Home  //  Lokali  //  Predstavljamo  //  Restoran Amici

Restoran Amici otvoren je 15. septembra 2007. godine, tako da baš u vreme kada ga predstavljamo u časopisu proslavlja svoj dvanaesti rođendan. Iako bi se po godinama reklo da tek ulazi u pubertet, ovaj restoran davno je dokazao svoju zrelost u ponudi, usluzi i kompletnom poslovanju. Upravo ti kriterijumi su ga u godini kada obeležava 12 godina postojanja i doveli na listu TOP 12 preporučenih restorana...

– Uspešno idemo ka trinaestoj godini postojanja i izuzetno smo ponosni zbog toga. Zamisao i koncept restorana je da sva jela s našeg jelovnika, od početka do kraja, pripremamo sami. Špagete, taljatele, njoke, kolače i još mnogo šta sami pravimo. Verujemo da jedino tako možemo da budemo uspešni, što se, tokom svih ovih godina, i pokazalo. I naši gosti umeju to da prepoznaju i zato nam se stalno i vraćaju – kaže za CaféBar network Sanja Topić, dugogodišnja menadžerka restorana.

Iako takav koncept osigurava potpunu kontrolu celog procesa pripreme jela koja se poslužuju, ipak na samom početku nije ga bilo lako realizovati. Brojne namirnice koje su neophodne za restoran prepoznatljiv, pre svega, po picama i pastama, bilo je teško nabaviti.

– Znate kako, tih godina kada je restoran otvoren, bilo je gotovo nemoguće pronaći prave namirnice, tačnije odgovarajuće. Često smo morali da naručujemo pršute i sireve iz Italije, jer onih koji su nama bili potrebni, nije bilo u Srbiji. Prava italijanska kuhinja u to vreme u Beogradu je bila u povoju. Sada je, naravno, sve daleko jednostavnije – kaže Sanja Topić.

Restoran je omiljeno mesto porodicama, ali i poslovnim ljudima koji znaju da uvek mogu da računaju na proveren kvalitet i odličnu uslugu.

– Kada pitate naše najmlađe goste koje im je omiljeno jelo, reći će vam da je to svakako pica. Zaista, imamo raznovrsne goste i prosto je nemoguće da izdvojimo tek jedno ili dva jela. Čak i statistika pokazuje da je razlika minimalna – kaže Sanja.

Svaki radni dan u Amiciju počinje u osam sati iako se restoran otvara u dvanaest, kratkim sastankom osoblja, na kojem se dogovaraju o svim poslovima za taj dan i nabavci. Sanja Topić hvali se divnom višegodišnjom sarradnjom s distributerima i kaže da im duguje zahvalnost što ih „paze i maze”. Drugi deo jutarnjih obaveza je nabavka, kupovina svežeg mesa, voća i povrća, i pod budnim je okom vlasnika restorana, koji su i zaduženi za taj posao.

Treći deo je dogovaranje s kuhinjom u vezi s dnevnim jelom. Naime, svakog dana Amici ima po jedno dnevno jelo koje nije na standardnom jelovniku. Ponekad je potrebno stalnim gostima ponuditi i lazanje s gamborima, kanelone sa ćuretinom ili buljabes.

Zatim sledi proveranje svih aparata i uređaja u restoranu, jer je vrlo važno da i taj segment besprekorno funkcioniše.

I onda dolazimo do najlepšeg dela, a to je zagrejana pica-peć na drva, naš hrskavi hleb iz peći i zajednički doručak celog osoblja. Tada radni dan može da počne – kaže Sanja Topić.

– Kada imate tako mnogo zaposlenih, koji godinama rade zajedno i imaju isti cilj – a to je da trajemo, da napredujemo i da čuvamo svoje goste – onda je izazov svakog dana biti bolji od prethodnog. Mi smo jedna velika porodica koja zaista funkcioniše besprekorno.

Za restoran Amici pokazalo se da je najbolji marketing upravo ona stara preporuka „od usta do usta”! Stalni gosti bitne datume u životu obeležavaju u svom omiljenom restoranu i tamo im se pridružuju njihovi prijatelji i prijatelji njihovih prijatelja. Svi oni su najbolji marketing.

Sanja Topić imala je za kraj priče o restoranu Amici i predivnu želju:

– Da svake godine dobijamo nagradu vašeg časopisa, na koju smo neizmerno ponosni. I da zajedno proslavimo i vašu i našu stotu godinu postojanja.

 

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži