Home  //  Lokali  //  Predstavljamo  //  Ada Ciganlija: letnji biznis

Jedna od najvećih atrakcija srpske prestonice, Ada Ciganlija, poznata je i kao beogradsko more, a godišnje je posete stotine hiljada Beograđana i turista. Kupanje u Savskom jezeru i uživanje na plaži samo su jedna od aktivnosti koje to popularno izletište pruža. Adu posećuju i sportski rekreativci, roditelji s decom, ali i omladina koja za izlazak bira neki od popularnih lokala bilo na makiškoj bilo na novobeogradskoj strani.

 

Pored klubova koji već tradicionalno dočekuju još jednu letnju sezonu kao što su Shine, Havana, Šuma, Time out i Koketa, na makiškoj strani pojavio se i jedan novi lokal.

Na mestu nekadašnje Afrike, sada je Makondo hacijenda. Taj upečatljivo narandžast lokal krase veoma zanimljivi suveniri koje su vlasnici, inače zaljubljenici u putovanja, donosili sa egzotičnih destinacija.

– Naš lokal je najlepši na Adi, to ne mislimo samo mi već i svi ostali ugostitelji sa obe strane jezera – ponosno kaže menadžer lokala Bojan Todorović.

 

 

Dok pijuckate koktel ili neki od domaćih ledenih čajeva, uživaćete u ambijentu koji asocira na južnoameričke gradove.

Od septembra ćete na ovom mestu imati priliku da uživate i u južnoameričkoj kuhinji, a do tada se vikendima možete provoditi uz piće i živu svirku.

Ukoliko ste pak ljubitelj dnevnih žurki, pređite na novobeogradsku stranu gde je otvoren kafe-bar Ibiza de Ada. 

Mladi koji vole žurke poput onih na popularnom ostrvu u Španiji, uživaće u velikom izboru koktela, limunadi, a ako ogladne, mogu da prezalogaje neki od sendviča, tostova ili salata iz ponude lokala.

A ako volite laganiju muziku, a pritom biste i prezalogajili nešto, produžite do lokala koji se nalazi odmah pored već svima dobro poznatog restorana Druga kuća. Reč je o lokalu Cafe brod 23, koji je pred ovu sezonu renoviran. 

Popularan bend So Sabi zabavlja goste tokom celog dana, što zapravo taj lokal i izdvaja od drugih.

– Jedini na Adi imamo živu svirku tokom celog dana – kaže vlasnik Slavoljub Stanković. 

Zaključak je jednostavan: za svakoga ponešto, a za mnoge sve što je potrebno za dobar letnji provod. Sve što treba jeste da obučete kupaći kostim i sa sobom ponesete dobro raspoloženje, a zabavu po svom ukusu sigurno ćete naći u krugu od osam kilometara oko beogradskog mora. CBN


 

Singalija

Ada Ciganlija je izduženo rečno ostrvo nastalo na četvrtom kilometru Save pre ušća u Dunav. Naziv Ciganlija verovatno je nastao od keltskih reči singa i lia, koje znače ostrvo i podvodno zemljište, a imao je veze s promenljivim vodostajem Save. Kada je vodostaj bio nizak, ada je bila Singa, dok je za vreme visokog vodostaja bila Lia. Singalija se s vremenom pretvorilo u Ciganlija. 


 

Popularno na Adi

Kupanje i sunčanje. Ležaljke na Adi se ne naplaćuju, već je dovoljno da naručite piće u kafiću i možete provesti ceo dan uživajući.

Vožnja bicikla i rolera. U Beogradu postoji direktna biciklistička staza do Ade iz centra Beograda, pored Save i Železničke stanice. Biciklistička staza nastavlja se i celim krugom oko Ade, u dužini od osam kilometara. 

Sportske aktivnosti. Sportski tereni na Adi su brojni, pa između ostalog postoje oni za košarku, fudbal, tenis i mnogi drugi.

Ada safari. Posetiocima je omogućeno i pecanje u uređenim uslovima, na jezeru Ada safari koje se nalazi pored glavnog Savskog jezera, na novobeogradskoj strani.

Ekstremni sportovi. Ukoliko ste ljubitelj bandži džampinga ili skijanja na vodi, Ada vam omogućava i te aktivnosti.

Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži