Home  //  Lokali  //  Predstavljamo

Cortina d'Ampezzo

Izmedju stenovitih vrhova južnih Dolomita uglavljena je Cortina d’Ampezzo na 1224 metara nadmorske visine. Slava koja je prati nije u srazmeri sa prvim utiscima. Čuveno zimsko mondensko odredište je ustvari seoce sa tek nekoliko uličica i raštrkanim hotelima i vilama po obodima planina. Evropski i svetski dzet set tokom zime boravi u Kortini i mestašce tokom sezone naraste sa 7 na 40.000 ljudi

 

Rimske terme, Slovenija

U termama nudimo opuštanje u lekovitoj vodi, uživanje u velnesu i vrhunske medicinske usluge. Rimske terme nalaze se na idiličnom mestu, odakle se možete prošetati i razgledati zelenu okolinu – kaže Valerij Arakelov, direktor Rimskih termi. On je od 2013. godine i vlasnik hotelskog rizorta, koji ga je, kako sam kaže, privukao zbog lokacije, netaknute prirode i velikog potencijala termalne vode, a u planu je nastavak ulaganja

 

Zrenjanin nudi za svakoga ponešto. Volite domaću kuhinju? Ili možda mađarsku, slovačku? Vaša nepca traže moderne ukuse, a pogled sofisticirane kreacije? Zrenjanin nudi sve to i još mnogo više! Zato, svi u Zrenjanin, jer se u Zrenjaninu danas dobro jede (i pije), baš! Tradicionalno vojvođansko gostoprimstvo prvi je i najjači utisak nakon nedavne posete Zrenjaninu...

 

Bili smo u Budimpešti, u kvartu koji neodoljivo podseća na Savamalu, obišli gotovo sve klubove u gradu u okviru popularnog koncepta Ruin pubs, probali mađarska kraft piva i uvideli posledice zabrane pušenja u lokalima koja je provod iselila na ulicu

Posetile, degustirale i pisale: Ana&Jelena

 

Distributeri časopisa CaféBar network

Kada u Zrenjaninu kažete Ramada, svi vas odmah upute na njenog vlasnika Dušana Petrova. Nekadašnjeg turističkog vodiča, koji je spletom okolnosti počeo da se bavi distribucijom i prodajom pića, znaju svi u Zrenjaninu i okolini. A kako i ne bi?! Ramada postoji već 22 godine

 

Budući da smo o Vlastimiru Puhalu i Filipu Ćiriću, vlasnicima restorana Homa, a odnedavno i Homa bistroa, pisali bezbroj puta i iznova se divili njihovim gastronomskim i ugostiteljskim poduhvatima, odlučili smo da sada „sasvim otvoreno” porazgovaramo o tome kako nabavljaju namirnice za jela, kako uparuju cveće sa stolovima, biraju radnike, ali i zbog čega otvaraju restorane

 

Distributeri časopisa CaféBar network

Distributersku kuću NT Bolero osnovali su pre dvanaest godina Bojan Janjić i Nenad Matović sa idejom da obavljaju distribuciju i prodaju ekskluzivnih pića u Čačku i okolini. Firma je promenila nekoliko sedišta, a 2009. godine izgradila je sopstvenu halu u Ljubiću. Delatnost NT Bolera s vremenom se širila, a uporedo s tim javila se i potreba za otvaranjem većeg broja maloprodajnih objekata i distributivnih centara

 

Na poziv Piroćanca Filipa Ćirića, vlasnika i glavnog kuvara restorana Homa, bili smo u Pirotu na Festivalu peglane kobasice. 

Iskoristili smo priliku i da se upoznamo sa šarmantnim ugostiteljima s juga Srbije koji su nas uverili da su vicevi o Piroćancima ipak samo vicevi

 

Hotel se nalazi na 34 milje od obale Severne Karoline u sred Atlantskog okeana. Nekada je bio stanica Američke obalske straže.

 

Tradicionalna srpska kuhinja i stare beogradske priče pomešane s duhom modernog doba poslužile su kao inspiracija za koncept Male fabrike ukusa. Taj restoran u sedmu godinu poslovanja ulazi zahvaljujući timu koji funkcioniše kao porodica, zbog čega se i našao na listi 12 preporučenih restorana

 

Dok je studirala pedagogiju, Jasmina Vekić nije ni sanjala da će jednog dana biti jedno od najpoznatijih imena srpskog ugostiteljstva. Vlasnica restorana Šaran sebe, međutim, ne doživljava „kao gazdu od kafanu”. Kaže da se slučajno našla u ugostiteljstvu i da su joj znanja iz psihologije i pedagogije pomogla u radu s ljudima, ali ne i naučila kako da vodi restoran

 

Rođena Mitrovčanka Aleksandra Krtinić, koja se, kako sama kaže, nije nadala da će uspeti, pre mnogo godina otvorila je u dvorištu porodične kuće Buk bar, knjižaru i čajdžinicu

 

Restoran tradicionalne kuhinje Sojenica pre osam godina otvorio je strastveni ribolovac Nebojša Boričić. Od otvaranja, ponuda se mnogo izmenila, pa je nekada riblji restoran postao restoran tradicionalne kuhinje. Na meniju su gulaš od mangulice i dimljena vešalica, kao i jela od ribe

 

Još su davnih dana čuveni gradski boemi odabrali Maderu za mesto na kom su počinjali i završavali dan. I danas Madera čuva stari šarm u modernom ambijentu i prepoznatljivoj letnjoj bašti s pogledom na Tašmajdanski park 

 

Franš je mesto na kome se pokazuje nova garderoba, nova ljubav, sklapaju poslovi i slave rođendani. U Franšu imate osećaj da ste uvek dobrodošli. Stepenice i raskošna bašta, miris finih parfema i elegancije, jelovnici za dame i gospodu, kišobrani na poklon ako napolju pljušti... Jednostavno, Franš piše savremenu istoriju Beograda

 

Gosti u restoran Leorenzo&Kakalamba dolaze zbog kombinacije dobrog i kvalitetnog tanjira, zanimljivog enterijera i prijatne atmosfere. Uprkos velikom publicitetu koji lokal ima od početka rada zahvaljujući interesantnom spoju italijanske i srpske kuhinje i neobičnom enterijeru, vlasnici smatraju da je preporuka onih koji su već posetili lokal najvažnija

 

 

Samostalna ugostiteljska radnja Tresije postoji od 12. septembra 1969. godine i nalazi se nadomak istoimenog manastira podno Kosmaja, ali ako biste nekoga pitali za taj restoran po tom nazivu, možda se ne bi svako baš odmah setio na šta mislite. Ako, pak, pitate za pečenjaru Kod Tome i Nade, svako će vam kao iz topa odgovoriti gde se nalaze, a uz to vas i posavetovati kada je najbolje vreme da odete, kade je pečenje vruće i najsvežije.

 

Kada se zateknete na terasi Country Club hotela Babe, okupani sunčevim zracima, u idiličnom okruženju sa pogledom na brdovite šumadijske predele, poželite tu da ostenete ceo dan, pa i duže. Nikakv problem. U hotelskoj zgradi nalaze se 42 sobe različitih kategorija, dok je u zelenilu i hladu borova smešteno 10 velikih porodičnih vila i 18 bungalova. 

 

Etno domaćinstvo, restoran i konaci Zornića kuća u Baćevcu, nadomak Barajeva, prvo je domaćinstvo u okolini Beograda koje je kategorisano sa četiri zvezdice u oblasti srpskih etno domaćinstava. Ovde se, kako za CafeBar network ističu vlasnik Elvis Zornić i menadžer Dragan Ivanković, poslu pristupa ozbiljno, vodeći se motom Servis bez kompromisa.

 

Na pet hektara placa prostire se Klub S u Jakovu. Osim glavne zgrade u sklopu koje se nalazi restoran i jedan deo smeštajnih jedinica, ovaj kompleks poseduje i baštu u zelenilu, sa izdvojenim separeima ispod trske.