodilo? Postepeno i logičkim sledom, odgovara za CafeBar network Predrag Bojović, vlasnik ovog salaša

 

Smešten je u saloncu na prvom spratu zgrade u starom delu Zemuna. Prefinjen je, ima skroman, ali odabran meni, i nudi gastronomski užitak na visokom nivou. Ambijent je sveden, a nameštaj pažljivo biran. Na zidovima su slike mladih nada beogradske art scene, u čaši je dobro vino, a u tanjiru pržena guščja džigerica. 

 

Iako trenutno možda nije prvi izbor redovnih posetilaca beogradskih ugostiteljskih objekata, restoran El Hispano ima svoje stalne goste, a posebno je popularan među strancima koji raznim povodima dolaze u Beograd.

 

Mesto dobrog provoda

Da bi vratili stare i pridobili nove goste, u Tramvaj pubu ponudili su veoma raznovrstan meni, zasnovan na brzim laganim obrocima, po veoma pristupačnim cenama, ali i ostali verni svakodnevnoj i dobroj živoj svirci

 

Mala porodična manufaktura

Ekipa časopisa CaféBar network bila je na licu mesta baš u vreme ručka i proverila zašto se u restoranu Durmitor već godinama traži mesto više. Namirnice stižu direktno iz Crne Gore, a rakija sa porodičnog placa vlasnika lokala

 

Zajedničkim snagama do uspeha
Predstavljamo vam OUR bar, mesto dobre hrane, kvalitetne muzike i svetskih koktela, a povrh svega mesto udruženog ugostiteljskog rada

 

Upornost se isplati

Priča o tome kako su u Projektu 72 wine&deli  uspeli da postanu uspešni za nešto više od godinu dana rada, zapravo je priča o filozofiji uspešnog ugostiteljstva, zavidnom znanju, želji da se uvek uči i bude bolji, velikom iskustvu koje se prenosi na mlađe kolege i posao, ljubavi prema onome što se radi i domaćinskom poslovanju

 

Erupcija ukusa 

S obzirom na to da meni u Lavini nije preobiman i vrlo brzo može sve da se proba, za goste je uvek spremno i poneko iznenađenje, neki novi specijalitet, nešto što se ne nalazi na jelovniku  – kaže menadžer Lavine 

 

Ukusi Mediterana za panonske mornare

Gostima u Novom Sadu i okolini, ali i brojnim putnicima namernicima, ovaj restoran ostao je u sećanju kao prijatno mesto u kome se služe dobra jela i odakle se odlazi da bi se obavezno ponovo vratilo

 

Konoba kao kutak raja  

I čudim se suncu kako može zaći kad lepote ove nigde neće naći – rekao je pesnik Ljubomir Nenadović misleći na Boku Kotorsku. U jednoj od uvala Bokokotorskog zaliva, na pola puta između Kotora i Herceg Novog, nalazi se prelepo mestašce Morinj. U njemu je jedna od najlepših konoba na Crnogorskom primorju – Ćatovića mlini

 

Milion gostiju godišnje

Kad imaš jedan lokal, ti si umetnik, a kada imaš dva, onda si već radnik – citira svog prijatelja Vladimir Gajić, vlasnik restorana Monument, zajedno s Mišom Đorđevićem. Kako onda da okarakterišemo one koji imaju četiri lokala kao njih dvojica? Kako tada izbalansirati sve obaveze, da sve funkcioniše kako treba, posebno u vreme kada je i jedan lokal teško održati?

 

Originalno i maštovito

Ideja je da ljudi kod nas probaju nešto novo, drugačije, da uživaju u dobroj hrani, prijatnoj atmosferi, neobaveznom druženju – započinje priču za naš časopis Sanela Fetahović, vlasnica picerije Kuća mala u Novom Sadu. 

 

Kornjače osvajaju polako

Činjenicu da Beograd i pored prevelikog broja ugostiteljskih objekata nema raznovrsnu ponudu, suvlasnici The Black Turtle objašnjavaju nedostatkom ideja i vizija, a proizvodnja sopstvenog piva njihove pabove izdvaja kao autentične predstavnike te vrste ugostiteljstva u Beogradu

 

Svetski fusion u Novom Sadu

Ovo je, da budemo precizni, cafe&bike shop, odnosno kafić u sklopu kog se nalazi i servis za bicikle i prodavnica recikliranih dvotočkaša. Tu svako može da popravi svoj bicikl, i to besplatno.

 

Kvalitet u tanjiru vraća goste

Godine svakodnevnog rada od po 12 i 14 sati, ali i opredeljenje da oko kvaliteta onoga što posetilac dobija ne sme biti kompromisa, braći Vlaović vratile su se kroz brojne stalne goste, poštovanje kolega iz branše i odlične preporuke.

 

Spoj Istoka i Zapada

Od pre godinu dana, po uzoru na svetske trendove, Absinthe spaja azijsku fusion i kinesku kuhinju, s modernim zapadnjačkim ambijentom. U enterijeru koji bi se lako mogao naći u nekom restoranu na Menhetnu nude se ukusi dostojni ugostiteljske ponude Hongkonga i Šangaja

 

Meksiko  u Beogradu. Jedan od retkih restorana u Beogradu u kojem možete uživati u meksičkoj kuhinji jeste restoran Zapata. Nalazi se na dve lokacije u gradu i već godinama širi kulturu meksičke kuhinje u Srbiji